jose mourinho

«Τελειώνει» ο τίτλος;

Ακόμα μια αγωνιστική της Premier League έφτασε στο τέλος της (μένει και το αποψινό Έβερτον-Γουέστ Μπρομ, που προσφέρεται στον Stoiximan με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ) και τα πράγματα στην κορυφή πάνε προς τη μεριά της Chelsea.

Εδώ ήμασταν πριν μια εβδομάδα, μετά τη λήξη της 21ης αγωνιστικής, που λέγαμε μεν, ότι κερδισμένη ήταν η Τσέλσι, αλλά ότι στη μάχη για τον τίτλο «μπορεί να βλέπουμε αλλαγές διαφοράς βαθμών ή εναλλαγές στην κορυφή. Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένεται να μειωθεί το ενδιαφέρον σύντομα. Τουλάχιστον, έτσι θα πρέπει να ελπίζουμε όλοι.» Τα περισσότερα τα βρήκαμε, αλλά κινδυνεύουμε μετά την επόμενη αγωνιστική, να χάσουμε την ελπίδα για μάχη ως το τέλος. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το Σάββατο, η Τσέλσι έκανε περίπατο εκτός έδρας κόντρα στη Σουόνσι (0-5), με τον Φάμπρεγκας και τον Ντιέγκο Κόστα να συνεχίζουν ό,τι κάνουν όλη τη χρονιά, ασίστ και γκολ, δηλαδή. Με τη νίκη τους, οι «Μπλε» αύξησαν τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στους πέντε, και περίμεναν το κυριακάτικο παιχνίδι της με την Άρσεναλ.

Αυτό, που ίσως δεν περίμεναν, ακόμα και οι οπαδοί της Άρσεναλ ήταν όχι απλώς να κόψει βαθμούς από τη Μάν. Σίτι, αλλά να την κερδίσει κιόλας μέσα στο Ετιχάντ, με 0-2. Έτσι, η Τσέλσι προηγείται με πέντε βαθμούς της Μάντσεστερ Σίτι και την υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική, στις 31 Ιανουαρίου. Οπότε εκεί πηγαίνει το ότι, «μετά την επόμενη αγωνιστική, ίσως χάσουμε κάθε ελπίδα για μάχη τίτλου μέχρι τέλους», καθώς μια πιθανή νίκη των «Μπλε», που θα τους πάει στο +8, ουσιαστικά θα είναι αρκετή για να διατηρήσει η ομάδα του Μουρίνιο ως το τέλος. Τουλάχιστον, έτσι όπως δείχνουν οι ομάδες αυτή τη στιγμή.

Στην υπόλοιπη Πρέμιερ Λιγκ, οι ομάδες του… Champions League συνέχισαν με νίκες, (Νιούκασλ-Σαουθάμπτον 1-2, ΚΠΡ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2, Τότεναμ-Σάντερλαντ 2-1, Μάν Σίτι-Άρσεναλ 0-2), οπότε τα πράγματα παραμένουν ως είχαν με τους «Άγιους» και τους «Κόκκινους Διαβόλους» να κατέχουν τρίτη και τέταρτη θέση και τις δύο ομάδες του Βόρειου Λονδίνου να παλεύουν να μπουν στην τετράδα.

Για να μην αδικούμε τη Γουέστ Χαμ, που επίσης κέρδισε (τη Χαλ με 3-0), είναι σε απόσταση τριών βαθμών από την πέμπτη θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη, οπότε δεν είναι εκτός ευρωπαϊκής μάχης, απλώς όσο αφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, δε φαίνεται ότι θα έχει ρόλο, αφού θα πρέπει να προσπεράσει τρεις ομάδες για να το πετύχει.

Η Λίβερπουλ επικράτησε εκτός έδρας της Άστον Βίλα με 0-2, η Στόουκ, κέρδισε εκτός έδρας τη Λέστερ και ανέβηκε στη δέκατη θέση, ενώ η Κρίσταλ Πάλας πέτυχε ακόμα μια νίκη με τον Άλαν Πάνρτιου στον πάγκο, αυτή τη φορά εκτός έδρας επί της Μπέρνλι με 2-3 και ανέβηκε στη 12η θέση, τέσσερεις βαθμούς από τη ζώνη.

Και μιας και αναφερθήκαμε στη ζώνη του υποβιβασμού είναι άξιο αναφοράς ότι και οι τρεις ομάδες που βρίσκονται εντός αυτής έχασαν, αλλά τουλάχιστον το ίδιο έκαναν και οι ομάδες ακριβώς εκτός ζώνης, οπότε η διαφορά τους δεν άλλαξε και μπορούν να νιώθουν κάπως καλύτερα μέσα σε όλη αυτή τη μάχη για παραμονή στην κατηγορία.

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα παιχτεί ο τέταρτος γύρος του FA Cup, οπότε η Premier League επιστρέφει ξανά στις 31/1.

Μέχρι τότε, δείτε τον πίνακα της βαθμολογίας. Για περισσότερα στατιστικά, πατήστε εδώ:

premier league taable 22