Ελλάδα-Αυστραλία: Μια ακόμα ευκαιρία στο 2.80

Η Εθνική μας ομάδα έχει μια ακόμα ευκαιρία, στο τελευταίο ματς του ομίλου, ώστε να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για την οχτάδα. Αντίπαλος μας η εξαιρετική Αυστραλία.

Η Αυστραλία έχει παρουσιάσει μια πολύ καλή εικόνα στο τουρνουά μέχρι τώρα. Διαθέτει ένα συμπαγές σύνολο, αγωνιστική κατεύθυνση, ταλέντο και καλό φυσικό/αθλητικό προφίλ. Εν ολίγοις, τα «καγκουρό» έχουν σχεδόν όλα τα απαραίτητα εργαλεία που απαιτεί το σύγχρονο παιχνίδι της FIBA. Έναν μηχανοδηγό στο πρόσωπο του Giddey, μια κολώνα στο «ζωγραφιστό» όπως ο Landale, παίχτες για να ανοίξουν το γήπεδο (τον ηγέτη Mills και τον McVeigh που σουτάρει με 54.5% πίσω από τη γραμμή στους Ολυμπιακούς Αγώνες) και αρκετούς δυναμικούς «πλάγιους» παίχτες οι οποίοι αποτελούν την «πανοπλία» τους.

Ο κόουτς Γκούριαν θα προσπαθήσει να παίξει επιθετικά τον Γιάννη (ο Αυστραλός προπονητής δήλωσε ότι «είναι ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο») χρησιμοποιώντας παγίδες, δυναμικές βοήθειες και τους Daniels-Green ως κυρίως αμυντικούς (μαζί με τον  Landale) ακολουθώντας το πρότυπο του Καναδά. Οι Boomers τρέχουν πολύ καλά το γήπεδο, σουτάρουν (40.8% στα δύο πρώτα ματς) και αρέσκονται στο παιχνίδι υψηλού ρυθμού.

Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να ανέβουμε παραγωγικά ψηλά για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκλειδώσουν παίχτες μας που μπορούν να σουτάρουν (Μήτογλου, Λαρεντζάκης) και να μην δώσουμε στον αντίπαλο ανοιχτό γήπεδο. Η transition άμυνα μας, κόστισε αρκετά στο τελευταίο ματς με τους Ισπανούς.

Το «μελανό» σημείο στο αγωνιστικό σώμα των Αυστραλών εντοπίζεται στη ροπή τους στο λάθος. Μέχρι τώρα κάνουν 17.0 λάθη συνολικά, με τους δύο γκαρντ τους (Giddey, Mills) να «γράφουν» μαζί 8.5. Είναι μια αδυναμία που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όντας επιθετικοί στα μετόπισθεν.

Να θυμίσουμε ότι η Εθνική μας ομάδα χρειάζεται νίκη με 10+ (και νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας) για να πάρει τη δεύτερη θέση, νίκη από τρεις έως εννιά πόντους (σε συνδυασμό με νίκη των Καναδών) για την τρίτη θέση ή νίκη και ήττα των Καναδών.

Bet Builder με Πόντοι Over 162.5 και Jock Landale Πόντοι 15+ σε απόδοση 2.80 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog