jurgen klopp

Οι επιλογές του κ. Κλόπ …και η Άρσεναλ

Η είδηση σήμερα το πρωί είναι ότι ο Γιούργκεν Κλόπ έχει ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος από την BVB στο τέλος της σεζόν και οι συζητήσεις γρήγορα στράφηκαν προς τις ομάδες που θα τον διεκδικήσουν.

Παρά τη δύσκολη σεζόν στο τιμόνι της Μπορούσια Ντόρτμουντ,ο Klopp δεν πρόκειται να έχει μεγάλο πρόβλημα να βρει μια καινούρια ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Ας δούμε μερικές από τις επιλογές του για να προπονήσει μετά το τέλος της σεζόν.

Μάντσεστερ Σίτι

Για το δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  φαίνεται πως η Μάντσεστερ Σίτι θα απολύσει τον προπονητή τους ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του τίτλου της Premier League. Ντιέγκο Σιμεόνε, Κάρλο Αντσελότι και Πεπ Γκουαρντιόλα είναι μεγάλα ονόματα αλλά μόνο ο Κλόπ  θα είναι πραγματικά διαθέσιμος να έρθει το καλοκαίρι. Ο Γερμανός φημίζεται για τη στενή σχέση του με τους παίκτες του – κάτι που φαίνεται αν δείτε πώς χαιρέτησε την επιστροφή στο Ντόρτμουντ του επίσημου αγαπημένου, Σίντζι Καγκάβα:

Ένα είναι σίγουρο δεν θα ξεχάσει ποτέ τα γενέθλια του Yaya Toure.

Αλλά είναι οι “πολίτες” η ιδανική ομάδα για τον Κλόπ; Η προσέγγισή του για τη διαχείριση της ομάδας είναι με επίκεντρο το «μακροπρόθεσμα» και με έμφαση στα νέα παιδιά. Ο Κλόπ έχει “φτιάξει” ταλέντα όπως ο Marco Reus και Μάριο Γκέτσε οπότε δεν νομίζουμε οτι μια τέτοια φιλοσοφία συμβαδίζει με έναν σύλλογο όπως η Σίτυ που έχουν μετατρέψει μεγάλα “ταλέντα” μόνιμους παγκίτες τελευταία.

Μάλλον όχι.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η υπομονή δεν είναι κάτι που το έχουνε σε πληθώρα στην Ρεάλ. Παρά την επίτευξη της La Decima την περασμένη σεζόν, η γενική συναίνεση είναι ότι ο Carlo Ancelotti δεν θα είναι στην επόμενη σεζόν στο Μπερναμπέου.
Να θυμίσουμε οτι ο Κλόπ είχε διαλύσει τις ελπίδες του Ζοσέ Μουρίνιο και της Ρεάλ Μαδρίτης στον δρόμο του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ δόξα το 2013 και είναι γνωστό πως έχει προσεγγιστεί στο παρελθόν για να αναλάβει τους Los Blancos. Ωστόσο, ειπώθηκε πως αυτό που απώθησε τους διοικούντες της Ρεάλ είναι αυτή η στενή σχέση που έχει ο Κλόπ με τους παίκτες του καθώς δεν το βλέπανε να ταιριάζει στην Μαδρίτη.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε πραγματικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Γκάρεθ Μπέηλ να έχουνε την ίδια συμπεριφορά όπως αυτοί της Μπορούσια από κάτω;

Δύσκολο…

Άρσεναλ

Όλοι αναρωτιούνται αν είναι πλέον καιρός για τον Αρσέν να φύγει από τους “κανονιέρηδες” . Στην περίπτωση που ο “Αλσατός” αποφασίσει οτι μια δεύτερη νίκη του FA Cup σε 2 χρόνια είναι η κατάλληλη στιγμή να φύγει, τότε ίσως ο Κλόπ να είναι ο κατάλληλος να τον διαδεχθεί.

Ο Γερμανός συμερίζεται την ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία με τον προπονητή της Άρσεναλ και είναι έχει τις ίδιες εμμονές με τον Γάλλο προπονητή των κανονιέρηδων. Βλέπει μακροπρόθεσμα και έχει τυφλή πίστη στα νέα παιδιά.

Στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Βενγκέρ τότε σίγουρα είναι η πιο βατή και λογική επιλογή για να υπάρχει μια λογική συνέχεια στην ομάδα του Λονδίνου. Το θέμα είναι όμως θα θέλει να φύγει ο Βενγκέρ; Κανένας δεν ξέρει…αλλά οι οιωνοί αυτό δείχνουν. Οι “κανονιέρηδες” είναι φαβορί για να κερδίσουνε το FA Cup με 1,85 στον stoiximan.gr και αν γίνει αυτό ίσως να είναι το ιδανικό τέλος για τον Αρσέν στον πάγκο.

Από την άλλη βέβαια θα πρέπει να μιλήσει με τον Γιούρκεν Κλόπ λίγο περισσότερο για τα χόμπι του…γιατί εδώ φαίνεται πολύ περισσότερο “χαμένος” από όσο συνήθως…