NBA Picks 1/11: Ψάχνοντας το καλό μπάσκετ

Δύο μεγάλα ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του ΝΒΑ, με τους Μπουλς να ταξιδεύουν στο Μπρούκλιν και τους πρωταθλητές Ουόριορς να ψάχνουν τη νίκη στο Μαϊάμι. Τέσσερις ομάδες με αρκετά σκαμπανεβάσματα που ψάχνουν την επιστροφή στο καλό μπάσκετ.

Στο Μπρούκλιν έχουμε το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς με τους Νετς να υποδέχονται τους Μπουλς. Και οι δύο ομάδες προσπαθούν να βρουν σταθερές και χημεία στο παιχνίδι τους, παρουσιάζοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Οι γηπεδούχοι Νετς (2-5) κατάφεραν να πάρουν το αίμα τους πίσω από τους Πέισερς (τους είχαν κερδίσει την Κυριακή) με μπροστάρη τον Κέβιν Ντουράντ ο οποίος «έγραψε» 36 πόντους (13/22 εντός πεδιάς), 9 ριμπάουντ , 7 ασσίστ και τον Ίρβινγκ να τον συμπληρώνει σκοράροντας 28 πόντους. Ο Μπεν Σίμονς , ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς, προβληματίζει με την απόδοση του και δη με την αδυναμία του να προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι(6.2 πόντοι με 44.1% εντός πεδιάς και 7.3 τελικές πάσες) . Ο Αυστραλός ταλαιπωρείται από  ένα πρόβλημα στο αριστερό γόνατο και είναι αμφίβολος για τη σημερινή αναμέτρηση. Το Μπρούκλιν του Στιβ Νας αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στην άμυνα  ενώ είναι και η πιο αδύναμη rebounding team μέχρι στιγμής στο ΝΒΑ.

Οι «Ταύροι» έχουν να διαχειριστούν  και αυτοί με τη σειρά τους ουκ ολίγα προβλήματα. Προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες, με την τελευταία να έρχεται εντός έδρας από τους Σίξερς οι οποίοι σούταραν 14/29 τρίποντα στο United Center. Οι Μπουλς  δεν μπορούν να ρολάρουν ακόμα στο επιθετικό κομμάτι όπου τους λείπει η δημιουργική ικανότητα του Ball η οποία φαίνεται πως αποτελούσε το «λάδι» για να δουλέψουν μαζί όλοι οι κύλινδροι της μηχανής του Ντόνοβαν. Πλέον είναι περισσότερο εξαρτημένοι από τους παίχτες-ρόλων τους, περιμένοντας σε καθημερινή βάση το step up κάποιου (Ντράγκιτς, Κόμπι Ουάιτ, Καρούζο)  που θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση.

Οι δύο ομάδες παίζουν γρήγορο μπάσκετ και έχουν αδιαμφισβήτητο επιθετικό ταλέντο σε όρους μονάδων. Είναι ώρα για τους Μπουλς να επιστρέψουν στο καλό μπάσκετ, παρουσιάζοντας μια καλή παραγωγικά βραδιά που τους βοηθήσει να διεκδικήσουν την νίκη  στο Barclays Center.

Βet Builder  με Χάντικαπ Σικάγο Μπουλς +6.5 και Πόντοι Over  221.5 σε απόδοση 2.02 στη Stoiximan

 Στη Φλόριντα και στο Μαϊάμι θα διεξαχθεί το μεγάλο ματς της βραδιάς με τους Χιτ του Έρικ Σποέλστρα να υποδέχονται τους πρωταθλητές Ουόριορς του Στιβ Κερ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν την 28η Οκτωβρίου στο Σαν Φρανσίσκο, με το Γκόλντεν Στέιτ να κυριαρχεί στο «ζωγραφιστό» και στη μάχη των ριμπάουντ (50-31) απέναντι στις Small lineups των Χιτ, παίρνοντας τη νίκη με ηγέτη τον Κάρι (33 πόντοι-9 τελικές πάσες) παρά τη μεγάλη προσπάθεια του διδύμου Μπάτλερ-Αντεμπάγιο (27 με 8 ασσίστ και 6 κλεψίματα ο «Κάπταιν», 26 ο Μπαμ).

Οι Χιτ (2-5) παίζουν κακό μπάσκετ στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι παραδοσιακές σταθερές του Small ball, του παιχνιδιού  συνεργασίας και του low pace δεν έχουν αποδώσει, με την ομάδα να υστερεί στο ριμπάουντ και να αδυνατεί να ρολάρει στην επίθεση. Είναι δεδομένο ότι θα βελτιωθούν αλλά πιθανόν αυτό δεν θα είναι αρκετό για να ανταγωνιστούν φέτος για την κορυφή. Θα χρειαστούν κάποια σημαντική αλλαγή η οποία θα τους φρεσκάρει και τους προσφέρει την απαιτούμενη ώθηση. Ο ερχομός των Ουόριορς (3-4) στην πόλη αλλά και η πρόσφατη ήττα τους, θα είναι ένα κίνητρο για αυτούς. Περιμένουμε ένα δυνατό performance από τον Tyler Herro (έρχεται από ματς 34 πόντων απέναντι στους Κινγκς και ήταν άστοχος στο Σαν Φρανσίσκο).

Οι «Πολεμιστές» έρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες στο ταξίδι τους στην Ανατολή, σε Σάρλοτ και Ντιτρόιτ αντίστοιχα. Από την αρχή της σεζόν αντιμετωπίζουν σημαντικά αμυντικά προβλήματα ενώ η επίθεση τους ακόμα διανύει αυτό το «στάδιο προετοιμασίας» των πρώτων 15-20 ματς της κανονικής περιόδου, εξαρτώμενη από τις ορέξεις του Στεφ Κάρι και την παραγωγικότητα του Πουλ.

Bet Builder με Χάντικαπ Μαϊάμι Χιτ +6.5 και Τyler Herro Εύστοχα Τρίποντα 2+ σε απόδοση 1.90 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr