Είναι γραφτό…

“Έτσι είναι γιατί δε γίνεται αλλιώς ” γράφει μια μεγάλη επιγραφή στον περίφημο καθεδρικό ναό της Κολωνίας.  Η φράση αυτή είναι ότι πιο αντιπροσωπευτικό για αυτό που βιώνει σήμερα ο Γκόρντον Χέηγουορντ. Η μοίρα του έχει γράψει “Βοστόνη”..

Ο Γκόρντον Χέηγουορντ βρίσκεται στη τελική ευθεία για να εκπληρώσει τη “προφητεία” που τον θέλει να ξανασμίγει με τον δάσκαλο του στο Μπάτλερ Μπραντ Στίβενς για να διεκδικήσουν αυτή τη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΝΒΑ. Είναι πεπρωμένο. Και μοιάζει αδύνατο να το αποφύγουν..

Το 2013 όταν ο Ντάνι Έιντζ έκανε κάτι που μόνο ο .Ντάνι Έιντζ μπορεί να κάνει, ρισκάροντας με την ανάθεση του τιμονιού των Σέλτικς στον 37χρονο κόουτς του Μπάτλερ, είχαμε βγάλει με ενθουσιασμό το καπέλο μας μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα μπασκετικά πειράματα του πλανήτη αποκαλώντας τον “ακαδημαϊκό” κόουτς Στίβενς ως τον επόμενο “καλύτερο προπονητή του κόσμου”. Τότε, την ημέρα της ανακοίνωσης του Στίβενς από τους Σέλτικς, γεννήθηκε ταυτόχρονα η ιδέα της επανασύνδεσης με τον σταρ του στο Μπάτλερ, Γκόρντον Χέηγουορντ.

Ο Χέηγουορντ έχει γεννηθεί για να παίξει στους Σέλτικς την εποχή του Στίβενς. Η Φλόριντα είναι υπέροχη και οι φοροαπαλλαγές που προσφέρει ακόμα καλύτερες. Η προσωπικότητα του Ράιλι επιβλητική. Ο “Πατ” αποτελεί τον μεγαλύτερο αντίπαλο για τους πράσινους της Βοστόνης αυτή τη στιγμή. Στο Σολτ Λέηκ τον λατρεύουν έχοντας στήσει ολόκληρη καμπάνια με τίτλο “Stay Ward”.. Tα media εκεί έχουν πάθει παράκρουση αναπαράγοντας συνεχώς ιστορίες για τις αμφιβολίες του σταρ τους σχετικά με την συνύπαρξη του με τον Αϊζάια Τόμας και τον τραυματισμό του γκαρντ των Σέλτικς ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στο άμεσο μέλλον για τους Κέλτες. Ίσως είναι ένας τρόπος για να αποδεχτούν τη μοίρα..

Πριν λίγο καιρό η γυναίκα του πόσταρε στα social media αυτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω τίποτα δεν είναι τυχαίο..

Η Βοστόνη είναι για τον  Γκόρντον Χέηγουορντ το ιδανικό περιβάλλον. Ποτέ ουσιαστικά οι Σέλτικς δεν ήθελαν πολύ τον Μπάτλερ ή τον Τζορτζ. Γιατί να δώσουν μερικά assets τους άλλωστε..; Ο Χέηγουορντ και η free agency ήταν ο στόχος. O 27χρονος G/F από την Ιντιανάπολις είναι το ιδανικό fit στο παιχνίδι της Βοστόνης. Η read & react επίθεση του Στίβενς είναι το περιβάλλον του. Η ικανότητα του να αποκωδικοποιεί, να διαβάζει και να αποφασίζει, να εκτελεί από μακριά ή να ορμάει στο καλάθι συνιστά το ιδανικό πακέτο το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει τη Βοστόνη.

Ο Χέηγουορντ είναι αθλητής με το DNA των Σέλτικς. Στο TD Garden βλέπουν στο πρόσωπο του να αναβιώνουν μνήμες από “θρύλους” του παρελθόντος.. Τους έλειπε ένας τέτοιος star που θα φέρει σκοράρισμα και leadership από τις θέσεις των “πλαγιών”. Σε μια λίγκα που το παιχνίδι βασίζεται στο star quality, οι Κέλτες παρουσίασαν μια ισορροπημένη ομάδα με μεγάλο βάθος αλλά ελλιπές επίπεδο star quality. Και στα playoffs αυτό μετράει.. Ο Χέηγουορντ είναι ο άνθρωπος που θα το αλλάξει αυτό..  Με την ενδεχόμενη μετακίνηση του στη Μασαχουσέτη ενεργοποιείται το ντόμινο που θα φέρει τη Βοστόνη σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο μπαίνοντας σφήνα στο δίδυμο των Ουόριορς  με τους Καβς. Θα βρίσκονται μόνο έναν rim protector μακριά..

O Hayward γεννήθηκε για να παίξει στους Σέλτικς και για τον Μπραντ Στίβενς Η Βοστόνη πρέπει να είναι η επόμενη του επιλογή. Έτσι είναι γιατί δε γίνεται αλλιώς. Είναι γραφτό..