2024/25 ΝΒΑ: Μακροχρόνια στοιχήματα με αξία

Η καλύτερη λίγκα του πλανήτη ανοίγει τις πύλες της για μια σεζόν όπου στα παρκέ του ΝΒΑ θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα. Πρόσωπα, ομάδες, πιθανές εκπλήξεις θετικές και αρνητικές. Αυτά είναι μερικά από τα μακροχρόνια στοιχήματα που αξίζει να αξιολογήσετε.

 

Νικητής Division Κανονική Περίοδος-Central

Πάμε με την έκπληξη εδώ. Οι Μπακς ψάχνονται, έχουν θέματα να λύσουν και δεν είναι τόσο γκραν φαβορί όσο παρουσιάζονται. Ο Γιάννης παραμένει ένας από τους κορυφαίες αθλητές της λίγκας και θα κάνει τα πάντα για διατηρήσει το Μιλγουόκι στην κορυφή. Η συνεργασία του όμως με τον Λίλαρντ έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και όχι (ακόμα τουλάχιστον) το αποτέλεσμα που αναμενόταν. Καβς και Πέισερς έχουν αρκετά αξιόλογα σύνολα και μπορούν να βγουν μπροστά εάν μείνουν υγιείς. Η Ιντιάνα έδειξε πέρυσι τα δόντια της στα playoffs. Διαθέτει πολλούς ταλαντούχους νέους παίχτες και “θερίζει” στο ανοιχτό γήπεδο. Η απόδοση της είναι αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτη.

Νικητής Division Κανονική Περίοδος-Central: Ιντιάνα Πέισερς σε απόδοση 4.75 στη Stoiximan

 

2024/25 NBA Δυτική Περιφέρεια-Κανονική Περίοδος

Η Οκλαχόμα είχε μια εξαιρετική Offseason χτυπώντας πολύ συγκεκριμένους στόχους, με αθλητές οι οποίοι μπορούν να βελτιώσουν άμεσα το σύνολο και να αυξήσουν τη δυναμική του σε αυτό που ορίζεται ως “μπάσκετ των playoffs”. Το δίδυμο Καρούσο-Χάρτενσταϊν (ο Γερμανός θα χάσει το ξεκίνημα της κανονικής περιόδου) φέρνει την απαραίτητη σκληράδα και το αμυντικό φίλτρο που έλειπε στη Θάντερ πέρυσι για να πάρει τα ηνία στη Δύση. Με το ταλέντο και το βάθος που υπάρχει πλέον, η κορυφή μπορεί να έρθει (και) φέτος.

Νικητής Δυτικής Περιφέρειας-Κανονική Περίοδος: Οκλαχόμα Θάντερ σε απόδοση 2.55 στη Stoiximan

 

Νικητής Διπλή Ευκαιρία-Περιλαμβάνονται τα playoffs

Οι πρωταθλητές Σέλτικς παραμένουν φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Πρόκειται για ένα πολύ ταλαντούχο σύνολο με μπροστάρηδες παίχτες που τώρα μπαίνουν στα prime τους. Διαθέτουν έναν ικανότατο προπονητή και τρέχουν ένα αγωνιστικό μοντέλο άκρως συμβατό με τις δεξιότητες του ρόστερ τους. Η Βοστώνη αμφισβητήθηκε αυτό το καλοκαίρι, πιθανόν περισσότερο από κάθε άλλη πρωταθλήτρια των τελευταίων ετών και παρά το γεγονός ότι ισοπέδωσε τον ανταγωνισμό την περασμένη χρονιά. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο.
Πιθανόν ο πιο δύσκολος αντίπαλος των “Κελτών” να βρίσκεται στη δική τους περιφέρεια. Οι Νικς τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα φέτος το καλοκαίρι και κατάφεραν να συγκροτήσουν ένα ρόστερ με αρκετό ταλέντο για να ανταγωνιστούν οποιονδήποτε, οπουδήποτε. Η απόκτηση του Τάουνς αλλάζει τα δεδομένα (και τις αποστάσεις στο μισό γήπεδο) ενώ η γραμμή των φόργουορντ μοιάζει σχεδιασμένη για να ματσάρει την αντίστοιχη της Βοστώνης. Παρά τη σημαντική ενίσχυση των Σίξερς, οι δύο αυτές ομάδες φαντάζουν ως φαβορί για την κατάκτηση της Ανατολής και γιατί όχι, του πρωταθλήματος του ΝΒΑ.

Νικητής Διπλή Ευκαιρία-Περιλαμβάνονται τα playoffs: Μπόστον Σέλτικς ή Νιου Γιορκ Νικς σε απόδοση 2.75 στη Stoiximan

 

Kαλύτερος 6ος παίχτης της Χρονιάς

Οι Νικς βελτιώθηκαν συνολικά όμως έχασαν έναν από τους πιο σημαντικούς παίχτες της περυσινής σεζόν μιας και ο Donte DiVincenzo κατέληξε στη Μινεσότα στα πλαίσια της μετακίνησης του Τάουνς. Ο DiVincenzo είναι ένας από τους καλύτερους Spot shooters της λίγκας, είναι σκληροτράχηλος και συνεισφέρει σε άμυνα και επίθεση. Η Μινεσότα απέκτησε έναν σπουδαίο γκαρντ που μπορεί να παίξει διαφορετικούς ρόλους και ένα κομμάτι που μοιάζει ιδανικό για μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Kαλύτερος 6ος παίχτης της Χρονιάς-Donte DiVincenzo σε απόδοση 8.00 στη Stoiximan

 

Rookie της Χρονιάς

Μεγάλη μάχη εδώ. Πολλά παιδιά μοιάζουν υποσχόμενα και η έλλειψη αθλητών με “franchise player” προοπτική, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Πάμε με δύο επιλογές στις οποίες εντοπίζουμε αξία αναφορικά με το ποντάρισμα στη συγκεκριμένη τιμή.

Ο Reed Sheppard είναι ένας από τους καλύτερους παίχτες της φουρνιάς αυτής. Η περυσινή σεζόν του στο Κεντάκι “φωνάζει” για τις δυνατότητες του παρότι ο ίδιος είχε να αντιμετωπίσει την προσέγγιση του Καλίπαρι που δεν του έδινε τα λεπτά που άξιζε, με βάση την ποιότητα του. Έχει τις προδιαγραφές να βγει μπροστά σύντομα παρά την παρουσία παιχτών όπως ο VanVleet και ο Green στο Χιούστον.

Ο Carlton Carrington των Ουίζαρντς είναι ένα παιδί με πολύπλευρο ταλέντο. Ψηλός, μακρύς, συνδυάζει εκτελεστικές και δημιουργικές ικανότητες, διαθέτει εξαιρετικό IQ και διαβάζει εγκαίρως τα πάντα στο μισό γήπεδο. Η παρουσία του στο πολύ μέτριο ρόστερ των “Πρωτευουσιάνων” μπορεί να τον βοηθήσει να ανελιχθεί γρήγορα σε πρώτο ρόλο.

Rookie της Χρονιάς: Reed Sheppard σε απόδοση 8.00 στη Stoiximan
και εναλλακτικά Rookie της Χρονιάς: Carlton Carrington σε απόδοση 17.00 στη Stoiximan.

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog