ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ματς με ιστορία (infographic)

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ορισμένα παιχνίδια, που από μόνα τους αποτελούν σταθμό σε κάθε σεζόν. Ένα από αυτά είναι και οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ο Stoiximan.gr δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον infographic για την προϊστορία αυτών των αγώνων.

Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη προϊστορία και τα μεταξύ τους ντέρμπι στην έδρα οποιουδήποτε από τους δύο έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά το παιχνίδι στο Καραϊσκάκης στις 3 Δεκεμβρίου, όπου ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 1-2, έρχεται το παιχνίδι στην Τούμπα την Κυριακή 8/2 στις 19:30.

Από εκείνο το παιχνίδι πολλά έχουν αλλάξει, καθώς οι Θεσσαλονικείς τότε είχαν μια διαφορά πέντε βαθμών, ενώ τώρα βρίσκονται πίσω με 8 βαθμούς και μάλιστα με τον Παναθηναϊκό να τους έχει φτάσει στη βαθμολογία.

Τα παιχνίδια μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα, έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον είτε υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον είτε όχι. Φέτος, σαφώς και υπάρχει κίνητρο και από τις δύο ομάδες, που παλεύουν για το πρωτάθλημα.

Η προϊστορία των δύο ομάδων στην Τούμπα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς υπήρχε μια περίοδος κυριαρχίας του ΠΑΟΚ, που κράτησε 21 χρόνια με τους «ερυθρόλευκους» να μην κερδίζουν, αλλά αυτό άλλαξε από το 1998-99 όταν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ένα δικό του σερί στην Τούμπα με θετικά αποτελέσματα.

Συνολικά, σε 55 παιχνίδια στην Τούμπα, σε SuperLeague και Α’ Εθνική, ο ΠΑΟΚ έχει 28 νίκες, ο Ολυμπιακός 13, και 14 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Στο infographic του Stoiximan.gr μπορείτε να δείτε διάφορους ενδιαφέροντες αριθμούς για την αναμέτρηση και κυρίως για τα αποτελέσματα, που αφορούν στα 10 τελευταία χρόνια.

Δείτε πόσες φορές το παιχνίδι είχε over 2.5 γκολ και πόσες φορές under 2.5 γκολ. Πόσες φορές σκόραραν και οι δύο ομάδες και πόσες φορές το παιχνίδι έληξε No Goal. Ποια η συχνότητα εμφάνισης συγκεκριμένων σκορ στα τελευταία δέκα χρόνια στην Τούμπα;

Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον infographic από τον Stoiximan.gr:

Βάλτε το Infographic στο Blog σας βάζοντας τον παρακάτω κώδικα