Ο Παπαγιάννης θα κρίνει το ντέρμπι

Πολλά και… τίποτα έχουν αλλάξει στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό σε σχέση με το πρώτο, φετινό, ντέρμπι μεταξύ τους για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Τότε που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα των «ερυθρολεύκων». Από τα πολλά που άλλαξαν το κυριότερο είναι η ψυχολογία. Οι «πράσινοι» έχουν αποκτήσει με τη νίκη τους στο ΣΕΦ αέρα νικητή έναντι των αντιπάλων τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στον αντίποδα σταθερό σημείο και τότε και τώρα (23/12, 8 μμ) είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο ψηλός του Παναθηναϊκού θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά το κλειδί του αγώνα, καθώς ελλείψει αντικαταστάτη όσο περισσότερο μείνει στο παρκέ, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουν οι συμπαίκτες του να επικρατήσουν στη μάχη των αιθέρων. Με δυο λόγια αν ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει κεφάλι σε κομβικούς τομείς του ματς όπως τα ριμπάουντ, το παιχνίδι με πλάτη κλπ. θα πρέπει να εξουδετερώσει τον Παπαγιάννη. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα έχει διαχειριστεί καταστάσεις που θα γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού.

Πέραν του ψηλού, κομβικός είναι και ο ρόλος του Νεμάνια Νέντοβιτς, καθώς η ηγετική προσωπικότητα του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μπορεί να σκοράρει με όποιο τρόπο θέλει και… όσο θέλει, τον καθιστά το μεγαλύτερο πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού.

🏀 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός με αμέτρητα ειδικά παικτών & Live Streaming* στη Stoiximan

Στον αντίποδα τα μακρινά σουτ των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Αν οι Πειραιώτες δεν… πνιγούν στο άγχος και σουτάρουν βάσει των στάνταρ τους, ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να ανοίξει την άμυνα του και οι ψηλοί του Ολυμπιακού θα βρουν τους απαραίτητους χώρους να δράσουν. Αν δεν βρουν στόχο από μακριά με την άμυνα του Παναθηναϊκού «κλειστή» τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τη φιλοξενούμενη ομάδα. Πόσο μάλλον δε σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ.  

SOKIN