wimbledon τένις

Wimbledon: Οι καλύτεροι Τελικοί στην Ιστορία

Το Wimbledon ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα με το κυρίως σκέλος του και όλα τα μεγάλα ονόματα να μπαίνουν στην μάχη. Ας δούμε μερικούς από τους τελικούς που γράψανε ιστορία.

1995 Stefi Graf Arantxa Sanchez Vicario

Αν και η κόντρα μεταξύ των δύο τενιστριών δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα που ανάμενε ο κόσμος, το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία για την ποιότητα αλλά και την τεράστια αντοχή που είχανε οι δυο φιναλίστ. Μετά από ένα επικό game 32 πόντων στο τρίτο σετ η Graf έσπασε το σερβις και πήρε την νίκη.

 

2005 Venus Williams Lisday Daverport

Δεν θέλει και μεγάλο ερώτημα γιατί είναι αυτός ο αγώνας μέσα στους καλύτερους. Απλά ο μεγαλύτερος σε διάρκεια τελικός γυναικών στην ιστορία του τουρνουά. Η Daveport ήτανε μπροστά όταν ένας τραυματισμός στην πλάτη την ανάγκασε να αποσυρθεί για λίγο. Η Williams κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση στο τρίτο σετ και κέρδισε τον αγώνα.

1980 Bjorn Borg John McEnroe

4 σετ, 34 πόντους σε 22 λεπτά. Αυτά είναι αρκετά για να μπορέσεις να χαρακτηρίσεις αυτόν τον αγώνα σαν έναν greatest ever. Ο συντάκτης των times Neil Amdur, έχοντας παρακολουθήσει πολλούς τελικούς είχε πει πως ο τελικός του 2008 μεταξύ του Federrer και του Nadal ήταν ο καλύτερος. Αλλά, αφού ξανά είδε τον αγώνα μεταξύ των Borg και McEnroe έπρεπε να αναθεωρήσει..

2001 Goran Ivanisevic Patrick Rafter

Το Wimbledon δεν έχει ξανά ζήσει τέτοια ατμόσφαιρα. Ο Goran Ivanisevic είχε μπει στο τουρνουά με wild card και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό. Στην πορεία του έγινε ο “αγαπημένος” του κοινού καθώς η ιστορία του τράβηξε την προσοχή ενώ απέναντι του είχε τον Patrick Rafter που σαν Αυστραλός ήταν σίγουρο οτι θα είχε αρκετούς “φωνακλάδες” υποστηρικτές. Το αποτέλεσμα; Ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια που έγιναν ποτέ.

2008 Rafa Nadal Roger Federer

Ότι και να γίνει αυτό το παιχνίδι θα μνημονεύεται συνεχώς στην ιστορία του θεσμού. Το παιχνίδι κράτησε 4 ώρες και 48 λεπτά ενώ διακόπηκε και 2 φορές λόγω βροχής. Τελείωσε στις 21:16 το βράδυ και σήμανε αυτόματα το τέλος της παντοκρατορίας του Roger Federer στο Wimbledon μετά από 5 συνεχόμενες νίκες. Το τένις που παίχτηκε σε αυτό το παιχνίδι ήτανε απίστευτο με κανέναν να μην αφήνει οποιαδήποτε μπαλιά να πάει χαμένη