ΝΒΑ: Στη Φιλαδέλφεια το τρένο τον Μαβς

To τρένο των Μαβς που καταφθάνει στη Φιλαδέλφεια, η απογοήτευση που έχει ποτίσει τους Λέικερς και η μάχη των Νικς με τους Ουίζαρντς στο «Μεγάλο Μήλο» βρίσκονται στο αποψινό μενού μας από το ΝΒΑ.

Μεγάλο ματς σήμερα στην «Πόλη της Αδελφικής Αγάπης» όπου οι Σίξερς υποδέχονται τους Μαβς. Το Ντάλας είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη λίγκα έχοντας κερδίσει 10 από τις τελευταίες 12 αναμετρήσεις που έδωσαν ενώ παράλληλα τρέχουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα από την αρχή του 2022 και έπειτα.

Μετά το trade του Πορζίνγκις και τις αμφιβολίες που αρχικά δημιούργησε η συγκεκριμένη απόφαση  για τη δυναμική της ομάδας στη ρακέτα, το Ντάλας πετάει φωτιές. Φαίνεται ότι σε αυτή την small-bal μορφή που πήραν οι Μαβς, όλα τα κομμάτια μπαίνουν αρμονικά στη θέση τους εντός φυσικά του αμυντικογενούς αγωνιστικού πλαισίου που λανσάρει ο Τζέισον Κιντ από την αρχή της σεζόν. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα δεδομένης της τελείως διαφορετικής κατεύθυνσης που είχε αυτή η ομάδα στα χρόνια του Ρικ Καρλάιλ. 

Οι Μάβερικς πέρασαν από τη Βοστόνη σε ένα πολύ σκληρό ματς και έριξαν στο καναβάτσο τους Νετς με τρίποντο του Ντινγουίντι. Δίνουν το τέταρτο σερί παιχνίδι τους μακριά από το Ντάλας (μετρούν 12 στα τελευταία 16 μακριά από την έδρα τους) και πιθανόν να παρατηρηθεί ένα έλλειμμα φρεσκάδας στη Φιλαδέλφεια. Εδώ ίσως βρίσκεται η ευκαιρία των Σίξερς οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα τελευταία καθώς ακόμα δεν έχουν βρει την απαιτούμενη χημεία μετά την έλευση του Χάρντεν. 

Ο Τζοέλ Εμπίντ κάνει εκπληκτική σεζόν όμως αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τη μέση του και οι Σίξερς τον έχουν δηλώσει ως αμφίβολο. Η κατάσταση του σέντερ των γηπεδούχων μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο για την εξέλιξη της σημερινής αναμέτρησης καθώς εάν αυτός είναι καλά, δύσκολα οι Μαβς θα μπορέσουν να τον κρατήσουν μακριά από το καλάθι. Σημειώστε ότι και οι δύο ομάδες παίζουν σε χαμηλό τέμπο, ζυγίζοντας κάθε κατοχή.

🏀 Match Combo με Under 229.5 και Χάντικαπ Φιλαδέλφεια Σίξερς +5.5 σε απόδοση 1.85 

Πάμε πιο Βόρεια, στο Τορόντο. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τους Λέικερς οι οποίοι γνωρίζουν τη μια ήττα μετά την άλλη και μοιάζουν σαν να έχουν χάσει τον αυτοσεβασμό τους. Οι «Λιμνάνθρωποι» (με τον Ντέιβις εκτός) βγάζουν εικόνα παραίτησης και ο 37χρονος ΛεΜπρόν φυσικά δεν είναι αρκετός για να γυρίσει τον διακόπτη μιας ομάδας με σοβαρά δομικά προβλήματα.

Στον Καναδά η βραδιά δεν θα είναι εύκολη. Οι Ράπτορς βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Θέρισαν τις ομάδες της Δύσης στο ταξίδι τους εκεί (5-0) και πλέον περιμένουν τους Λέικερς στην έδρα τους. Οι Ράπτορς (που δίνουν μάχη με τους Καβς για την έκτη θέση στην Ανατολή) πέρασαν «πάνω» από την ομάδα του L.A. πριν μερικές ημέρες στην «Πόλη των Αγγέλων» με την τριάδα Siakam-Trent Jr.-Barnes να κάνει σπουδαία εμφάνιση. Σημειώστε ότι ο ΛεΜρόν αυτή τη στιγμή δίνεται αμφίβολος για τους Λέικερς λόγω προβλήματος στο γόνατο.

🏀 Match Combo με Χάντικαπ Τορόντο Ράπτορς -3.5 και Πόντοι Over 211.5 σε απόδοση 1.85 

Κλείνουμε με μια βόλτα στο αγαπημένο μας «Μεγάλο Μήλο». Οι  Νικς παίζουν λίγο καλύτερα τελευταία παιχνίδια μετρώντας 4 νίκες σε 6 αναμετρήσεις (5 εξ αυτών δόθηκαν στη Δύση). Ο Τζούλιους Ραντλ  έχει ανεβάσει την απόδοση του και ο Μπάρετ ηγείται της περιφερειακής γραμμής έχοντας 26.9 πόντους-6.1 ριμπάουντ και 4.3 τελικές πάσες στα δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια του. 

Η ομάδα του Θίμποντο βρίσκεται 5 ματς πίσω από τη δέκατη θέση και τους Χοκς αλλά μόλις μισό παιχνίδι  πίσω από τους σημερινούς αντιπάλους της, τους Ουίζαρντς. Οι πρωτευουσιάνοι μετρούν πέντε συνεχόμενες ήττες και βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, διαθέτοντας μια από τις πιο αδύναμες άμυνες στο ΝΒΑ. Προχθές βρέθηκαν 19 πόντους πίσω στο ημίχρονο και παραιτήθηκαν νωρίς απέναντι στους Νάγκετς (διασώθηκε μόνο ο Avdija με 19 πόντους). Οι Νικς είναι ασταθείς αλλά σήμερα μπορούν να κερδίσουν αν πιάσουν ένα καλό αμυντικό performance. Οι Ουίζαρντς με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν να επανακάμψουν διακόπτοντας το αρνητικό σερί , βασιζόμενοι κυρίως στην επίθεση τους (βαρόμετρο ο Κούζμα).

🏀 Πόντοι Over 217.5 σε απόδοση 1.50 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα