Ο Τζέραρντ και η Αμερική (vid)

Ο αθλητισμός είναι γεμάτος από «θρύλους», που στο άκουσμα του ονόματός τους γεννιούνται συναισθήματα σε πλήθος κόσμου, που είτε πρόσκεινται φιλικά σε αυτούς είτε όχι και πολλές φορές αυτά τα συναισθήματα είναι τα ίδια για όλους. Στο ποδόσφαιρο, το να βρει κανείς στις μέρες μας παίκτες «θρύλους» είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το να βρεις παίκτες, που περνούν την ποδοσφαιρική ζωή τους αποκλειστικά σε ένα μέρος είναι σχεδόν αδύνατο.

Ένας από τους παίκτες «θρύλους», που προκαλεί σίγουρα πολλά συναισθήματα σε φίλους της Λίβερπουλ κι εχθρούς, ο Στίβεν Τζέραρντ, αποκάλυψε πρόσφατα ότι θα αποχωρήσει από τους «Κόκκινους» και χτες έγινε γνωστό ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στου Λος Άντζελες Γκάλαξι. Θα βάλει, έτσι, κι αυτός το όνομά του στη λίστα των μεγάλων παικτών, που έχουν περάσει τον Ατλαντικό για να βοηθήσουν το πρωτάθλημα του MLS να εξελιχθεί και να αποκτήσει σιγά σιγά ένα πιο σημαντικό στάτους στο παγκόσμιο χάρτη.

Ο Τζέραρντ δεν είναι Μπέκαμ, δεν είναι Ανρί, για να κάνω μια σύγκριση με τους τελευταίους μεγάλους που βρίσκονταν στο MLS. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε ξεφύγει από τα όρια του διάσημου ποδοσφαιριστή μέχρι να πάει στην Αμερική και είχε γίνει ένα τεράστιο brand name που έδινε μεγάλη ώθηση στην αγορά των Η.Π.Α. Ο Τιερί Ανρί από την άλλη, είχε περάσει πολλά καλά χρόνια στην Άρσεναλ, αλλά στη συνέχεια είχε φύγει για τη Μπαρτσελόνα για να διεκδικήσει άλλον τίτλο ή να ζήσει κάτι διαφορετικό. Ο Τζέραρντ δεν είναι brand name και δεν έχει φύγει για καμιά άλλη ομάδα. Στους Γκάλαξι πηγαίνει ένας «θρύλος». Ένας παίκτης, που στο άκουσμα του ονόματός του έρχεται στο μυαλό η Λίβερπουλ. Και αυτό σημαίνει πολλά.

Σημαίνει ότι είναι τεράστια τιμή για το MLS, ένας παίκτης του επιπέδου του Τζέραρντ, που έχει παίξει μόνο σε μια ομάδα στη ζωή του να πάρει την απόφαση να φύγει από αυτή και να πάει να παίξει εκεί. Ναι, σαφώς υπάρχουν και τα χρήματα στη μέση και η όχι και τόσο πιθανή κατάκτηση τίτλου από τη Λίβερπουλ, αλλά αυτά δεν μπορούν να θεωρηθούν επιχειρήματα σε αυτή την περίπτωση. Το μόνο στο οποίο αξίζει να μείνει κανείς είναι η τιμή που γίνεται σε αυτή τη λίγκα να έχει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στις τάξεις της.

Διάβαζα τις προάλλες άποψη ότι το MLS δεν πρόκειται να βελτιωθεί ή να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο όταν υπάρχουν περιπτώσεις τύπου Φρανκ Λάμπαρντ (η πιο πρόσφατη), όπου φεύγουν για δανεισμό στην Ευρώπη και ανάλογα με τις προοπτικές της ευρωπαϊκής ομάδας, προτιμάται να παραμείνουν εκεί για μεγαλύτερη περίοδο βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το MLS. Ο ερχομός του Τζέραρντ σίγουρα τονώνει το υποβαθμισμένο πρεστίζ της λίγκας μετά τη φυγή ορισμένων μεγάλων ονομάτων. Παρότι ο μελλοντικός δανεισμός και του Τζέραρντ δεν μπορεί να αποκλειστεί, ο πρόεδρος των Γκάλαξι λέει ότι δεν έχει γίνει καμιά κουβέντα για δανεισμό σε ευρωπαϊκό κλαμπ προς το παρόν.

Μπορεί να διαψευστούμε και να τον δούμε και αυτόν να έρχεται δανεικός σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα, σε λίγους μήνες, αλλά όπως είπαμε πριν, ο Τζέραρντ δεν είναι Μπέκαμ ή Ανρί. Δε διάλεξε τόσα χρόνια να φύγει για να διεκδικήσει τίτλους αλλού ή τουλάχιστον να ζήσει κάτι διαφορετικό. Τώρα που φεύγει, το κάνει υπό άλλους όρους και δεν τον βλέπω να αλλάζει τις φανέλες σαν τα πουκάμισα από εδώ και πέρα.

Δείτε τι λέει στο Galaxy TV και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα: