ΠΑΟΚ Σλόβαν Λίμπερετς Europa League Stoiximan

Τέτοια βράδια χτίζονται οι ΟΜΑΔΕΣ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Πέμπτη τη Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα στον «τελικό» για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Κι όσο κι αν οι Θεσσαλονικείς έχουν αντιμετωπίσει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ομάδες στο ίδιο γήπεδο, ακόμη κι αν είσαι χιλιόμετρα μακριά από τη συμπρωτεύουσα αντιλαμβάνεσαι ότι τούτη εδώ η μάχη είναι επική για τον δικέφαλο του Βορρά.

Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος επειδή τέτοια βράδια χτίζονται οι ΟΜΑΔΕΣ. Κι ο ΠΑΟΚ είναι σε αυτό ακριβώς το στάδιο: Του χτισίματος.

Σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς. Από το πως θα αντιμετωπίζει τέτοιες αναμετρήσεις «χωρίς αύριο» έως το να μπαίνουν όλα τα εγώ κάτω από το εμείς και να δίνει ο καθένας ότι έχει για το καλό του συλλόγου. Και σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ διανύει περίοδο κρίσης, το δεύτερο ίσως και να είναι μεγαλύτερο στοίχημα ακόμη και από την πρόκριση. Ο Βλάνταν Ίβιτς γνωρίζει πως αυτές οι μέρες είναι οι πιο κρίσιμες στην καριέρα του. Όχι στον ΠΑΟΚ. Γενικά. Από τη στιγμή που ανέλαβε άλλωστε την αποστολή να οδηγήσει έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ ήξερε πως κάθε του κίνηση θα έμπαινε στον μεγεθυντικό φακό που υπάρχει μόνιμα πάνω από τέτοιους συλλόγους.

Σε κάθε περίπτωση ο δικέφαλος έχει μια τεράστια ευκαιρία και να προκριθεί αλλά και να εκτονώσει κάθε ένταση που έχει δημιουργηθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πόσο μάλλον δε όταν αυτή η πρόκριση θα κριθεί μέσα σε μια γεμάτη Τούμπα. Εκεί που έχουν γονατίσει ομάδες με πολύ μεγαλύτερη Ιστορία αλλά και αγωνιστική αξία από τους Τσέχους… Όλα βέβαια φαίνονται στο χορτάρι. Εκεί που οι πραγματικά μεγάλοι αποδεικνύουν την υπεροχή τους και οι μικρότεροι παίρνουν την ευκαιρία τους να γίνουν Δαυίδ και να γκρεμίσουν τον Γολιάθ.

SOKIN