NBA Picks 20/12: Τιτανομαχία στη Νέα Ορλεάνη

Οι Μπακς ταξιδεύουν στον Νότο και στην Νέα Ορλεάνη, ελπίζοντας στην επιστροφή του Γιάννη ώστε να ματσάρουν το «τανκ» που λέγεται Ζάιον Ουίλιαμσον. Τα σκληροτράχηλα «Ελάφια» καλούνται να κλείσουν τα αυτιά τους απέναντι στον ήχο του σαξοφώνου, στο μεγάλο ματς της βραδιάς.

Ξεκινάμε από τη μουντάδα και την καταχνιά του Κλίβελαντ. Η ατμόσφαιρα μέσα στο Rocket Mortgage FieldHouse είναι τελείως διαφορετική καθώς οι φετινοί Καβς έχουν ζεστάνει το κοινό τους, σκορπώντας ενθουσιασμό στην πόλη. Η ομάδα έχει συνέχεια δουλεύοντας σωστά μετά την προσθήκη ενός σταρ όπως ο Ντόνοβαν Μίτσελ στον περυσινό ταλαντούχο, νεανικό κορμό της.

Απέναντι στους γηπεδούχους θα βρεθούν σήμερα οι Τζαζ. Η πρώην ομάδα του Μίτσελ τρέχει μια από τις πιο αποτελεσματικές επιθέσεις στη λίγκα, βασιζόμενη στη συνεργασία και τον αλτρουισμό. Έρχονται στο Κλίβελαντ μετά από ένα άσχημο ματς στο Μιλγουόκι, όπου οι Μπακς κυριάρχησαν στο «ζωγραφιστό» και εκτόξευσαν τη διαφορά στο τέταρτο δωδεκάλεπτο.

Οι Καβς διαθέτουν πολύ δυνατή έδρα και παράλληλα την πιο αποτελεσματική άμυνα στη λίγκα αυτή τη στιγμή και μπορούν να επιβάλλουν τα «θέλω» τους τακτικά με «εργαλείο» τη δυναμική τους σε αυτό το κομμάτι, ανεξάρτητα από τη βραδιά του Μίτσελ.

Bet Βuilder με Χάντικαπ  Κλίβελαντ Καβαλίερς -1.5 και Πόντοι Under 232.5 σε απόδοση 2.03 στη Stoiximan

 

Κατεβαίνουμε στον Νότο κάνοντας μια βόλτα από την πανέμορφη, ξεχωριστή Νέα Ορλεάνη. Μεγάλο ματς σήμερα. Οι Μπακς πέρασαν επάνω από τους Τζαζ παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκαν χωρίς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κρις Μίντλεντον. Η τριάδα Χόλιντεϊ-Λόπεζ-Πόρτις και ο δυναμισμός της ήταν too much για την ομάδα του Ουίλ Χάρντι, με τον Μιλγουόκι να στρογγυλοκάθεται στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας (μαζί με τη Βοστόνη), δύο παιχνίδια μπροστά από τους Καβς. Η αναμέτρηση της Νέας Ορλεάνης συνιστά μια πρόκληση για τα «Ελάφια», με τον κόουτς Μπούντενχόλζερ να περιμένει την επιστροφή του Γιάννη.

Οι φετινοί Πέλικανς είναι «άλλο όπλο». Πρόκειται για μια από τις πιο ισορροπημένες ομάδες στη λίγκα, η οποία αποδίδει σε πολύ υψηλά standards και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Zion κάνει πολύ καλή σεζόν (25.5 πόντοι, 7.2 ριμπάουντ και 4.6 τελικές πάσες) και ηγείται ενός συνόλου με αρκετές λύσεις,  το οποίο φέρει την υπογραφή του εξαιρετικού κόουτς Ουίλι Γκριν.

Οι Πέλικανς δεν είναι σε ιδιαίτερα καλό φεγγάρι. Μετρούν τρεις σερί ήττες (οι δύο στη Γιούτα) και θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις σήμερα να αντιστρέψουν το κλίμα.

Χάντικαπ Νιου Όρλεανς Πέλικανς -1.5 σε απόδοση 2.10 στη Stoiximan

 

Κλείνουμε πηγαίνοντας στη Τζόρτζια και στην Ατλάντα, όπου ο Τράε Γιάνγκ και η παρέα του περιμένουν το τραίνο των Ορλάντο Μάτζικ. Η ομάδα της Φλόριντα βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, μετρώντας 6 σερί νίκες απέναντι σε πολύ σοβαρό ανταγωνισμό  τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το δίδυμο Banchero-Wagner έχει δώσει μια ισχυρή ένεση φρεσκάδας στους «Μάγους» οι οποίοι κέρδισαν δύο συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι στους πρωτοπόρους Σέλτικς.

Η Ατλάντα γεύτηκε το σπαθί του Ορλάντο λίγες ημέρες νωρίτερα σε ένα σούπερ-παραγωγικό παιχνίδι (νίκη των Μάτζικ με 135-124). O Nέιτ Μακμίλαν προβληματίζεται βλέποντας τα προβλήματα τραυματισμών βασικών του στελεχών (Μάρεϊ, Καπέλα) και θα προσπαθήσει να συσπειρώσει τα «Γεράκια» σήμερα, σταματώντας το σερί του Ορλάντο. Τα καλά νέα για την Ατλάντα τον τελευταίο καιρό  αφορούν την επιστροφή του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ο οποίος στα τελευταία 4 ματς μετράει 26.0 πόντους και 4.7 ριμπάουντ.

Οι Χοκς θα έχουν έξτρα κίνητρο όμως το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο, ειδικά μετά τις διαφαινόμενες απουσίες των γηπεδούχων.

Bet Builder με Χάντικ Ορλάντο Μάτζικ +11.5 και Πόντοι Over 218.5 σε απόδοση 2.06

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr