Andy Murray

AusOpen: Στον Τελικό ο Άντι

O Άντι Μάρει, έφτασε στον τέταρτο τελικό του Australian Open νικώντας τον Τόμας Μπερντιχ. Ο Βρετανός τενίστας θα παίξει τον όγδοο τελικό του Grand Slam και τον πρώτο με προπονήτρια την Αμελί Μορεσμό.

“Είχα λιγάκι παραπάνω άγχος από ότι έπρεπε.  Πολλά είχανε ειπωθεί για το γεγονός οτι ο παλιός μου προπονητής ήτανε στην γωνιά του Τόμας αλλά είμαστε φίλοι από τα 15 μας οπότε νομίζω ήτανε λίγο άδικο για αυτόν” είπε ο Άντι Μάρει.

Υπήρχε αρκετά μεγάλη ένταση στο παιχνίδι ειδικά στα πρώτα στάδια του ενώ οι δύο τενίστες αντάλλαξαν μερικές κουβέντες όταν ο Μπέρντιχ παραπονέθηκε για μερικά από τα χτυπήματα του Βρετανού. Όσο παιρνούσε το παιχνίδι όμως ο Τσέχος που νίκησε τον Ναδάλ για πρώτη φορά από το 2006 άρχισε να καταρρέει με τον αντίπαλο του να βρίσκει έξτρα δύναμη.

 

Στατιστικά

Μάρει Μπέρντιχ
Χρόνος: 3 ώρες 26 λεπτά
15 Aces 5
2 Double faults 6
65 1st serve % 59
75 1st serve win % 67
53 2nd serve win % 50
40 Winners 37
39 Errors 56
6/10 Break points 1/3

 

Στο τελικό θα αντιμετωπίσει έναν από τους Νόβακ Τζόκοβιτς – Σταν Βαβρίνκα που παίζουνε στον άλλο ημιτελικό. Οι δύο παίκτες φορμαρίστηκαν ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και το παιχνίδι στην Rod Laver Arena αναμένεται να είναι συγκλονιστικό.

Στο παρελθόν ο Νόβακ κέρδισε 12-10 στο πέμπτο σετ το 2013 ενώ ο Σταν με 9-7 στο πέμπτο σετ  πέρσι. Μπορεί να γίνει καλύτερο;  Πιθανότατα και να γίνει αύριο μιας και οι δύο τους δείχνουν έτοιμοι να το επαναλάβουν.

Ο Τζόκοβιτς δεν περιμένει κάτι λιγότερο από τα δύο προηγούμενα ραντεβού τους στη Μελβούρνη.”Έκανε σπουδαία ματς κόντρα στον Νισικόρι. Ο Κέι παίζει τοκαλύτερό του τένις τους τελευταίους 12 μήνες και ήταν εντυπωσιακό για τον Σταν που κέρδισε στα τρία σετ. Σίγουρα, το να είσαι ο κάτοχος, σου προσθέτει πίεση. Παίζει αυτόν τον ρόλο για πρώτη φορά στη ζωή του. Είναι λογικό να νοιώθει πίεση” είπε ο Τζόκοβιτς μετά τη νίκη επί του Ράονιτς.

Ο Τζόκοβιτς προηγείται με 16-3 στις νίκες κόντρα στον Βαβρίνκα, ωστόσο η περσινή νίκη του Ελβετού και η φόρμα που διανύει ο αντίπαλος του, μας προϊδεάζουν για ένα μεγάλο ματς!

photo credit: AusOpen