stoiximan_running_team_be_a_runner

EY ZHN: Γιατί πρέπει να βάλουμε το τρέξιμο στη ζωή μας;

Αναμφισβήτητα η οποιασδήποτε μορφή άσκησης έχει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό μας και όλοι μας θα πρέπει να σκεφτούμε να βάλουμε την άθληση στην ζωή μας. Ίσως το ευκολότερο είδος άθλησης είναι το τρέξιμο γιατί μπορεί να γίνει παντού (γήπεδο, πάρκο, βουνό, δρόμος, πόλη) και έχει το λιγότερο κόστος σε σχέση με όλα τα άλλα αφού το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλό ζευγάρι running παπούτσια . Διαβάστε πως το τρέξιμο μπορεί να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή του τρόπου ζωής σας.

Ευφορία
Τρέχοντας έχει παρατηρηθεί μέσα από έρευνες ότι απελευθερώνονται ενδορφίνες που προκαλεί εφορία, τονώνει το πνεύμα και επιδρά θετικά στην διάθεση των δρομέων. Κατεπέκταση η θετική διαθεση επιδρά και στις καθημερινες σας συναναστροφες, μειώνοντας τις κακες σκέψεις και τις αρνητικές επιροές απο το περιγυρό μας.

Μείωση του στρες

στρες_ running for life

Δεν χρειάζεται να σας αναλύσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στην καθημερινή μας ζωή οπότε και η μείωση του στρες αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο για να ξεκινήσει κάποιος να τρέχει. Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος η ενέργειά μας διοχετεύεται στην κίνηση παρά σε σκέψεις αμφιβολίας και αβεβαιότητας, έτσι η σκέψη επικεντρώνεται στα ουσιώδη. Το έχω βιώσει προσωπικά και από την στιγμή που ξεκίνησα το τρέξιμο αισθάνομαι λιγότερη πίεση και έχω αποκτήσει μίας μορφής ανοσία στις καταστάσεις άγχους που προκαλούν στρες και πίεση. Επίσης έχω παρατηρήσει πως μετά από πολύ ώρα τρεξίματος έχω δώσει απαντήσεις σε προβλήματα που αντιμετώπιζα, πράγμα που σίγουρα ελαφρύνει την καθημερινότητά μου.

Τοποθέτηση στόχων

στοιχοι- become a runner

Κάθε φορά που θα βγείτε για τρέξιμο θα παρατηρείτε πως βελτιώνεστε και αυτό θα σας κάνει να τοποθετείτε στόχους και να προσπαθείτε ακόμα περισσότερο. Αυτό θα σας κάνει πιο ανθεκτικούς και στις υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωής σας και η επίτευξη των στόχων θα σας προκαλεί ευχαρίστηση και θετική διάθεση.

Καλύτερος ύπνος

υπνος- become a runner

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα αϋπνίας το τρέξιμο αποτελεί μία τέλεια μορφή άσκησης που μπορεί να την καταπολεμήσει. Τα αποτελέσματα ερευνών σε ανθρώπους που πάσχουν από αϋπνίες έδειξαν πως τις μέρες που έτρεξαν κοιμήθηκαν γρηγορότερα, περισσότερο και βαθύτερα από τις μέρες που δεν είχαν ασκηθεί καθόλου.

Καλύτερη σεξουαλική ζωή
Μελέτες έχουν αποδείξει πως οι άνδρες που τρέχουν συστηματικά έχουν καλύτερη στυτική λειτουργία και οι σεξουαλικές τους επιδόσεις είναι αντίστοιχες με αυτές ανδρών νεώτερων κατά πέντε χρόνια.

Γερά κόκαλα

γερα κóκκαλα- become a runner

Το τρέξιμο όπως και η ποδηλασία ωφελούν τα οστά περισσότερο από κάθε άλλη αερόβια άσκηση. Για όσους αντιμετωπίζουν διάφορες παθήσεις των οστών δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το τρέξιμο για να διευκολυνθεί το πρόβλημα υγείας τους.

Τρέξιμο για όλες τις ηλικίες
Εάν παρατηρήσετε γύρω σας οι άνθρωποι που τρέχουν ανήκουν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Προσωπικά ξέρω αρκετούς ηλικιωμένους που τρέχουν σε καθημερινή βάση και το απολαμβάνουν. Είτε πρόκειται για ήπιο περπάτημα, είτε για τζόκινγκ, το τρέξιμο είναι για όλες τις ηλικίες. Και μάλιστα όλες οι ηλικίες μπορούν να επωφεληθούν από αυτό.

Μακροζωία
Η άσκηση κάνει καλό στην υγεία. Το ίδιο ισχύει και για το τρέξιμο αλλά και το ήπιο βάδην. Σε όλες του τις μορφές, βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, αυξάνοντας τη λειτουργία της καρδιάς. Ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί με πιο γρήγορους ρυθμούς και κατά συνέπεια βελτιώνεται. Το τρέξιμο προκαλεί καλύτερη λειτουργία στα αγγεία με αποτέλεσμα να «ρίχνει» τη χοληστερίνη. Η απώλεια βάρους και η σωματική άσκηση βοηθούν και τα άτομα με υψηλή πίεση.

Οι λόγοι για να τρέξει κάποιος είναι αρκετοί και κάποιοι δεν αναγράφονται παραπάνω, εγώ απλώς θα σας έλεγα ΤΟΛΜΗΣΤΕ και σίγουρα θα δείτε πως κάτι θα σας συμβεί.

Το τρέξιμο =Ευ ζην και αποτελεί το ευκολότερο είδος άθλησης με το λιγότερο κόστος. Μην το καθυστερήστε, ξεκινήστε το τρέξιμο!

Παναγιώτης Κακαράς