nba

Στην ευλογημένη γη του μπάσκετ

Η πανδημία συνεχίζει ταλαιπωρεί το ΝΒΑ και οι ομάδες προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή διαχείριση  καλύπτοντας τα κενά στα rosters, μέχρι να βγουν από αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Η υγεία, η καλή σωματική κατάσταση και το ποσοστό πληρότητας στη σύνθεση κάθε μιας πλέον παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Σάρλοτ Χόρνετς-Χιούστον Ρόκετς

Ξεκινάμε από την ευλογημένη γη του μπάσκετ, την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας. Εκεί όπου οι άνθρωποι γεννιούνται για να γίνουν μπασκετμπολίστες και που ο κόσμος ζει και αναπνέει για την πορτοκαλί θεά. Μιλάμε για τη γη του Μάικλ Τζόρνταν, των «Ταρ Χιλς» και των «Μπλου Ντέβιλς», δεκάδων άλλων σπουδαίων σχολικών προγραμμάτων και φυσική τη γη των Χόρνετς.

Η ομάδα της Σάρλοτ υποδέχεται τους Ρόκετς στο Spectrum Center. Οι γηπεδούχοι νίκησαν τους Ντένβερ Νάγκετς την Παρασκευή, κλείνοντας το –δύο εβδομάδων- ταξίδι τους στη Δύση με ρεκόρ 3-4. Πλέον επιστρέφουν στην έδρα τους και με όπλο την πληθωρική, πολύ ισορροπημένη επίθεση τους (Νο2 στη λίγκα)  στοχεύουν στη νίκη επί των Ρόκετς.

Το Χιούστον όπως έχουμε πει και στο παρελθόν δεν έχει το ταλέντο για να αποτελέσει παράγοντας στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Γκριν δυσκολεύεται να ανεβάσει τους δείκτες αποτελεσματικότητας του και η απόδοση της ομάδας είναι κάτω του μετρίου σε άμυνα και επίθεση. Οι Ρόκετς έρχονται από τρεις ήττες, όμως η αδυναμία της άμυνας της Σάρλοτ (τελευταία στο φετινό ΝΒΑ σε όρους αξιολόγησης) τους δίνει ελπίδες. 

Ο ΛαΜέλο Μπολ είναι σε καλή κατάσταση εκτελεστικά και δημιουργικά μετρώντας 21,8 πόντους και 7.2 τελικές πάσες στα τελευταία 5 ματς. Έχει τη δυνατότητα να κυμανθεί και σήμερα σε αυτά τα standards και να οδηγήσει τους  Σάρλοτ Χόρνετς στη νίκη.

🏀 MatchCombo, νίκη των Χόρνετς και Πόντοι Over 114.5 σε απόδοση 1.94 

Λος Άντζελες Κλίπερς-Μπρούκλιν Νετς

Οι Νετς απέκρουσαν την αντεπίθεση των Λέικερς και του ΛεΜπρόν Τζέιμς τα Χριστούγεννα, παίρνοντας σημαντικό διπλό στο Staples Center  χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ, δείγμα του βάθους και της ποιότητας του συνόλου του Νας. Πλέον στοχεύουν στο δύο στα δύο στην «Πόλη των Αγγέλων», μιας και σήμερα αντιμετωπίζουν τους λαβωμένους Κλίπερς.

To σύνολο του Τάιρον Λου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, έχοντας «εκτός» μερικούς από τους καλύτερους του παίχτες. Ο Λέοναρντ παραμένει στα «πιτς», ο Τζορτζ θα χάσει τις επόμενες 3-4 εβδομάδες και οι Ρέτζι Τζάκσον, Μόρις και Σκραμπ έπεσαν στη δίνη της πανδημίας. Οι Κλίπερς είναι μια πραγματικά καλή αμυντική ομάδα που ξέρει να επιστρέφει και υπό διαφορετικές προϋποθέσεις  η βραδιά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους Νετς. Όμως η παραγωγική εικόνα των γηπεδούχων στα τελευταία ματς είναι απογοητευτική. Πλέον δεν έχουν το ποιοτικό βάθος για να ανταγωνιστούν ομάδες αυτού του επιπέδου.

Το Μπρούκλιν περιμένει τον Ντουράντ (υπάρχει ένα μικρό παράθυρο σχετικά με την επιστροφή του σήμερα όμως αυτή τη στιγμή η πιθανότητα δεν μοιάζει μεγάλη) και θα βασιστεί στους Χάρντεν-Μιλς και την εξαιρετική του άμυνα για να τελειώσει τη δουλειά. Οι Νετς διαθέτουν τη δεύτερη πιο αποτελεσματική επίθεση στη λίγκα στα εκτός έδρας παιχνίδια.

🏀 Νίκη Μπρούκλιν Νετς σε απόδοση 1.53

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog