Το παιδικό τραύμα του Γκαρνέτ όταν γνώρισε τον Τζόρνταν…

Ο νεαρός ρούκι Γιοακίμ Νόα πλησιάζει γεμάτος ενθουσιασμό τον βετεράνο Κέβιν Γκαρνέτ και αρχίζει να του εξομολογείται τον θαυμασμό του και το ότι αποτελούσε τον αγαπημένο του παίχτη μεγαλώνοντας. Ο βετεράνος Γκαρνέτ τον κοιτάζει με παγερό ύφος και του κόβει τη φόρα με ένα κοφτό “F@#$ you Noah” το οποίο μοιάζει με μαχαιριά στη καρδιά για τον νεαρό ο οποίος μισεί μέχρι και σήμερα τον KG όπως ορκίζεται ο Πολ Πιρς. Και όμως.. Αυτή η ιστορία έχει τις ρίζες τις παλαιότερα, στα ’90s. Ήταν τότε που ο νεαρός Γκαρνέτ ένιωσε τον δικό κόσμο να διαλύεται.

Ο KG ήταν ένα παιδί χαμηλών τόνων. Ευγενικός και φιλικός. Πηγαίνοντας High School στην Ακαδημία του Farragut στο Σικάγο. Ο Μάικλ Τζόρνταν φυσικά αποτελούσε ένα είδος θεότητας για αυτόν. Όταν ο Γκαρνέτ (με το παρατσούκλι Big Ticket) ξεκίνησε τη πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ με τη Μινεσότα ανυπομονούσε όσο τίποτα άλλο ώστε να συναντήσει τον MJ. Στη πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων ο ρούκι προσπάθησε με κάθε τρόπο να μπει στα αποδυτήρια των “Ταύρων” για να πει ένα “γειά” στον Τζόρνταν όμως η είσοδος του απαγορεύτηκε. Όταν πια οι Μπουλς και οι Γούλβς βγήκαν στο παρκέ, ο Γκαρνέτ ωθούμενος από τον παιδικό ενθουσιασμό του έτρεξε προς τον Τζόρνταν εκφράζοντας του τα σέβη του. Το Alpha Dog της λίγκας όχι απλά δε του άφησε κανένα περιθώριο αλλά τον ..γείωσε κανονικά. “Έχω ήδη δύο γιούς, πήγαινε να βρεις κάποιον άλλον να γίνει ο μπαμπάς σου, μικρή σκυλίτσα..” Ο Γκαρνέτ προσπάθησε να χαμογελάσει όμως τον βρήκε δεύτερος κεραυνός.. “Τι γελάς..; Δε δικαιούσε να γελάς μέχρι να πάρεις ένα δαχτυλίδι. Μέχρι τότε θα είσαι ένα ..σκυλάκι “ παραφράζοντας μάλιστα το παρατσούκλι του KG.

 

Ο Air δε σταμάτησε εκεί.. Φημολογείται ότι για πολλά χρόνια, μετά το τέλος της σεζόν έστελνε μια κάρτα στον Γκαρνέτ με εξώφυλλο το παιδικό “Λαίδη και ο αλήτης” θυμίζοντας του ότι πέρασε άλλος ένας χρόνος που δε δικαιούται να γελάει ενώ μάλιστα δε σταμάτησε τη συνήθεια του αυτή ακόμα και όταν ο Γκαρνέτ πήρε το πρώτο του δαχτυλίδι. Ο αστικός μύθος μάλιστα λέει ότι από εκείνη τη προσφώνηση του Τζόρνταν, ο KG δε ξανακούμπησε ποτέ σπαγγέτι…