sfairopoulos-pascual-stoiximan-basket-league

Που ποντάρουν ο Σφαιρόπουλος και ο Πασκουάλ

Με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος Stoiximan.gr Basket League κι ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό ξεκινούν από εκεί ακριβώς που τελείωσαν. Ή σε μία ακόμη μεγαλύτερη «συμπτωματική σύμπτωση» όπως έλεγε και ο Στηβ Γιατζόγλου, ξεκινούν από εκεί που ξεκίνησαν και πέρυσι.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στην περσινή πρεμιέρα, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στη φετινή πρεμιέρα. Όταν θέλει η τύχη… Ή όταν δεν θέλει η τύχη τους δύο προπονητές. Γιατί – κι αυτό δεν αμφισβητείται- όχι μόνο οι Πασκουάλ, Σφαιρόπουλος αλλά και ουδείς από τους προπονητές θέλει ένα τόσο μεγάλης κρισιμότητας παιχνίδι, τόσο νωρίς.

Αφενός μεν διότι οι παίκτες δεν έχουν κατανοήσει απόλυτα τη φιλοσοφία του προπονητή, αφετέρου δε διότι και ο ίδιος ο προπονητής δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να πιέσει την ομάδα και πως αυτή θα αντιδράσει. Κάπως έτσι τόσο από τη μία πλευρά, όσο και από την άλλη θα προσπαθήσουν να πάνε στις σίγουρες επιλογές. Ποιες είναι αυτές; Κατ’αρχήν η προσωπική άμυνα. Θεωρώ σχεδόν αδύνατον το ματς να πάει σε ψηλό σκορ, ακόμη κι αν οι διαιτητές αποφασίσουν να κάνουν… εκπτώσεις στα σφυρίγματα τους.

Πέραν της αμυντικής προσήλωσης, οι δύο κόουτς αναμένεται να επιλέξουν κομμάτια του παιχνιδιού από πέρσι, ώστε η ομάδα τους να δείξει το μεγαλύτερο δείγμα ομοιογένειας που μπορεί αυτή την εποχή. Η τρίτη επιλογή είναι φυσικά το ατομικό ταλέντο των παικτών και κυρίως οι μεγάλες προσωπικότητες. Θεωρήστε δεδομένο ότι Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου θα πάρουν προσπάθειες για τον Ολυμπιακό ενώ Ρίβερς, Καλάθης και Σίνγκλετον (ενδεχομένως και ο Παππάς) θα σηκώσουν το βάρος για τον Παναθηναϊκό. Σε γενικές γραμμές, δεν θα πρέπει να περιμένουμε υπερθέαμα ανάλογο με αυτό των τελικών… Βλέπετε, δεν είναι μόνο ότι οι ομάδες είναι ανέτοιμες αλλά και πως ξέρουν ότι αυτό το ματς θα κρίνει ενδεχομένως και την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Με το… καλημέρα.