jose mourinho

Premier League: Επιστροφή στα εγχώρια

Καμμιά από τις επτά ομάδες της Premier League που αγωνίστηκαν φέτος στην Ευρώπη, δεν κατάφερε να περάσει στα προημιτελικά του Champions League και του Europa League, κάτι που είχε να συμβεί από την περίοδο 1993-93! Μοιραία, το ενδιαφέρον για τους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου, εστιάζεται πια μόνο στα εγχώρια.

Η αναμέτρηση μεταξύ της Liverpool και της Manchester United δεσπόζει στο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ η Manchester City ελπίζει πως θα μπορέσει να ξεπεράσει την… ύφεση που παρουσίασε τελευταία στα αποτελέσματα της, υποδεχόμενη τον προπονητή του μήνα Tony Pulis και τη West Bromwich Albion, στο Etihad.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα πιο σημαντικά ματς της αγωνιστικής:

Liverpool – Manchester United: Δύο “αιώνιοι” αντίπαλοι στην Αγγλία, θα γράψουν το μεσημέρι της Κυριακής ένα ακόμη κεφάλαιο στο βιβλίο της πολύχρονης αντιπαλότητάς τους. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι μόνο το γόητρο που διακυβεύεται σε αυτή την αναμέτρηση, αφού και οι δυο ομάδες διεκδικούν θέση στην πρώτη τετράδα της Premier League, που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν.

2.08-3.35-3.70 στον Stoiximan.gr

Η διαφορά τους στον πίνακα της βαθμολογίας είναι μόλις δύο βαθμοί ενώ και οι δύο βρίσκονται σε εκπληκτική φόρμα. Η Λίβερπουλ προέρχεται από πέντε συνεχόμενες νίκες και δεκατρία σερί παιχνίδια αήτηττη (10 νίκες τρεις ισοπαλίες). Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μόνο νίκες στα τελευταία της τρία ματς, ενώ από τα τελευταία οκτώ στην Αγγλία έχει κερδίσει τα έξι.

Manchester City – West Bromwich Albion: Έξι βαθμούς μακρυά από την κορυφή με ένα ματς περισσότερο και μόλις εννιά στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, η City εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έχει αποχαιρετήσει τον τίτλο. Η περυσινή πρωταθλήτρια επικεντρώνεται πια στην προσπάθεια να κρατήσει τη θέση της στην πρώτη τετράδα, προοπτική που δεν φαντάζει τόσο βέβαιη όσο πριν λίγο καιρό.

Η Manchester City προηγείται μόλις έναν βαθμό της Arsenal, δύο της Manchester United και τέσσερις της Liverpool. Αν συνεχίσει τα ανεπιτυχή αποτελέσματα όπως αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής (ήττα εκτός έδρας από την Burnley), θα μπει σίγουρα σε περιπέτειες.

Μετά τον αποκλεισμό της από την Barcelona στο Champions League, η City δείχνει να βρίσκεται σε κρίση και να έχει χάσει τη δυναμική της τελευταία. Όσο ο Aguero δε βρίσκει δίχτυα όπως πριν και όσο συνεχίζεται η δυστοκία στο σκοράρισμα, οι γηπεδούχοι το μεσημέρι του Σαββάτου ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα και απέναντι στην αμυντικογενή West Βrom, που με τον νέο προπονητή της Tony Pulis έχει έξι συνολικά ματς χωρίς να δεχθεί γκολ.

Southampton – Burnley: Δυο ομάδες που θα κυνηγήσουν τη νίκη με πάθος, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Η Southampton κράτησε την επαφή της με την πρώτη πεντάδα, καταφέρνοντας να αποσπάσει βαθμό από την Chelsea εκτός έδρας, στην προηγούμενη αγωνιστική (1-1). Η Burnley ξεκίνησε την εκστρατεία σωτηρίας της με μια σπουδαία πρώτη νίκη, επικρατώντας εντός έδρας επί της Manchester City (1-0).

Η προσύλωση και τελικά η αποτελεσματικότητα που επέδειξε η Burnley στον αμυντικό τομέα ήταν αξιοθαύμαστη εναντίον της City. Πολύ καλή αμυντικά ήταν για ακόμη ένα ματς και η Southampton, που διατηρεί το καλύτερο ρεκόρ στην άμυνα από κάθε άλλη ομάδα της Premier League. Έχει δεχθεί μόλις 21 γκολ σε 29 αγωνιστικές.

Hull – Chelsea: “Πονηρό” ματς για την ομάδα του Μουρίνιο, που αντιμετωπίζει μια σκληροτράχηλη ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Η Hull έχει μόλις μια ήττα στα τελευταία έξι ματς και χρειάζεται βαθμό (ή βαθμούς) για να διατηρηθεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη, έχει πέσει αρκετά η παραγωγικότητα της Chelsea στο σκοράρισμα, αφού σε κανένα από τα τελευταία τέσσερα ματς στην Premier League δεν κατάφερε να βάλει πάνω από ένα γκολ.

 

 

footballbettingo.com