euroleague basket

Τill Death..

Ο Δημήτρης Κατσιώνης αναλύει τα επόμενα παιχνίδια της Ευρωλίγκας

Aυτό που συμβαίνει στο Γκρούπ Α της φετινής Ευρωλίγκας δεν έχει προηγούμενο καθώς 5 από τις 6 ομάδες (με διαφορά μάξιμουμ μια νίκη) παίζουν τη πρόκριση στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της πρώτης φάσης. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ μοιράζεται τον πάτο της βαθμολογίας με τη Στρασμπούργκ.. Αντί να αναλύσουμε πιθανά σενάρια (πιστεύω ότι περισσότερο θα κούραζε τη στιγμή που τα ματς είναι πολύ αμφίρροπα και κάθε πρόβλεψη μπορεί να πάει στράφι εύκολα) σκέφτηκα να πάμε άμεσα να ρίξουμε μια ματιά στα 3 ματσαρίσματα των αντιπάλων αυτή την αγωνιστική, τα οποία θα κρίνουν πολλά.

Στρασμπούργκ-Κίμκι

Ματσάρα. Το Στρασβούργο έχει ρίξει σκόνη σε Ρεάλ και Φενέρ στην έδρα του με το Power Basketball που λανσάρει ο Κολέ. Οι Γάλλοι είναι πολύ physical όταν παίζουν στη καρδιά της Ευρώπης πιέζοντας τη μπάλα, κυριαρχόντας στο ριμπάουντ και τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι χαρακτηριστική η ικανότητα τους να δημιουργούν ρήγματα και να πηγαίνουν μέχρι τέλους (lay ups).Η Κίμκι έχει προβλήματα με τους Ντέηβις-Τοντόροβιτς και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα καταφέρει να αναχαιτίσει τον Γκολούμποβιτς. Προβλέπω (και) ζώνη από τον Κουρτινάιτις. Η Κίμκι έρχεται από μεγάλη νίκη επί της Κούμπαν στη VTB (δεν είναι πάντα πολύ καλό αυτό..) με τον Σβέντ να οργιάζει. Είναι σαφώς καλύτερη ομάδα αλλά το ίδιο ήταν και η Φενέρ με τη Ρεάλ..Θα στηριχτεί στα γκαρντ της για να ελέγξει το ματς και είναι δεδομένο ότι μπορεί να το κάνει, ειδικά αν το παιχνίδι πάει στο πόντο. Οι Ρώσοι χρειάζονται τη νίκη για να μη μπούν σε περιπέτειες τύπου-παίζω τη πρόκριση με τη Φενέρ εντός..

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης

Το παιχνίδι της εβδομάδας ειδικά αν στο τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον προσθέσουμε τις αναμνήσεις που άφησε το πρώτο ματς στη Μαδρίτη όπου το τρίποντο του Τζέησι Κάρολ πιθανόν είναι ο λόγος που οι πρωταθλητές είναι ακόμα ζωντανοί. Η Ρεάλ έχει τις προδιαγραφές να σκοράρει αρκετά (σε επίπεδο 77+ πόντων) και θα προσπαθήσει να χαλάσει το μυαλό των αντιπάλων οι οποίοι θα στηριχτούν στη τριάδα Σαβάνοβιτς-Ρίβερς-Ντζέντοβιτς που μπορεί να εκμεταλλευτεί την αμυντική ανισορροπία που παρουσιάζει η ομάδα του Λάσο όταν η μπάλα μετακινείται γρήγορα από τη δυνατή στην αδύνατη πλευρά και συχνά στα close outs. Ροντρίγκεθ και Γιούλ τα δυνατά χαρτιά των Μαδριλένων. Καθαρά αγωνιστικά αυτή τη στιγμή η Ρεάλ δεν είναι φαβορί (το αντίθετο, η Μπάγερν είναι) όμως μιλάμε για τους πρωταθλητές Ευρώπης που βρίσκουν στο τέλος του δρόμου απέναντι τους έναν αντίπαλο που δεν έχει αποδείξει ότι έχει χαρακτήρα ακόμα. Η Μπάγερν ξέρει ότι εαν χάσει πρέπει να περάσει από τη κόλαση του Βελιγραδίου.Ο Πέσιτς πάντως μαθαίνω ζεί για το ματς απέναντι στη Ρεάλ..

Φενέρ-Ερυθρός Αστέρας

Οι Σέρβοι έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο με την επαναφορά τους τον τελευταίο μήνα έχοντας χάσει μόνο στο Στρασβούργο ενώ κέρδισαν Ρεάλ-Κίμκι εντός και τη Μπάγερν στο Μόναχο. Το δίδυμο Μίλερ-Ζίρμπες αποτελεί τη πιο καυτή frontcourt στη πιάτσα και εκεί θα επικεντρωθεί η άμυνα της Φενέρ (μαζί με τη δημιουργία του Γιόβιτς) αν και ο Ομπράντοβιτς έχει αμφίβολο τον Ούντοχ. Το θέμα για την ομάδα του Ράντονιτς βέβαια είναι ότι ακόμα και αν σκοράρει 80 πόντους στη Πόλη, μπορεί να ηττηθεί με διψήφια διαφορά.. Η άμυνα του Ερυθρού Αστέρα προβληματίζει ιδιαίτερα και θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι σε παίχτες όπως ο Ντατόμε και ο Μπογκντάνοβιτς. Η Φενέρ με νίκη κλειδώνει τη πρωτιά ενώ σε αντίθετη περίπτωση οι Σέρβοι περνούν αυτομάτως με άσσο στο Μόναχο..