Petrounias Xriso

ΧΡΥΣΟ Ο ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΟΛΟ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έφερε το πρώτο χρυσό μετάλειο για την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπάκου αλλά και στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο έλληνας γυμναστής που ήτανε και ο σημαιοφόρος της διοργάνωσης εκτέλεσε εξαιρετικά το δύσκολο πρόγραμμά του και συγκέντρωσε 15.633 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρώσο Νικίτα Ιγκνάτιεβ με 15.333, ενώ τρίτος ήταν ο Τούρκος Ιμπραχίμ Τσολάκ με 15.133.

Ο πρωταθλητής -πλέον- Ευρώπης δήλωσε μετά από μία ακόμα μεγάλη επιτυχία:

“Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Το αποτέλεσμα ήρθε μετά από κόπο, μετά από πολλή κούραση. Βάζω στόχους για το παγκόσμιο και το Ρίο, αφού κάνουμε διακοπές. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ το χορηγό μου, την εταιρεία Stoiximan.gr, για τη στήριξή της μέχρι τώρα, που με έχει βοηθήσει να φτάσω εδώ που είμαι, τον προπονητή μου, το γιατρό μου, τους φυσικοθεραπευτές μου. Θέλω να το αφιερώσω ξανά στην Ελλάδα, που αντιστέκεται”.

 

 

Η κατάταξη του τελικού:

  1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.633
  2. Νικίτα Ιγκνάτιεβ (Ρωσία) 15.333
  3. Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 15.133
  4. Όλεγκ Στέπκο (Αζερμπαϊτζάν) 14.466
  5. Γκιγιόμ Ογκουλιαρό (Γαλλία) 14.033
  6. Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 13.866

Οι επιτυχίες όμως δεν σταμάτησαν χθές στον Λευτέρη. Η εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το Χάλκινο μετάλειο. Η ομάδα του Στέφανου Λεάνδρου κατέκτησε το χάλκινο μετάλειο επικρατώντας στο “μικρό” τελικό με 8-7 της Ιταλίας.

Στην πρώτη της εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση η συγκεκριμένη ομάδα κατέκτησε ευκολότερα από δείχνει το τελικό αποτέλεσμα το μετάλλιο, το τρίτο για τα ελληνικά χρώματα στο Αζερμπαϊτζάν. Μετά από ένα άσχημο πρώτο οκτάλεπτο με μη αποτελεσματική προσπάθεια στην άμυνα, η Ιταλία προηγήθηκε με 3-1.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-4, 1-3, 2-0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΤΑΛΙΑ (Π.Ζίζα): Μπαντσέλι, Κοκιέρε 5, Πρέστα, Ριτσιόλι, Σιμονέτι, Μίλο, Πικότσι, Ντε Ματζίστρις, Φορέστα 1, Εσπόζιτο, Αλταμούρα 1, Κουατρίνι, Σκιλάσι.

ΕΛΛΑΔΑ (Σ.Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτοπαπά 3, Δουρέκα, Ελευθεριάδου 2, Ελληνιάδη, Λούδη, Καλογεράκου, Πλευρίτου 2, Λογοθέτη, Πάτρα 2, Μαυρωτά, Σαφέτη, Σωτηρέλη.

 

 

150620_polo-women