nba

NBA: Oι μακροχρόνιες προβλέψεις του Hoopfellas!

Αντετοκούνμπο ή Ντουράντ; Λεμπρόν ή Κάρι; Σνάιντερ ή Σποέλστρα; Nέα Υόρκη ή Καλιφόρνια; Ποια αστέρια θα λάμψουν και ποιοι θα κατακτήσουν τα ατομικά βραβεία τη σεζόν που έρχεται στο ΝΒΑ; Το Hoopfellas ζυγίζει την κατάσταση στην αφετηρία και δίνει τις προβλέψεις του στο Stoiximan Blog.

 

Ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στο φετινό ΝΒΑ;

Οκ, όλοι γνωρίζετε τα φαβορί και μπορείτε –άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο- να αξιολογήσετε τις πιθανότητες τους για το δαχτυλίδι. Όμως εμείς είμαστε εδώ για να βρούμε το «καλό ποντάρισμα», αυτό που έχει πραγματική αξία σαν αγορά ασχέτως με το εάν τελικά επιβεβαιωθεί ή όχι. Αυτή είναι η σωστή λογική που χαρακτηρίζει άλλωστε τους παίχτες που ξέρουν να ποντάρουν. 

Κατά τη γνώμη μου, οι Μαϊάμι Χιτ είναι η ομάδα που μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά φέτος και να τρίψει τη μούρη των λαμπερών φαβορί στην άμμο της Σάουθ Μπιτς. Ο μέγας μάγιστρος του αθλήματος, Πατ Ράιλι, κατάφερε πάλι να αναδειχθεί μεγάλος κερδισμένος της Offseason υπογράφοντας τον Κάιλ Λάουρι και τους Πι Τζέι Τάκερ-Μαρκίφ Μόρις. Τρεις αθλητές που φέρνουν εμπειρία πρωταθλητισμού, πνεύμα νικητή και σκληράδα στα μετόπισθεν. Ο Σποέλστρα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές εκεί έξω και ο «Κόμπρα Κάι» Τάιλερ Χίρο θα επιστρέψει δυναμικά. Το Μαϊάμι θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για οποιονδήποτε και εάν ρολάρει την κατάλληλη περίοδο μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους. Η απόδοση είναι άκρως δελεαστική.

🏀 Νικητής ΝΒΑ (περιλαμβάνονται τα playoffs): Mαϊάμι Χιτ σε απόδοση 20,00

 

Κόουτς της χρονιάς

Όντως η τριάδα Σνάιντερ-Μόντι Ουίλιαμς-Σπόελστρα παίζει δυνατά για το βραβείο. Οποιοσδήποτε από τους τρεις έχει αντικειμενικές πιθανότητες. Μιλάμε για πολύ σπουδαίους προπονητές τους οποίους προσωπικά εκτιμώ πολύ και παρακολουθώ με μεγάλη προσήλωση. Πάμε όμως να δούμε λίγο πίσω από τα φώτα των προβολέων, εντοπίζοντας το πιθανό «μαύρο άλογο». 

Αυτό λοιπόν μπορεί να ακούει στο όνομα Μπίλι Ντόνοβαν. Ο θρυλικός κόουτς των Gators (δύο πρωταθλήματα NCAA, στη Φλόριντα είχαν φτιάξει εικονίσματα με το πρόσωπο του και προσκυνούσαν κάθε πρωί) έδειξε τι μπορεί να κάνει στη μεγάλη λίγκα, δουλεύοντας με επαγγελματίες και μεγάλους σταρ. Το Σικάγο έχει δημιουργήσει έναν εξαιρετικό πυρήνα και ελπίζει στην επιστροφή στην ελίτ, γνωρίζοντας ότι ο Ντόνοβαν είναι το κρυφό όπλο των Μπουλς.

🏀 Kαλύτερος προπονητής της χρονιάς: Mπίλι Ντόνοβαν σε απόδοση 13,00 στη Stoiximan

 

ΜVP

Νομίζω πως έρχεται σιγά σιγά η σειρά του Λούκα Ντόνσιτς. Τη διετία που έρχεται πρέπει να βάλει το πόδι του σε αυτό το σκαλοπάτι (Πολυτιμότερος παίχτης στη λίγκα) και να αρχίσει να διεκδικεί ουσιαστικά, το πρώτο του πρωτάθλημα. Το παιδί έχει ό,τι χρειάζεται για να το κάνει. Nough said…

Όμως ξεσκονίζοντας τη λίστα των υποψηφίων, βρίσκουμε και ένα δυνατό αουτσάιντερ. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ μπαίνει στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει. Οι δεξιότητες του είναι πολλές και η ηγετική του ικανότητα δεδομένη. Πέρυσι οδήγησε τους Τζαζ στο Νο1 της κανονικής περιόδου. Φέτος θα χρησιμοποιήσει την άσχημη εμπειρία των περασμένων playoffs ως κίνητρο. Μιλάμε για έναν σπουδαίο παίχτη που τώρα μπαίνει στα prime του.

🏀 MVP της κανονικής περιόδου: Λούκα Ντόνσιτς σε απόδοση 5,50 ή Ντόνοβαν Μίτσελ σε απόδοση 40,00 στη Stoiximan.

 

Καλύτερος 6ος παίχτης της σεζόν

O γιός του Τζόνι Λόρενς,o τύπος με το δολοφονικό άγγιγμα στις άκρες των δαχτύλων και το παρουσιαστικό Machine Gun Kelly. Μετά το σόου της πρώτης σεζόν, ο Τάιλερ Χίρο κινήθηκε σε ρηχά νερά πέρυσι. Φέτος θα επιστρέψει. Η ομάδα των Χιτ είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να μπορέσει να λάμψει, όντας ένας από τους πιο επιδραστικούς παίχτες που έρχονται από τον πάγκο. Κόμπρα Κάι για πάντα και Χίρο για 6ος παίχτης.

🏀 Καλύτερος 6ος παίχτης της σεζόν: Τάιλερ Χίρο σε απόδοση 11,00 στη Stoiximan

 

Καλύτερος αμυντικός της σεζόν

Η αλήθεια είναι ότι οι περιφερειακοί υποτιμούνται λίγο στην αξιολόγηση για το συγκεκριμένο βραβείο. Τα τελευταία 25 χρόνια μόνον ένας γκαρντ, ο Γκάρι Πέιτον (1996), έχει καταφέρει να κατακτήσει τη διάκριση αυτή. Παίχτες όπως ο Μάρκους Σμαρτ και ο Τζρου Χόλιντεϊ έχουν το υπόβαθρο για να κάνουν δικό τους τον πολυπόθητο (ατομικό) τίτλο. Όμως η τάση που επικρατεί μας οδηγεί στη γραμμή ψηλών. Ο Ρούντι Γκομπέρ ξεκινάει όπως πάντα (τα τελευταία χρόνια) ως φαβορί, όμως εμείς θα κοιτάξουμε στο δίδυμο Μπαμ Αντεμπαγιό-Γιάννης Αντετοκούνμπο με αουτσάιντερ τον Ντρέημοντ Γκριν. Η τελική ψήφος πηγαίνει στο δικό μας παιδί μαζί με όλες μας τις ευχές για κάθε διάκριση.

🏀 Καλύτερος αμυντικός: Γιάννης Αντετοκούνμπο σε απόδοση 7,00 στη Stoiximan

 

Πιο βελτιωμένος παίχτης της σεζόν

O “Spartan” Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ δείχνει ότι πηγαίνει για δυνατή χρονιά με το Μέμφις όμως ο δικός μας προβολέας θα στραφεί σε δύο άλλους αθλητές. O Mάικλ Πόρτερ Τζούνιορ είναι μια σχετικά ασφαλής επιλογή. Το παιδί είναι σούπερ ταλαντούχο, έρχεται από καλή σεζόν και πλέον αναλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι των Νάγκετς που θα ξεκινήσουν τη χρονιά χωρίς τον Τζαμάλ Μάρεϊ. Ο Πόρτερ είναι απολαυστικός και ας ελπίσουμε απλά να είναι υγιής.

Το καλύτερο value μεταξύ των υποψηφίων πάντως εντοπίζεται στο Όκλαντ και στο πρόσωπο του Τζόρνταν Πουλ. Ο νεαρός γκαρντ από το Ουισκόνσιν έχει κλέψει τις καρδιές των οπαδών των Ουόριορς, δείχνοντας ότι έχει τις προδιαγραφές για να βγει μπροστά φέτος. Κάποια στιγμή φυσικά θα επιστρέψει ο Κλέι Τόμπσον και αυτό ίσως κλονίσει λίγο τις πιθανότητες του όσον αναφορά τη συγκεκριμένη διάκριση. Παραμένει όμως μια έξυπνη επιλογή.

🏀 Πιο βελτιωμένος παίχτης: Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ με απόδοση 9,00 ή Τζόρνταν Πουλ σε απόδοση 20,00 στη Stoiximan

 

Ρούκι της χρονιάς

Η μάχη μεταξύ Κάνινγκχαμ και Γκριν εδώ κλέβει την παράσταση. Δύο πολύ ταλαντούχα παιδιά, στα 20 τους χρόνια, μπαίνουν (από διαφορετικό δρόμο) στη μεγάλη λίγκα έτοιμα να κατακτήσουν τον κόσμο. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Το Χιούστον θα δώσει τον χώρο και τον ρόλο στον Γκριν ενώ ο Κάνινγκχαμ αναμένεται να συνθέσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο στο Ντιτρόιτ με τον Killian Hayes. Θα πρέπει να σας εξομολογηθώ βέβαια ότι ο δικός μου «αγαπημένος» από τη φετινή φουρνιά είναι ο σκληροτράχηλος, σούπερ-αμυντικός, Ντάβιον Μίτσελ. Το ρίσκο ίσως να αξίζει αν και ο ανταγωνισμός στην περιφερειακή γραμμή των Κινγκς είναι μεγάλος και κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί ότι θα έχει βασικό ρόλο και τα λεπτά που απαιτούνται για να διεκδικήσει το βραβείο.

🏀 Ρούκι της χρονιάς: Κέιντ Κάνινγκχαμ σε απόδοση 3.75 στη Stoiximan

Oι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές