adebayo akinfenwa

Ο μικρός ήρωας Αντεμπάγιο (vids)

Καλοί και χρυσοί οι σούπερ σταρ σε όλα τα αθλήματα, αλλά πολλές φορές αυτό που σπρώχνει νέα παιδιά στον αθλητισμό και δίνει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όλους είναι μικρές «απίθανες» ιστορίες. Μία από αυτές τις ιστορίες έχει ως πρωταγωνιστή τον Αντεμπάγιο Ακινφένβα.

Ο επιθετικός της Γουίμπλεντον είναι γνωστός με το προσωνύμιο «Beast» (το τέρας), καθώς έχει ύψος 1,80 και είναι πάνω από 100 κιλά, ενώ φαίνεται ότι και ο ίδιος ασπάζεται το nick name του, έχοντας και τη δική του γκάμα ρούχων με τη φράση «Beast Mode».

Η ιστορία του Ακινφένβα δείχνει ότι στον αθλητισμό δε χωρούν ταμπέλες και περιορισμοί, που θα εμποδίσουν τους ανθρώπους να ακολουθήσουν το όνειρό τους. Πόσες φορές δεν άκουσε ο ίδιος τη φράση «είσαι πολύ μεγάλος για ποδόσφαιρο» λόγω των σωματικών του προσόντων. Κι όμως, συνέχισε να προσπαθεί και παρότι δεν έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο, έχει καταφέρει να γίνει αυτό που ήθελε, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Θα τον ακούσετε να μιλάει για τη μεγάλη απογοήτευση που ένιωσε όταν πήγε στη Λιθουανία, όπου δεχόταν ρατσιστικές επιθέσεις από οπαδούς ακόμα και της ίδιας του της ομάδας στην αρχή, σκέφτηκε να τα παρατήσει, αλλά κατάφερε, τουλάχιστον τους οπαδούς της ομάδας του, να τους πάρει με το μέρος του, με τα όσα έκανε στο γήπεδο.

Δηλώνει λάτρης του γυμναστηρίου και όχι μόνο των βαρών, ενώ οι προσπάθειες από διάφορους προπονητές να σταματήσει να πηγαίνει τόσο εντατικά απέτυχαν παταγωδώς.

Ο «Beast» αρνήθηκε να συμβιβαστεί με τα πρότυπα, που θέλουν έναν συγκεκριμένο σωματότυπο για τον ποδοσφαιριστή και κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Και αυτό ακριβώς σε όλη την ιστορία είναι το σημαντικό εν τέλει, όχι το πόσα κιλά είναι ή αν τον μπερδεύουν για παίκτη του NFL.

Δείτε τον να μιλάει για τη ζωή του και την καριέρα του και παρακολουθείστε τι κάνει στο γυμναστήριο. Μιλάμε για αφοσίωση.