tzampola_basket_league

Τι να δω στη πρεμιέρα της φετινής Α1..;

Tζάμπολ στο ελληνικό πρωτάθλημα (A1) λοιπόν με τις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις να μη λείπουν από τη πρεμιέρα. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι ομάδες ακόμα χτίζονται και οι προπονητές προσπαθούν να καταλήξουν σε πράγματα που θα κρατήσουν ή θα αφήσουν στο συρτάρι.

Πάμε να δούμε τι έχουμε ξεχωρίσει από την πρώτη αγωνιστική της ελληνικής λίγκας  ..


Δόξα Λευκάδας-ΠΑΟΚ

Χάρης εναντίον Σούλη με τον παλιό να προηγείται στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 3-1 μέχρι στιγμής. Η νεοφώτιστη Δόξα δημιούργησε σε χρόνο-ρεκόρ ένα ρόστερ ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κατηγορίας και τηρουμένων των αναλογιών έκανε καλή δουλειά. Ακόμα βέβαια, όπως είναι λογικό, βρίσκεται πίσω σε επίπεδο ετοιμότητας και συνοχής από τους αντιπάλους της μια και ξεκίνησε πιο αργά όμως έχει μερικά έμπειρα παιδιά των οποίων η παρουσία θα βοηθήσει τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ είχε σκαμπαnεβάσματα στα παιχνίδια προετοιμασίας όμως έδειξε καλά στοιχεία στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό και η παρουσία του κόουτς Μαρκόπουλου εγγυάται σταδιακή βελτίωση. Ο δικέφαλος δε θα έχει διαθέσιμο τον Μαργαρίτη (σημαντική απουσία για τέτοιο ματς) ενώ αμφίβολος είναι ο Μιλιένοβιτς.

Τσεκάρουμε τους: Dez Wells και Melsahn Basabe. Ήλθαν πρόσφατα στο νησί όμως έχουν δυνατότητες και όταν εγκλιματιστούν μπορούν να προσφέρουν αρκετά.


Κολοσσός Ρόδου-Ρέθυμνο

Το κλασσικό πλέον νησιώτικο ντέρμπι (όχι το μοναδικό φέτος όπου υπάρχει και η Δόξα Λευκάδας στη μεγάλη κατηγορία) έχει το δικό του χρώμα. Οι γηπεδούχοι (πήραν το αντίστοιχο φιλικό προν 25 ημέρες στο “Βενετόκλειο” με 83-78) μετρούν 5-1 εντός απέναντι στους Κρητικούς και σαφέστατα θέλουν να συνεχίσουν τη παράδοση. Ο Άρης Λυκογιάννης θα προσπαθήσει να συσπειρώσει την ομάδα του μετά τη συντριβή στο ΣΕΦ και τον τραυματισμό του Σαλούστρου που χάνει την αναμέτρηση.

Το Ρέθυμνο έχει ποιότητα και στη καλή ημέρα του Γκάρι Τάλτον γίνεται και συνολικά πιο επικίνδυνο. Ο Κολοσσός περιμένει σπουδαίο παιχνίδι από τον Ντέηβιον Μπέρι ο οποίο; βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα ενώ βαρόμετρο θα αποτελέσει το πόσο θα μπορέσει ο Χολ να ελέγξει τη μάχη του backcourt..

Τσεκάρουμε τους: Τάλτον-Μπέρι και τον Καναδολιθουανό του ΑΓΟΡ Εβάλντας Ζάμπας..


Απόλλων Πατρών-ΑΕΚ

Δυνατό ματς στη Πάτρα με τον Απόλλωνα να έχει δημιουργήσει μια ομάδα η οποία έχει φιλοδοξίες για τη φετινή σεζόν. Ο Κώστας Μέξας θα προσπαθήσει να κάνει θόρυβο με το ξεκίνημα της σεζόν εκμεταλλευόμενος την έδρα του απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο καθώς τέτοιες νίκες σε “ανεβάζουν” στον βαθμολογικό πίνακα όσο προχωράει η σεζόν απέναντι στον ανταγωνισμό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο οι γηπεδούχοι θα μπορέσουν να αμυνθούν απέναντι σε μια ΑΕΚ που φέτος έχει σαφώς περισσότερα όπλα. Ο Γιούρι Ζντοβτς θα προσπαθήσει να ελέγξει τον αντίπαλο από την άμυνα του βρίσκοντας από εκεί ρυθμό που θα του δώσει την ευκαιρία να ανοίξει τη ψαλίδα από νωρίς. Θεωρώ ότι ο Απόλλωνας θα χρειαστεί οπωσδήποτε βοήθεια από τους έμπειρους Έλληνες παίχτες του για να διεκδικήσει τη νίκη.

Τσεκάρουμε τους: Kαλινόσκι και Βασιλειάδης θα ανταλλάξουν “πιστολιές” αποτελώντας τον βαρύ οπλισμό της κάθε ομάδας από τη περιφέρεια. Σπουδαία και η μάχη των Ντίξον-Τζόουνς στα γκαρντ, δύο παίχτες που κάνουν τη διαφορά για τις ομάδες τους.

Καλή χρονιά σε όλους..

A1