Θα ξυπνήσουν οι Warriors;

Θα φύγει το μαύρο σύννεφο που έχει εγκατασταθεί εδώ και καιρό επάνω από το Σαν Φρανσίσκο; Οι Ουόριορς καλούνται σήμερα να γυρίσουν διακόπτη απέναντι στους σκληροτράχηλους Κλίπερς του Τάιρον Λου…

Ντέρμπι στην Καλιφόρνια με τους Ουόριορς να υποδέχονται τους Κλίπερς, σε μια περίοδο όπου οι «Πολεμιστές» έχουν πολλά προβλήματα να λύσουν. Η ομάδα του Στιβ Κερ μετράει μόλις δύο νίκες στα τελευταία έντεκα ματς, έχοντας κατρακυλήσει στην τρίτη θέση της δυτικής περιφέρειας (τους προσπέρασε το Μέμφις). 

Πηγαίνουν στην αναμέτρηση με τους φορμαρισμένους Κλίπερς έχοντας ένα αρνητικό σερί πέντε χαμένων παιχνιδιών στην πλάτη, κάνοντας την τελευταία ήττα τους στο Ντένβερ όπου ο Κερ (εκτός των άλλων) ξεκούρασε τους Κάρι-Τόμπσον. Είναι προφανές ότι οι Ουόριορς δεν είναι η ίδια ομάδα χωρίς τον Ντρέιμοντ Γκριν. Η ηγεσία του στα μετόπισθεν και η σκληράδα του λείπουν εμφατικά ενώ αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει τη συμβατότητα της προσθήκης του Κλέι Τόμπσον στο σύνολο.

Οι Κλίπερς από την άλλη πλευρά βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση (παρά την πρόσφατη ήττα από τους Νικς) και ο Τάιρον Λου ακούει εγκωμιαστικά σχόλια για τη δουλειά του. Δεν είναι και λίγο αυτό που έχει καταφέρει. Έχασε νωρίς και τον δεύτερο αστέρα του μετά τον Λέοναρντ (μιλάμε για δύο σπουδαίους two way-players), κατάφερε όμως να ανακατέψει την τράπουλα, να βρει αξία εντός του ρόστερ του και να μοιράσει σε πολλά πρόσωπα τις αρμοδιότητες που είχε αφήσει η απουσία των stars. 

Οι Κλίπερς διαθέτουν ένα συμπαγές και αρκετά ικανό αμυντικά σύνολο με παίχτες από τον πάγκο έτοιμους να πάρουν πρώτους ρόλους εάν χρειαστεί. Κλειδί στη σημερινή αναμέτρηση θα αποτελέσει η άμυνα τους απέναντι στον Στεφ Κάρι ο οποίος μετράει 37.0 πόντους στις τρεις φετινές συναντήσεις των δύο ομάδων (2-1 οι Ουόριορς).

Χάντικαπ Κλίπερς +10.5 σε απόδοση 1.57

Πάμε και στις λιγότερο εμπορικές και φανταχτερές κεντρικές πολιτείες. Στην Ιντιανάπολις, το Κλίβελαντ θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω την απουσία του Jarrett Allen ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με το Τορόντο (104-96 οι Καβς) και αναμένετε να μείνει εκτός για ένα σημαντικό διάστημα. Είναι πράγματι μια πολύ άσχημη είδηση για την ομάδα του Bickerstaff που  θα κληθεί να κάνει μερικές αναπροσαρμογές (αρχίζοντας από σήμερα) ώστε να βρει τρόπο (ή τρόπους) για να καλύψει το κενό του εξαιρετικού ψηλού του.

Οι Καβς βρίσκονται στην έκτη θέση της Ανατολικής περιφέρειας διαθέτοντας μια από τις καλύτερες άμυνες της λίγκας (Νο4, 106.5 σε όρους Defensive Rating). Ο Garland βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι όμως ο τραυματισμός του Άλεν έρχεται σε ένα κομβικό σημείο όπου το Κλίβελαντ (2 νίκες στα τελευταία οχτώ ματς) μάχεται για να αποφύγει το play-in. Οι «Ιππότες» πλέον θα στραφούν στους Μόμπλεϊ, Λοβ και Ντέιβις για να καλύψουν το κενό.

Οι γηπεδούχοι Πέισερς στον αντίποδα, περπατούν το δικό τους μονοπάτι. Η ομάδα της Ιντιανάπολις έχει μπει στη διαδικασία του rebuilding και η νίκη σε αυτή τη φάση έχει δευτερεύουσα σημασία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα σήμερα. Το αντίθετο θα λέγαμε. Οι Πέισερς του Haliburton και του Hield είναι ένα σύνολο που μπορεί να σκοράρει και να πληγώσει ομάδες με στόχους (ειδικά στην Ιντιάνα) παρότι οι επιδόσεις του στα μετόπισθεν είναι κάτω του μετρίου. Το πλεονέκτημα του να παίζεις χωρίς άγχος είναι μεγάλο όπως γνωρίζετε…

Οι Καβς έχουν ως στόχο τη νίκη. Το κίνητρο τους είναι μεγαλύτερο όμως είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρουν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

MatchCombo με Πόντοι Under 229.5 και Evan Mobley Ριμπάουντ 9+ σε απόδοση 1.93

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα