panathinaikos euroleague

Η πρώτη (από τις πολλές) υπερβάσεις!

Ο Παναθηναϊκός της μ.Γ. (μετά Γιαννακόπουλων) εποχής υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής (6/11. 9.30 μμ) την ΤΣΣΚΑ στο άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ. Και κυνηγάει την πρώτη από τις πολλές και μεγάλες υπερβάσεις που πρέπει να κάνει ώστε ο στόχος, αρχικά της οκτάδας και εν συνεχεία του FINAL 4 να μείνει «ζωντανός» όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι αρχαίοι έλεγαν «ουδέν κακόν αμιγές καλού» και το συγκεκριμένο ρητό βρίσκει εφαρμογή στο τριφύλλι, για τον εξής λόγο.

Με δεδομένο ότι η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τη διοίκηση, κατέβασε δραστικά το μπάτζετ του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι ναι μεν είχαν λιγότερα χρήματα για να βγουν στην αγορά όμως συνάμα έχουν και λιγότερη πίεση από τον κόσμο τους. Κι αυτό είναι μέγα κέρδος. Ο Παναθηναϊκός του κόουτς Βόβορα, στην πρώτη αυτή, σαφώς αναγνωριστική χρονιά, δεν έχει το άγχος των φαβορί. Ούτε καν το άγχος των προηγούμενων ετών, όταν οι απαιτήσεις ήταν όχι απλά αυξημένες αλλά σε κάποιες περιπτώσεις «καταδικαστικές» για τον Παναθηναϊκό.

Euroleague στη Stoiximan με Live Streaming* και “20άρα και… ταμείο”* (Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Το γεγονός αυτό δίνει το δικαίωμα στον οργανισμό να λειτουργήσει με απόλυτη ηρεμία και ειδικά από την στιγμή που ο προπονητής είναι πρωτάρης στα νέα του καθήκοντα του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει πάνω στο ρόστερ και τις αδυναμίες του χωρίς τη λαιμητόμο των προκατόχων του. Αυτό φάνηκε περίτρανα στο ματς με τη Φενέρ που παρά την αποχώρηση Ομπράντοβιτς κουβαλάει ακόμη τον τίτλο του φαβορί. Όπως φυσικά και η ΤΣΣΚΑ του κόουτς Ιτούδη. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού εναντίον των Ρώσων.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να… υπερασπιστεί τον τίτλο του΅… αουτσάιντερ μέχρι το τέλος του ματς! Και να δώσει τη μάχη απέναντι σε έναν σαφώς πιο ισχυρό αντίπαλο, με το μεγαλύτερο όπλο του (ελλείψει κόσμου) να είναι ακριβώς αυτό: Ότι η μπάλα θα ζυγίζει λιγότερο στα χέρια των παικτών του σε σχέση με όταν την κρατούν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ. Αν τα καταφέρει η κόρνα της λήξης θα ηχήσει σχεδόν μελωδικά.

Και μετά τη Φενέρ, ο νόμος (έστω και του άδειου) ΟΑΚΑ θα ισχύσει για μια ακόμη φορά.

SOKIN