Euroleague 2024/25: Στην αφετηρία με μακροχρόνια στοιχήματα

Περιμέναμε αυτήν τη στιγμή από την επομένη κιόλας του περυσινού τελικού της διοργάνωσης. Η Ευρωλίγκα ανοίγει τις πύλες της και το ταξίδι ξεκινά, με τις δύο ελληνικές ομάδες στην pole position. Αυτές είναι μερικές επιλογές με αξία, πάντα με το βλέμμα στην τελική ευθεία της σεζόν.  

 

Νικητής-Διπλή ευκαιρία Περιλαμβάνονται τα πλέι-οφς

Οι ελληνικές ομάδες κέρδισαν τις εντυπώσεις αυτό το καλοκαίρι, χτίζοντας rosters με τεράστιο ποιοτικό βάθος και βαθιά δεξαμενή δεξιοτήτων. Η μεγάλη πρόκληση για τους δύο «αιώνιους» εντοπίζεται στο να βρουν χημεία όμως η παρουσία δύο προπονητών-νικητών που δουλεύουν μεθοδικά και έχουν περπατήσει το δύσβατο μονοπάτι της νίκης, παρέχει ένα συναίσθημα ασφάλειας.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν την ποιότητα, την αύρα και τις προσωπικότητες για να φτάσουν στα ματς-τίτλου και να διεκδικήσουν το φετινό στέμμα. Οι πιθανότητες να είμαστε και φέτος η χώρα που θα πανηγυρίσει την Άνοιξη, είναι αναμφίβολα υπαρκτές.

Νικητής: Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός σε απόδοση 1.85 στη Stoiximan

 

Nα φτάσει στον τελικό

Πάμε με μια επιλογή που έχει αξία εδώ. Σαφέστατα οι ελληνικές ομάδες είναι εκ των φαβορί (ή καλύτερα «μοιάζουν», καθότι ακόμα βρισκόμαστε στην αφετηρία και δεν έχουμε το απαραίτητο αγωνιστικό δείγμα) όμως υπάρχουν και άλλα σύνολα που έχουν τις προδιαγραφές να κοιτάξουν ψηλά.

Ένα από αυτά είναι η Φενέρμπαχτσε του Σάρας. Πρόκειται για ένα γεμάτο σύνολο με την καλύτερη ίσως γραμμή φόργουορντ στη λίγκα. Το ερωτηματικό προκύπτει από την αποτελεσματικότητα του Μπάλντγουιν σε ένα επιθετικό σύστημα που θα του ζητήσει να κοιτάξει περισσότερο (από όσο έχει συνηθίσει) την πάσα και τη δημιουργία. Οι Τούρκοι έχουν το coaching και το ποιοτικό βάθος για να φτάσουν μέχρι τέλους, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησαν να χτίζουν πέρυσι.

Να φτάσει στον Τελικό: Φενέρμπαχτσε σε απόδοση 4.50 στη Stoiximan

 

Euroleague 2024/25: Είσοδος στα playoffs

Και φέτος θα γίνει μεγάλη μάχη για μια θέση στo Play-In με στόχο φυσικά το πλασάρισμα στην τελική οχτάδα. Μια ομάδα που μπορεί να ανοίξει την πόρτα των «8», ακόμα και αν δεν δίνεται ως φαβορί για αυτό, είναι ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Οι Σέρβοι έχουν έναν πολύ καλό κορμό γηγενών παιχτών, θωράκισαν τους Νέντοβιτς-Τεόντοσιτς με το δυναμικό αμερικανικό δίδυμο των Κάνααν-Μακιντάιρ, έφεραν πίσω στο Βελιγράδι τoν Κάλινιτς και χρειάζονται ίσως μόνο έναν αθλητικό ψηλό για να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Είναι outsider για την οχτάδα, όμως έχουν την ποιότητα και τις προσωπικότητες για να παλέψουν μέχρι τέλους για μια θέση σε αυτήν.

Είσοδος στα playoffs: Ερυθρός Αστέρας σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog