Μπλε χαμόγελα, γαλάζιος προβληματισμός

Ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και το ενδιαφέρον δε θα μπορούσε να είναι περισσότερο σε όλο το μήκος του βαθμολογικού πίνακα.

Ξεκινώντας από την κορυφή, η κερδισμένη της αγωνιστικής ήταν ξεκάθαρα η Τσέλσι, που την ώρα που κέρδιζε στο «Μπριτζ» τη Νιούκασλ με 2-0, έβλεπε την Έβερτον να «κόβει» βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι (1-1).

Η ομάδα του Μουρίνιο, λοιπόν, είναι στην πρώτη θέση με 49 βαθμούς, ενώ η Μάν. Σίτι έχει 47. Η μάχη για τον τίτλο είναι ξεκάθαρα υπόθεση των δύο ομάδων και αγωνιστική με την αγωνιστική, μπορεί να βλέπουμε αλλαγές στη διαφορά των βαθμών ή εναλλαγές στην κορυφή. Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένεται να μειωθεί το ενδιαφέρον πολύ σύντομα. Τουλάχιστον, έτσι θα πρέπει να ελπίζουμε όλοι.

Όσο αφορά στις «ευρωπαϊκές θέσεις», η Σαουθάμπτον πήρε μεγάλη νίκη εκτός έδρας επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την προσπέρασε στην τρίτη θέση με 39 βαθμούς, έναντι 37 των «Κόκκινων Διάβολων», που είναι τέταρτοι πλέον. Το θέμα βέβαια είναι ότι η Άρσεναλ, που κέρδισε εντός έδρας τη Στόουκ με 3-0, είναι στους 36 βαθμούς στην πέμπτη θέση και η Τότεναμ, που έχασε εκτός έδρας από την Κρίσταλ Πάλας, είναι έκτη με 34.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ουσιαστικά αυτές οι ομάδες και μαζί ίσως Γουέστ Χαμ και Λίβερπουλ, που ακολουθούν με 33 και 32 θα δώσουν μάχη για τις θέσεις, που οδηγούν στην Ευρώπη, με τις Σαουθάμπτον, Μάν. Γιου. και Άρσεναλ να έχουν το προβάδισμα για μια μάχη μέχρι τέλους για το Τσάμπιονς Λιγκ και ειδικά την τρίτη θέση, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους της μεγαλύτερης διοργάνωσης.

Από εκεί και κάτω, υπάρχουν λίγες ομάδες, που δε φαίνεται να πηγαίνουν για ψηλότερα ή για χαμηλότερα, αλλά αυτές ουσιαστικά είναι μόνο τρεις. Οι Σουόνσι, Νιούκασλ και Στόουκ είναι στις θέσεις 9-11 δε φαίνεται να μπορούν να ανέβουν ψηλότερα και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, αλλά ούτε και να κινδυνεύσουν.

Από εκεί και κάτω όμως τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα αν σκεφτεί κανείς ότι η Έβερτον, ομάδα που κανείς δε φανταζόταν ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα, είναι στη δωδέκατη θέση, αλλά μόνο τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εννοείται ότι για να κινδυνεύσει ουσιαστικά θα πρέπει να μη βελτιωθεί καθόλου και ταυτόχρονα όλες οι ομάδες κάτω από αυτή να αρχίζουν να παίρνουν βαθμούς, αλλά το γεγονός και μόνο ότι η δωδέκατη ομάδα απέχει τρεις βαθμούς από τη ζώνη, δείχνει το δύσκολο του πράγματος.

Νίκες είχαμε για τις δύο ομάδες, που άλλαξαν προπονητές, με τη Γουέστ Μπρομ, του Τόνι Πούλις πλέον, και την Κρίσταλ Πάλας, του Άλαν Πάρντιου, να κερδίζουν Χαλ και Τότεναμ αντίστοιχα, με την Πάλας να βγαίνει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκτός ζώνης σκαρφάλωσε και η Μπέρνλι μετά την εντός έδρας νίκη της επί της ΚΠΡ, ενώ και η τρίτη ομάδα της ζώνης, η Λέστερ, κέρδισε, την Άστον Βίλα με 1-0, αλλά παρέμεινε τελευταία με 17 βαθμούς, τρεις όμως από μια ασφαλή θέση.

Γίνεται κατανοητό ότι μέχρι το τέλος αρκετά πράγματα μπορεί να αλλάζουν κάθε εβδομάδα για τον τίτλο, την ευρωπαϊκή πρόκριση ή την παραμονή, αλλά εδώ θα είμαστε να τα αναλύουμε και να βλέπουμε τις ανάγκες των ομάδων μετά από κάθε αγωνιστική.

Δείτε τη βαθμολογία, όπως διαμορφώθηκε μετά την 21η αγωνιστική. Για περισσότερα στατιστικά πατήστε εδώ.

premier league