Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Ημιτελικός Champions League

Στην άλλη άκρη της Μεσογείου…

Στον πρώτο ημιτελικό του Champions League θα βρεθούν αντιμέτωποι η Ρεάλ με την Ατλέτικο. Δύο ομάδες από την ίδια πόλη. Τη Μαδρίτη.

Κι όπως ίσως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, όταν δύο ομάδες μοιράζονται μια πόλη, η αντιπαλότητα πολλές φορές παύει να είναι απλά αντιπαλότητα. Γίνεται έχθρα, μίσος. Όπως επίσης γνωρίζετε πολλά από αυτά τα «πάθη» τα οποία μας χαρακτηρίζουν ως οπαδούς, τα αποδίδουμε στο… μεσογειακό μας ταπεραμέντο. Φταίει δηλαδή η θάλασσα, ο ήλιος, ο αέρας που αναπνέουμε και πολλές φορές βγαίνει από μέσα μας ο χούλιγκαν.

Φαντάζομαι ότι όσοι έχουν ελάχιστη γνώση από γεωγραφία θα γνωρίζουν ότι και την Ισπανία, η ίδια θάλασσα τη βρέχει. Η Μεσόγειος. Τον ίδιο πάνω-κάτω ήλιο έχουμε και τον ίδιο πάνω-κάτω αέρα αναπνέουμε…. Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε την κορυφαία αθλητική εφημερίδα της Ισπανίας, τη “MARCA” να βγει σήμερα με αυτό το πρωτοσέλιδο. Και να τα πει όλα χωρίς να γράψει ούτε μία κουβέντα. Μα ούτε μία!

Δυο πιτσιρικάδες με τη φανέλα ο ένας της Ρεάλ, ο άλλος της Ατλέτικο, μια μπάλα στα πόδια και χαμόγελο… Να μοιράζονται την ίδια χαρά για το ποδόσφαιρο αλλά υποστηρίζοντας διαφορετικές ομάδες. Στο τέλος των δύο αναμετρήσεων μόνο ένας θα έχει προκριθεί στον τελικό; Ε και; Μήπως δεν θα έχουν απολαύσει και οι δύο όσα προσφέρουν δύο τέτοιες ματσάρες. Αυτές που όλος ο κόσμος θα δει με κομμένη την ανάσα! Ενδεχομένως και οι δύο πιτσιρικάδες…

Άλλο όμως η αγωνία και άλλο το μίσος. Άλλο αντίπαλος κι άλλο εχθρός. Και φυσικά άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο ο πόλεμος… Δεν ξέρω πόσα φύλλα θα πουλούσε η αντίστοιχη “MARCA” στην Ελλάδα, βγαίνοντας με ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο. Ξέρω όμως ότι οι Ισπανοί παραδίδουν μαθήματα αθλητικού πολιτισμού… Μεσόγειοι κι αυτοί… Μεσόγειοι κι εμείς! Άρα μάλλον υπάρχει ελπίδα… Και σίγουρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

 

Πηγή Φωτογραφίας: Marca