Τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας Stoiximan

Oktoberfest

Το πρώτο εβδομαδιαίο φεστιβάλ της φετινής Ευρωλίγκας ξεκινάει σήμερα και οι απανταχού Basketball junkies ανά την Ευρώπη τρέφουν εσωτερικά ερωτήματα: “Μήπως πρέπει να κλειστούμε σπίτι και να ξαναβγούμε το Σάββατο το πρωί..;” Ναι, θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα..
Για πέντε εβδομάδες αυτή τη σεζόν θα έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε αυτή την υπερδοσολογία από καλό, ποιοτικό ευρωπαϊκό μπάσκετ με την Ευρωλίγκα να καθιερώνει τα διπλά ματς εντός της εβδομάδας. Αν συνυπολογίσουμε το ότι παράλληλα τρέχουν και οι υπόλοιπες διοργανώσεις, η εβδομάδα αυτή που μόλις ξεκίνησε θα στιγματιστεί από μια μπασκετική πανδαισία. Για την αποφυγή του ..οverdose, διαλέξαμε για εσάς τις γκουρμεδιές του τετραημέρου από τη διοργάνωση της Ευρωλίγκας και σας τις σερβίρουμε. Τι θα δείτε λοιπόν..

Την ΕΑ7 στον ..γύρο του θανάτου

Οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Αναντολού κέντρισαν τα βλέμματα όλης της Ευρώπης, με το ΣΕΦ να μυρίζει θάνατο πλέον για κάθε φιλοξενούμενο που ταξιδεύει εκεί. Το Μιλάνο έρχεται με τη ψυχολογία στα ύψη. Κακό για αυτούς.. Ο Ρέπεσα που είναι παλιό.. πινακάκι στο κουρμπέτι την έχει καταλάβει και έσπευσε να μαζέψει την ομάδα του δηλώνοντας ότι “πάμε να δοκιμαστούμε απέναντι στους καλύτερους”, εννοώντας τα επερχόμενα ματς με Ολυμπιακό και Ρεάλ. Το Μιλάνο είναι σε καλή κατάσταση όμως θα δυσκολευτεί να τρέξει μαζί με τους πρωταθλητές Ελλάδας εφόσον αυτοί πατήσουν το γκάζι μέχρι το πάτωμα. Ο Ντάνιελ Χάκετ παίζει απέναντι στη πρώην ομάδα του όμως μη φανταστείτε τίποτα αγάπες και δάκρυα συγκίνησης. Στη Β. Ιταλία είναι γνωστό ότι ο Ιταλοαμερικανός γκαρντ δεν ήθελε ουσιαστικά ποτέ να ανέβει στη Λομβαρδία και στο Μιλάνο και το έκανε όταν μετά από δύο χιλόπιτες, η ίδια η διοίκηση της Σιένα του το ζήτησε για οικονομικούς λόγους..

Το ντεμπούτο του Τσάβι Πασκουάλ

Και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη έδρα όπως αυτή της Brose. Πόσο θετικά μπορεί να επηρεάσει την ατμόσφαιρα και το ψυχολογικό status του Παναθηναϊκού η έλευση ενός ομολογουμένως καλού προπονητή όπως είναι ο Καταλανός; Oι Βαυαροί αντιμετώπισαν πρόβλημα απέναντι στην Ούνιξ στο ίδιο γήπεδο τη προηγούμενη εβδομάδα και χρειάστηκαν heroics από τον Νίκο Ζήση για να ανατρέψουν τη κατάσταση. Είναι μια καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία απέναντι σε μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Σκεφτείτε -λέω εγώ τώρα με το σάπιο το μυαλό μου- τον Πασκουάλ να φεύγει τη Παρασκευή το βράδυ από το ΟΑΚΑ αφήνοντας πίσω τη πρώτη του εβδομάδα στην Ευρωλίγκα αυτής της σεζόν με δύο κολλητά ροζ φύλλα στο τσεπάκι του..

Το ισπανικό playstation..

H Βaskonia επισκέπτεται τη Μαδρίτη και το παρκέ του Barklaycard Center αναμένεται να πάρει φωτιά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο σεμινάριο με τίτλο “ταχύτητα στην ανάπτυξη και την εκτέλεση στο σύγχρονο μπάσκετ” που θα διεξαχθεί εκεί. Οι δύο ομάδες παίζουν πολύ γρήγορα και εάν κάποιος από τους δύο κόουτς σκέφτεται να κοντρολάρει τον ρυθμό αυτός να είστε σίγουροί ότι είναι ο Λάσο γνωρίζοντας ότι εφόσον κρατήσει χαμηλά τους Βάσκους έχει τη νίκη στο τσεπάκι του. Ο Αλόνσο και το μπάσκετ που πρεσβεύει αφήνουν την αίσθηση ότι η ομάδα του μπορεί ανά πάσα στιγμή να κερδίσει οποιονδήποτε οπουδήποτε. Βέβαια, αυτή την εβδομάδα η Baskonia (όπως και η ΕΑ7) δεν αντιμετωπίζει οποιουσδήποτε.. Οι Βάσκοι μετά το ντέρμπι τιμής στη Μαδρίτη περιμένουν τον Ολυμπιακό στη Βιτόρια..

Τον Σόνι Ουίμς μετά τις δηλώσεις Γκέρσον..

Για τη Μακάμπι ήταν μια πραγματικά δύσκολη εβδομάδα καθώς μετά τη δεύτερη σερί ήττα στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, αυτή τη φορά από τη Ρεάλ, ο κόουτς Εντελστάιν αποτέλεσε παρελθόν. Ο Πίνι Γκέρσον είπε να τη κάνει δυσκολότερη στοχοποιώντας τον Σόνι Ουίμς

«Ποιος διάολο είναι ο Σόνι Γουίμς τελικά; Δεν μπορούσε να κρατήσει κλειστό το στόμα του στην ΤΣΣΚΑ και του το βούλωσαν όταν μίλησε για τον Μεσίνα. Πριν να τον πάρει η Μακάμπι κανένας δεν ρώτησε ποια ήταν η συμπεριφορά του στη ρωσική ομάδα. Αυτός ήταν που ξεσήκωσε τους παίκτες εναντίον του Έντελσταϊν και έπρεπε να τον σταματήσουν και να τον διώξουν. Δεν το έκανε όμως κανείς, επειδή έχει συμβόλαιο 1,3 εκατ. ευρώ. Είναι ένας παίκτης που δεν αντιλαμβάνεται τα συστήματα», τόνισε ο Ισραηλινός τεχνικός. 

«Η απόφαση να απολυθεί ο Έντελσταϊν ήταν βεβιασμένη και αποτέλεσμα… υστερίας. Ο Σιμόν Μιζράχι (πρόεδρος Μακάμπι) είπε πως υπήρχαν πολλοί λόγοι για να μην απολυθεί. Η Μακάμπι έχασε στο Μιλάνο από την Αρμάνι που νίκησε την Νταρουσάφακα στην Τουρκία, αλλά και από τη Ρεάλ που είναι πολύ δυνατή ομάδα. Τα πραγματικά must win παιχνίδια είναι αυτά που έρχονται με Γαλατάσαραϊ και Ζαλγκίρις», πρόσθεσε.

Η “ομάδα του λαού” δίνει δύο πολύ σημαντικά ματς με χαρακτήρα must win. Ειδικά το εντός έδρας με τη Γαλατά είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο Ουίμς είναι στα σχοινιά αλλά παράλληλα έχει αποκτήσει και έξτρα κίνητρο.Η αντίδραση του θα πει πολλά για τον εσωτερικό του κόσμο. Μη ξεχνάτε ότι τόσα χρόνια η “πιάτσα” είχε βουήξει: “Προδιαγραφές ΝΒΑer, καρδιά λαγού..”

Τα ντέρμπι της Πόλης

Νταρουσάφακα εναντίον Αναντολού και ο Ντέηβιντ Μπλατ αρχίζει να νιώθει τα πρώτα ίχνη πίεσης. Έκλεψε πριν χτυπήσει μεσάνυχτα και ενώ όλο το Βελιγράδι κοιμόταν τη νίκη τη πρώτη αγωνιστική, έχασε μετά από μέτρια εμφάνιση εντός από το Μιλάνο τη δεύτερη. Τώρα αντιμετωπίζει τις πρώτες σημαντικές προκλήσεις. Η Ούνιξ (στην οποία η Νταρουσάφακα έριξε τριάντα στη προετοιμασία..) έχει αποδείξει ότι είναι ανταγωνιστική και θα μπει με μεγάλο πιστεύω στο σημερινό εντός έδρας ματς ενώ ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι της Πόλης το οποίο ο Μπλατ πρέπει να κερδίσει για να κρατήσει τον χορηγό ευχαριστημένο. Ακριβώς όπως σας το γράφω. Εαν παραστεί και ο Ερντογάν στο γήπεδο πάμε για τη πρώτη κυριολεκτική μεταφορά του “do or die” στην ιστορία του ευρωπαϊκού αθλητισμού..

Βλέπω σύντομα να αρχίζουν τα Shut the F@#$% up και στη Νταρουσάφακα..

Η Κωνσταντινούπολη βέβαια δε θα ησυχάσει. Το βράδυ της 28ης η Γαλατά υποδέχεται τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς. Είναι το ματς που κυκλώνει πρώτο ο Αταμάν στο καλεντάρι κάθε χρόνο. Και ο οργανισμός της Γαλατασάραι (οτιδήποτε εμπεριέχεται στον όρο) δίνει τον καλύτερο του εαυτό..