Ολυμπιακός Παναθηναϊκός ντέρμπι Stoiximan.gr

Τα 90λεπτα που κρατάνε για χρόνια!

Πόσο διαρκεί ένας αγώνας ποδοσφαίρου; Πιο σωστά: Πόσο διαρκεί ένας αγώνας πρωταθλήματος ποδοσφαίρου; 90’ άντε πέντε πάνω-πέντε κάτω ανάλογα με τα χασομέρια και τον διαιτητή… Όλα τα ματς; Όχι.


Είναι κάποιοι αγώνες που κρατάνε για χρόνια. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι η επιτομή ενός τέτοιου αγώνα. Είναι τα ποδοσφαιρικά μας «ασημικά» που θα βγάλεις πάντα στρώνοντας το κυριακάτικο τραπέζι. Αυτά που φυλάς στο σκρίνιο. Αυτά που θα δώσει ο πατέρας στο γιο και ο παππούς στον εγγονό ως κειμήλια. Είναι οι ιστορίες πλάι στο τζάκι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Τα κιτρινισμένα αποκόμματα με τον Σιδέρη και τον Δομάζο, το «στη μπάντα-στη μπάντα περνάει ο Λοσάντα» και το «εβάλαμε οκτώ στον Ολυμπιακό». Είναι οι ατέλειωτες ώρες, μέρες, μήνες, χρόνια καζούρας στον απέναντι. Τα απογεύματα της Κυριακής με το αυτί κολλημένο στο ραδιόφωνο αλλά και η αναζήτηση στο Youtube! Είναι οι αναμνήσεις μας βρε αδερφέ… Η ζωή μας όλη που έλεγε και ο Άκης Πάνου…
Ένα τέτοιο ματς απέχει πια λίγες ώρες. Την Κυριακή, αυτή την Κυριακή στις 7.30 μμ. «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» θα βρεθούν αντάμα αλλά (εις τους αιώνες των αιώνων) απέναντι για να λύσουν τις διαφορές τους. Πάλι. Να ξαναβρούν αυτά που τα χωρίζουν, τα ιερά και τα όσια τους, να σηκώσουν ο καθείς τα λάβαρα του και για 90 λεπτά να πολεμήσουν για τη νίκη. Τη νίκη… Το πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις στη Γη της Επαγγελίας σε ένα τέτοιο ματς, αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα στο «Καραϊσκάκης» τα τελευταία 4 χρόνια. Απ’όλα έχει ο μπαξές: Δύο ισοπαλίες, μία νίκη του Ολυμπιακού, μία νίκη του Παναθηναϊκού!
Κι ας έχουν κριθεί οι στόχοι και των μεν και των δε όταν γίνονταν αυτά τα ματς. Κι ας μην έχουν αυτό που λένε βαθμολογικό κίνητρο ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Έχουν όμως Τιμή κι επιζητούν τη Δόξα. Κι αυτό είναι πιο σημαντικό από όλους τους βαθμούς του κόσμου!

SOKIN