LoL-esports

 League Of Legends Worlds: Semifinals με άρωμα G2 Esports 

Γράφει ο Vasilis Ortega

Τα προημιτελικά για το League Of Legends Worlds τελείωσαν με λίγο πολύ αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά όχι και ανάλογη έκβαση. Οι Fnatic έβαλαν δύσκολα στους Top Esports, ενώ έφτασαν να προηγούνται με 2-0 προς έκπληξη όλων. Παρ’ όλα αυτά η ανατροπή έγινε και το μεγάλο φαβορί για κατάκτηση πέρασε χωρίς να πείσει. DAMWON Gaming και Sunning πέρασαν σχετικά εύκολα DRX και JD Gaming αντίστοιχα, ενώ οι G2 Esports που είχαμε προτείνει στην στήλη έκαναν περίπατο εναντίων των GenG με 3-0!

Επόμενη στάση τα ημιτελικά Σάββατο – Κυριακή πάντα πρωινές ώρες λόγω Κίνας. Τα ζευγάρια και αμέτρητες επιλογές πονταρίσματος βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα της Stoiximan με πάρα πολλά ειδικά. Οποιαδήποτε πρόβλεψη σε αυτή τη φάση εμπεριέχει ρίσκο αν και προσωπικά θεωρώ πως έφτασε  η ώρα να δούμε Ευρωπαϊκή ομάδα στον τελικό, εξέλιξη άκρως ενδιαφέρουσα αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για έκπληξη μεγατόνων εφόσον επαληθευτεί.


Fun Fact :

To 2019, το League Of Legends World Championship Grand finals και την αναμέτρηση ανάμεσα στους FunPlus Phoenix και τους G2 Esports παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες σπάζοντας κάθε ρεκόρ τηλεθέασης. Την ίδια χρονιά 98 εκατομμύρια viewers παρακολούθησαν το NFL Super Bowl όπου και επικράτησαν οι Kansas Chiefs.


Counter Strike Global Offensive – Dreamhack Open Fall 2020

cs-stoiximanblog

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε και την τελική φάση του Dreamhack Open, ένα δυνατό crash test για το επερχόμενο BLAST Pro Series που ακολουθεί. Η φάση ομίλων τελείωσε και πλέον τρέχει η νοκ αουτ φάση με τους τελικούς αγώνες να διεξάγονται και αυτοί το επερχόμενο weekend.

Μεγάλο φαβορί, οι Astralis, που συνεχίζουν κανονικά στο upper bracket ενώ δείχνουν να βρίσκουν σιγά σιγά την φόρμα τους. $120k το έπαθλο, αλλά και ένα μοναδικό pass για το ΙΕΜ Global Challenge του Δεκεμβρίου. Αυτό είναι ουσιαστικά το δέλεαρ μιας και μιλάμε για τουρνουά μόλις 6 ομάδων με περισσότερα από $1m έπαθλο!!

Σε άλλα νέα οι FURIA κατέκτησαν το IEM New York North America μετά από εντυπωσιακή απόδοση, ενώ βρέθηκαν να χάνουν στο τελικό από τους Αυστραλούς των 100Thieves. Πρόσφατα, οι Natus Vincere ανακοίνωσαν πως ο Perfecto διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19 και έτσι τα προγραμματισμένα παιχνίδια μέχρι και την Παρασκευή αναβλήθηκαν. Η ομάδα βρισκόταν τον τελευταίο μήνα σε bootcamp έτσι η πιθανότερη εξέλιξη είναι να έχουν κολλήσει περισσότεροι παίχτες ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή των εξετάσεων και των υπολοίπων.

Όπως έχω αναφέρει ξανά οι ομάδες Esports δεν έχουν αλλαγές και τα παιχνίδια πρέπει να γίνουν τις προκαθορισμένες ημερομηνίες, έτσι ή θα δούμε ένα ακόμα forfeit από τους Ρώσους στο IEM CIS ή θα αγωνιστούν με κάθε κόστος. Προσοχή στις επιλογές σας λοιπόν!

Ραντεβού την επόμενη φορά με το τελικό ζευγάρι του League of Legends Worlds και τον επερχόμενο τελικό αλλά και ανάλυση για το BLAST Premier Series 2020. Μέχρι τότε από μένα και την Stoiximan καλή τύχη σε ότι και να επιλέξετε!