Κατερίνα Στεφανίδη

Έτοιμη για Πράγα η Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι απόλυτα έτοιμη για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, την οποία ο Stoiximan.gr στηρίζει χορηγικά όπως και αρκετές άλλες αθλήτριες, αθλητές και ομάδες, για τους οποίους μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο iroes.gr, έκανε πριν δύο μέρες πανελλήνιο ρεκόρ.

Παρότι το ρεκόρ της δεν κράτησε για πολλές ώρες, με τη Νικόλ Κυριακοπούλου να το πηγαίνει από τα 4,77μ. στα 4,80μ., αυτό έδειξε ότι Στεφανίδη είναι έτοιμη για να διεκδικήσει την πρωτιά στην Πράγα (6-8 Μαρτίου).

Η ίδια δήλωσε: «Ήμουν έτοιμη να κάνω 4,80 μ. από τους πρώτους αγώνες στη σεζόν. Δεν ήρθε το αποτέλεσμα εξαιτίας λάθος επιλογών, κυρίως στα κοντάρια. Σε κάποιους αγώνες με επηρέασε το γεγονός ότι δεν είχα τον προπονητή μου (σ.σ. Νικ Χάισονγκ) μαζί. Στις τελευταίες εμφανίσεις μου δουλεύουμε αρκετά κι ένα μεγαλύτερο κοντάρι, το οποίο πιστεύω πως θα μου χρειαστεί στην Πράγα, καθώς ο συναγωνισμός θα είναι υψηλός. Τα 4,77 μ. ήρθαν εύκολα, θα μπορούσα να είχα κάνει και 4,84 μ. αν είχα μείνει στο ίδιο κοντάρι. Σε αυτή τη φάση οι δοκιμές είναι σημαντικότερες και από το αποτέλεσμα.»

Για το πανελλήνιο ρεκόρ και το γεγονός ότι η Νικόλ Κυριακοπούλου το πήρε πίσω μέσα σε λίγες ώρες ανέφερε: «Εννοείται πως το πανελλήνιο ρεκόρ μετράει, όμως για μένα αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία ήταν να κάνω την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και αυτός ήταν λόγος που στο Φλάγκσταφ επέλεξα να βάλω τον πήχη στο 4,77 μέτρα. Δεν μου έκανε εντύπωση που η Νικόλ πήδηξε και πάλι ψηλά και έκανε το 4,80 μ. Ήταν καλά και ήταν δεδομένο πως θα πήγαινε παραπάνω.»

Όσο αφορά στην Πράγα και τι περιμένει να αντιμετωπίσει στον αγώνα η Κατερίνα τόνισε: «Στην Πράγα θα γίνει δύσκολος αγώνας. Πιστεύω πως τα μετάλλια θα διεκδικήσουν τέσσερις αθλήτριες. Εκτός από μένα και τη Νικόλ υπολογίζω πολύ στις Σιντόροβα και Μπένγκτσον. Και οι τέσσερίς μας έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό, πέρα του ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς αντιδρούμε πολύ καλά σε συναγωνισμό και μας αρέσει αυτό. Θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας.»