Γιούργκεν Κλοπ Μπρένταν Ρότζερς Stoiximan Blog

Ο  Κλοπ δεν είχε την τύχη του Ομπράντοβιτς

Όταν ο Γιούργκεν Κλοπ έπαιρνε το δρόμο για το Λίβερπουλ ήξερε ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η στιγμή που θα αντιμετώπιζε τη μεγάλη του αγάπη. Το γρήγορα δεν ήταν απλά γρήγορα αλλά σε… χρόνο dt. Πριν καλά-καλά μάθει ποια παμπ σερβίρει την καλύτερη μπίρα στη νέα του γειτονιά, ο Γερμανός κόουτς, θα κοντραριστεί με τη Ντόρτμουντ για μια θέση στους «4» της Europa League. Έτσι το ήθελε η τύχη. Μια τύχη που-επειδή προτιμά τους ικανούς- έχει φερθεί ως επί το πλείστον έντιμα στον 49χρονο προπονητή. 

Το «ως επί το πλείστον» δεν είναι όμως «πάντα». Οπότε τώρα για 180 ή αν χρειαστεί περισσότερα λεπτά θα χρειαστεί να κάνει ότι εμείς μικροί όταν πίναμε… μουρουνέλαιο. Να κλείσει τη μύτη και να το καταπιεί.

Γιατί σίγουρα, όσα χειροκροτήματα και αγάπες κι αν του επιφυλάξουν οι παλιοί του σύντροφοι, η γεύση όταν τελειώσουν αυτοί οι δύο αγώνες θα είναι πικρή. Χάσει-κερδίσει, προκριθεί-αποκλειστεί. Για ευνόητους λόγους. Περνώντας θα έχει αφήσει εκτός την Ντόρτμουντ (του). Αν αποκλειστεί πριν καν κλείσει χρόνο στη Λίβερπουλ θα μείνει μετεξεταστέος στο πιο σοβαρό τεστ. Ζόρια.

Αυτά που δεν αντιμετώπισε ή για να είμαστε απόλυτα ακριβείς δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε ο Σέρβος ναι μεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με το τριφύλλι αλλά όχι σε αγώνες do or die αλλά σε φάσεις ομίλων. Εκεί που αν χάσεις δεν χάνεσαι κι αν κερδίσεις δεν σκοτώνεις. Η τύχη που λέγαμε. Άσε που με τις απανωτές επισκέψεις στο ΟΑΚΑ τα τελευταία χρόνια… έσπασε και η χολή του.

Για να τελειώνουμε: Για δεύτερο σερί γύρο στο Europa League η Λίβερπουλ του Κλοπ θα δώσει, αν όχι το πιο ενδιαφέρον, σίγουρα όμως το πιο ιντριγκαδόρικο ματς. Απλά αυτή τη φορά στο προσκήνιο δεν θα είναι η Λίβερπουλ αλλά ο προπονητής της και πρώην της ομάδας που θα είναι απέναντι.

SOKIN