NBA Picks 17/3/22: Να περάσει ο επόμενος

Οι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περνούν «επάνω» από κάθε αντίπαλο στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου. Ευκαιρία για ανασύνταξη στο Φοίνιξ, ντέρμπι στο Μπρούκλιν.

Δεν πρόλαβαν να χαρούν οι Σανς με την απόκτηση και την ενεργοποίηση του Κέβιν Ντουράντ και ο νέος σούπερ-σταρ της ομάδας έμεινε ξανά εκτός δράσης μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Το τεράστιο hype του Φεβρουαρίου σχετικά με την προοπτική αυτού του συνόλου, έδωσε γρήγορα τη θέση του στην αμηχανία, καθώς σε ένα κρίσιμο σημείο της χρονιάς οι «Ήλιοι» κινδυνεύουν να χάσουν το πλεονέκτημα στον πρώτο γύρο των playoffs.

Η τελευταία ήττα από τους Μπακς  στην Αριζόνα έκανε τρία τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα για το Φοίνιξ το οποίο πλέον βρίσκεται μόλις μισό παιχνίδι επάνω από τους Κλίπερς στην κούρσα της Δύσης, ενώ η πρόγνωση θέλει τον Ντουράντ να μένει εκτός για άλλες δύο εβδομάδες.

Στη Footprint Arena έρχεται σήμερα το βράδυ το Ορλάντο και αυτό το συναπάντημα ίσως αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους Σανς, ώστε να διακόψουν το αρνητικό τους σερί και να επιστρέψουν στις νίκες. Oι Μάτζικ βρίσκονται βαλτωμένοι στις τελευταίες θέσεις της Ανατολικής Περιφέρειας (Νο13, ρεκόρ 28-41) και πλέον παρακολουθούν την εξέλιξη των νέων παιχτών τους, περιμένοντας το καλοκαίρι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί μια τέτοια βραδιά. Μιλάμε για το ΝΒΑ άλλωστε. Ο Franz Wagner μετράει 19.3 πόντους με 39.3% στα τρίποντα και 4.6 τελικές πάσες στα πέντε τελευταία ματς. Έρχεται από μια στείρα βραδιά απέναντι στους Σπερς και θα προσπαθήσει να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις.

Οι Σανς είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη όμως το Ορλάντο μπορεί να εμφανιστεί ανταγωνιστικό, εκμεταλλευόμενο τη μέτρια αγωνιστική κατάσταση των γηπεδούχων το τελευταίο διάστημα.

Bet Builder με Χάντικαπ Ορλάντο Μάτζικ +13.5 και Franz Wagner Ασίστ 3+ σε απόδοση 2.06 στη Stoiximan.      

 

Οι Μπακς έχουν στείλει ξεκάθαρο μήνυμα τον τελευταίο καιρό σε όλη τη λίγκα. Είναι η καλύτερη ομάδα εκεί έξω και εκτός αυτού, είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή του ΝΒΑ. Το Μιλγουόκι έχει βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία της επίθεσης του, η οποία αποτελούσε το μελανό σημείο στο αγωνιστικό σώμα της ομάδας στο πρώτο μισό της σεζόν και μετράει 21 νίκες στα τελευταία 23 παιχνίδια, έχοντας ανέβει στο Νο1 του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοιράζει «πόνο» καθώς οι άμυνες παραδίδονται η μία μετά την άλλη στην επιθετικότητα του. Στα τελευταία δύο ματς απέναντι σε Φοίνιξ και Σακραμέντο, ο Έλληνας σούπερ-σταρ «έγραψε» 41.0 πόντους, 11.5 ριμπάουντ και 6.0 τελικές πάσες. Στην Αριζόνα μάλιστα, η κυριαρχία των Αντετοκούνμπο και Λόπεζ στο «ζωγραφιστό» αποτέλεσε το στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα  υπέρ των Μπακς.

Οι Πέισερς προσπαθούν να μπουν στο Play-In και αυτή τη στιγμή βρίσκονται ένα ματς πίσω από την Ουάσινγκτον και τη δέκατη θέση. Ο Ρικ Καρλάιλ έχει αρκετά προβλήματα τραυματισμών βασικών παιχτών, οι περισσότεροι από τους οποίους (Haliburton, Hield, Turner) είναι αμφίβολοι για το σημερινό παιχνίδι. Η Ιντιάνα έρχεται από μια δυάδα αγώνων στο Ντιτρόιτ με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα. Παίζει (όπως και το Μιλγουόκι) γρήγορο μπάσκετ όμως η άμυνα της θέλει αρκετή δουλειά. Το Μιλγουόκι μπορεί να ανέβει ψηλά στο σκορ ενώ ο Γιάννης  θα χρειαστεί να κάνει το κάτι παραπάνω, με τον Λόπεζ να έχει ένα μικρό πρόβλημα στον αριστερό αστράγαλο και να είναι αμφίβολος.

Πόντοι Ο/U Giannis Antetokounmpo Over 33.5 σε απόδοση 1.82

 

Κλείνουμε με ένα πέρασμα από το Μπρούκλιν όπου θα διεξαχθεί το πιο ενδιαφέρον ματς της βραδιάς. Oι Νετς επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη μετά από μια πεντάδα εκτός έδρας παιχνιδιών (πήραν τρεις νίκες), έχοντας μπροστά τους πλέον τέσσερις σερί αναμετρήσεις στο Barclays Center. Είναι μια καλή ευκαιρία για να βάλουν πίεση στους συμπολίτες τους Νικς, που βρίσκονται στην πέμπτη θέση, ένα μόλις παιχνίδι μπροστά από τους Νετς. Ο Μikal Bridges διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, μετρώντας 26.6 πόντους στο ταξίδι αυτό των Νετς μακριά από το Μπρούκλιν.

Το Σακραμέντο διατηρείται στη δεύτερη θέση της Δυτικής Περιφέρειας έχοντας αυτή τη στιγμή το ίδιο ρεκόρ με τους Γκρίζλις. Οι Κινγκς έπαιξαν ένα πολύ δύσκολο ματς στο Σικάγο εχθές, καταφέρνοντας να πάρουν τη νίκη με τρίποντο του Ντε’ Άαρον Φοξ στην εκπνοή (114-117). Το σύνολο του Μπράουν σούταρε εξαιρετικά από την περιφέρεια (18/42 τρίποντα) ενώ εκτός του Φοξ (32 πόντοι), ο Σαμπόνις συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις «γράφοντας» το τέταρτο του τριπλ-νταμπλ στα τελευταία πέντε ματς.

Και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα και ισχυρό κίνητρο. Πάμε με τους γηπεδούχους Νετς οι οποίοι μπορούν να εκμεταλλευτούν το σωματικό και συναισθηματικό «άδειασμα» των Κινγκς μετά το χθεσινό ντέρμπι στην «Πόλη των Ανέμων».

Bet Builder με Χάντικαπ Μπρούκλιν Νετς -1.5 και Πόντοι Over 222.5 σε απόδοση 2.29 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr