lionel messi

Στην Αγγλία ο Μέσι;

Μέρα «Χρυσής Μπάλας» και παρότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το βραβείο, το μεγάλο νέο, που βγήκε από τη βραδιά αφορούσε στον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός σούπερ σε δηλώσεις του, κατάφερε να διαλύσει τις φήμες που τον θέλουν μακριά από τη Μπαρτσελόνα στο μέλλον. Μόνο που ενώ τις διέλυσε και δεν υπάρχουν πλέον φήμες ότι μπορεί να φύγει, αυτός το επιβεβαίωσε. Ο Μέσι ανέφερε ότι δεν ξέρει πού θα αγωνίζεται του χρόνου, ενώ πήρε και μια δήλωση του Ρονάλντο λέγοντας «Μόνο ο Θεός γνωρίζει το μέλλον.»

Κανείς δεν ξέρει τι οδήγησε τον Μέσι στο να κάνει τέτοιες δηλώσεις, ενώ μέχρι πρότινος ήταν κάθετος και ξεκάθαρος ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς, είναι να εξετάσουμε την πιθανότητα.

Έστω λοιπόν, ότι ο Μέσι φεύγει από τη Μπαρτσελόνα. Πού μπορεί να πάει, αν δεν έχει σκοπό να τελειώσει από τώρα το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και γυρίσει στην Αργεντινή σε μια κίνηση που φαντάζει απίθανη; Και η ερώτηση για το πού μπορεί να πάει είναι ουσιαστική, με δεδομένη την τεράστια ρήτρα των €250 εκ. που το πιθανότερο είναι να ζητηθεί σε μια πληρωμή από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το απίστευτο συμβόλαιό του, που μόλις τον Μάιο υπέγραψε (περίπου €21 εκ. το χρόνο).

Αν λοιπόν δεχτούμε ότι υπάρχουν κάπου ομάδες, που έχουν την οικονομική δυνατότητα και την πρόθεση να δώσουν όλα αυτά τα χρήματα για να αποκτήσουν τον Μέσι, τότε αυτές φαίνεται να βρίσκονται μόνο στην Αγγλία. Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ και η Τσέλσι φαντάζουν οι πιο πιθανές.

Μπορεί το financial fair play να είναι ένα “εμπόδιο” στο δρόμο για μια τέτοια κίνηση, αλλά είναι πιθανό ότι ομάδες σαν αυτές, μπορούν καλύψουν οποιοδήποτε ισολογισμό και να ανεβάσουν το μπάτζετ, ειδικά αν μιλάμε για τον Μέσι.

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άλλωστε, ο Λουίς φαν Χάαλ έχει ενημερωθεί ότι δεν υπάρχει όριο στο μπάτζετ (!), οπότε σκέφτεται κανείς ότι δεν είναι απίθανο οι «Κόκκινοι Διάβολοι» να κάνουν κίνηση για τον Αργεντινό.

Για τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι ίσως είναι δυσκολότερο να ξεπεράσουν το εμπόδιο του FFP της UEFA και να μπορέσουν να κάνουν μια βιώσιμη πρόταση, που να μπορεί να μετουσιωθεί σε μετακίνηση του τέσσερις φορές κατόχου της «Χρυσής Μπάλας».

Χωρίς να γνωρίζουμε αν κρύβεται κάτι πίσω από τις δηλώσεις του Μέσι, αν δηλαδή πιστεύει ότι είναι πιθανό να φύγει από τη Μπαρτσελόνα ή αν είναι μια κίνηση με αποδέκτες τους διοικούντες την ομάδα, να μην τον θεωρούν δεδομένο, το πιθανότερο, αν μια μετακίνηση είναι αληθινή, είναι ο παίκτης να καταλήξει στην Αγγλία.

Θα θέλαμε πολύ να βάλουμε και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο παιχνίδι αυτό, αλλά δεν τρελαινόμαστε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Μας αρέσει το απλό καθημερινό δράμα.