To σουτ είναι σαν… το ποδήλατο

Για τον Παναθηναϊκό Superfoods τα πράγματα είναι απλά εν όψει του ματς με τη Ζαλγκίρις. Πρέπει να επιστρέψει στις νίκες. Κι αν αυτό το «πρέπει» είναι αδιαπραγμάτευτο, το αν θα επιστρέψει θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την αγωνιστική κατάσταση του Κέι Σι Ρίβερς. Ο Αμερικανός «μπόμπερ» έδειξε στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ ότι βρίσκει ξανά τον ρυθμό του. Αυτό λένε οι… σπίκερ στην περιγραφή των αγώνων. Η αλήθεια ωστόσο είναι λίγο διαφορετική. Το πρόβλημα των σουτέρ, δεν είναι ο ρυθμός. Είναι το μυαλό. Η ψυχολογία. Αυτή που επηρεάζει τα πάντα.
Ακόμη και την μηχανική του σουτ, η οποία μπορεί να μην αλλάζει δραματικά, επηρεάζεται όμως έστω και σε ένα ελάχιστο ποσοστό, ώστε η μπάλα να μην φύγει από τα χέρια του «εκτελεστή» όπως πρέπει. Ο Ρίβερς λοιπόν, όσο κι αν είναι έμπειρος, χάλασε σε κάποιο βαθμό το μυαλό του. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ένα άστοχο σουτ να φέρει το άλλο… Κι όταν μαζευτούν πολλά, φέρνουν παρέα και το άγχος.
Αυτό το άγχος που πρώτα με το χειροκρότημα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, τις στιγμές που η μπάλα δεν έβρισκε στόχο και εν συνεχεία με τα τρίποντα που έβαλε ο Αμερικανός κόντρα στους Ρώσους, εγκατέλειψε τον Ρίβερς και ψάχνει άλλον… προορισμό. Κάποιον άλλον που βγάζει το ψωμί του, σουτάροντας, για να του δυσκολέψει κι εκείνου τη ζωή για ένα μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα. Το πόσο εξαρτάται από την εμπειρία, το χαρακτήρα του παίκτη αλλά και τη συμπεριφορά των φιλάθλων.
Κι ο Ρίβερς ειδικά στο τελευταίο στάθηκε τυχερός… Σε κάθε περίπτωση, το σουτ είναι σαν το ποδήλατο. Δεν ξεχνιέται. Όσες φορές κι αν πέσεις κάτω, κάποια στιγμή θα θυμηθείς πώς να κρατάς ισορροπία και θα την πας τη βόλτα σου.