blog_pao_osfp_sman

Stoiximan.gr Basket League Finals: Ώρα τελικών..

Η μεγάλη ώρα των τελικών έφτασε και η Ελλάδα ετοιμάζεται να τραβήξει τα βλέμματα της μπασκετικής Ευρώπης για τις επόμενες ημέρες όταν και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον “αιώνιο” αντίπαλο και διεκδικητή Παναθηναϊκό. Η περυσινή σειρά που καθήλωσε τον κόσμο αφήνει υποσχέσεις για σπουδαία μάχη με έπαθλο το στέμμα του πρωταθλητή Ελλάδας..

Η φετινή μάχη των τελικών μέσα από τον καθρέφτη των στατιστικών του σε Ευρωλίγκα και Stoiximan gr. Basket League..

Offensive Rating
Οlympiacos Panathinaikos
Euroleague 109.8 108.5
Stoiximan.gr Basket League 114.9 119.2
Defensive Rating
Οlympiacos Panathinaikos
Euroleague 104.9 106.1
Stoiximan.gr Basket League 90.5 93.2
Total Rebound Percentage
Οlympiacos Panathinaikos
Euroleague 52 48
Stoiximan.gr Basket League 57 54.5

Ο νικητής της μάχης του ριμπάουντ θα έχει παραπάνω τύχη στη σειρά. Δείκτης με αρκετές αναγνώσεις ο οποίος μπορεί εξτός των άλλων να καθορίσει το τέμπο των παιχνιδιών.

Effective FG Percentage
Οlympiacos Panathinaikos
Euroleague 51.2 51.6
Stoiximan.gr Basket League 54.3 56.5
Turnover Percentage
Οlympiacos Panathinaikos
Euroleague 15 13.6
Stoiximan.gr Basket League 15 13.5

Ο ερχομός του Τσάβι Πασκουάλ στο ΟΑΚΑ έφερε μαζί και το low mistake basketball που χαρακτήριζε τόσα χρόνι τη Μπαρτσελόνα. Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι πράσινοι τερμάτισαν στη πρώτη τετράδα της φετινής κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα.

AST%
Οlympiacos Panathinaikos
Euroleague 55.3 54.8
Stoiximan.gr Basket League 64.6 62.2

Και οι δύο επιθέσεις βασίζονται πολύ στη προσωπική φάση και στις δεξιότητες των σταρ τους. Σπανούλης-Πρίντεζης από τη μια, USA Forces (Τζέιμς-Σίνγκλετον-Ρίβερς) από την άλλη..

3PT%
Οlympiacos Panathinaikos
Euroleague 34.7 35.4
Stoiximan.gr Basket League 35.6 37
Free ThrowsAttempted
Οlympiacos Panathinaikos
Euroleague 19 17.1
Stoiximan.gr Basket League 20.1 21.6

Παραδοσιακά τοπ-ομάδα οι ερυθρόλευκοι σε επίπεδο Ευρωλίγκας σε αυτό το κομμάτι μιας και έχουν την ικανότητα να επισκέπτονται συχνά τη “γραμμή της φιλανθρωπίας”.

Offensive Rebounds
Οlympiacos Panathinaikos
Euroleague 9.9 8.4
Stoiximan.gr Basket League 10.3 9

Πολύ δυνατός ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να υποστηρίζει την επίθεση του στο μισό γήπεδο με επιθετικό ριμπάουντ. Αυτόματα γίνεται κατανοητό ότι το performance του Παναθηναϊκού στον τομέα του αμυντικού ριμπάουντ θα αποτελέσει κομβικό παράγοντα στους τελικούς.

FG% Αντιπάλου
Οlympiacos Panathinaikos
Euroleague 43.4 45.2
Stoiximan.gr Basket League 38.7 40.7
ΑST Αντιπάλου
Οlympiacos Panathinaikos
Euroleague 14.5 15.9
Stoiximan.gr Basket League 12.3 13.9

 

Πρώτος σε αυτόν τον αμυντικό δείκτη ο ΟΣΦΠ στη φετινή Ευρωλίγκα, τέταρτος ο Παναθηναϊκός..

Πέντε σημαντικοί παράγοντες για την έκβαση της σειράς

Το  ποσοστό στη περιφερειακή εκτέλεση των παιχτών του Ολυμπιακού απόρροια της αμυντικής κατεύθυνσης που θα επιλέξει ο Τσάβι Πασκουάλ απέναντι στους Σπανούλη-Πρίντεζη.

Το efficiency της ομάδας πυρός των πρασίνων (Σίνγκλετον-Τζέιμς-Ρίβερς) σε επίπεδο εκτέλεσης. Η  παρουσία τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας και από το παιχνίδι τους θα φανεί το κατά πόσο οι πράσινοι μπορούν να αφήσουν στην άκρη τα όσα συνέβησαν μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρ, μπροστά στο μεγάλο στόχο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η παραγωγική δυνατότητα του Καλάθη. Το ποσοστό επιτυχίας αναφορικά με την ικανότητα να εκτελέσει το ελεύθερο περιφερειακό σουτ συχνά γράφει στον ψυχισμό του σε κάθε ματς.

Το ριμπάουντ. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κρατήσει τη τριάδα των Μπιρτς-Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ μακριά από το καλάθι (ειδικά από τις διεκδικούμενες μπάλες στη ρακέτα του)

Η πνευματική και στρατηγική ετοιμότητα των δύο προπονητών. Ποιος θα έχει “φορμάρει” τη σκέψη του καλύτερα έχοντας μεγαλύτερη παρέμβαση στο παρκέ..;

Οι τελικοί της λίγκας μας είναι ένα σπουδαίο γεγονός για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ας τους απολαύσουμε..