O Παναθηναϊκός απαιτεί υπερβάσεις από το πρώτο… φιλικό

Για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, η σεζόν που έχουμε μπροστά μας είναι η πιο περίεργη στη σύγχρονη Ιστορία του. Μια ομάδα που ποντάρει πολλά στον προπονητή της (Γιώργος Δώνης) και λιγότερα στους παίκτες της. Μια ομάδα που δεν απαιτεί απλά το 100% από όλους ώστε να πετύχει τους στόχους που θα θέσει αλλά συνεχείς υπερβάσεις. Από το πρώτο κιόλας… φιλικό. Και ο κόουτς Δώνης, το ξέρει.

Το ξέρει πολύ καλά γι΄αυτό και έχει αποφασίσει να πάει κόντρα στο ρεύμα. Από την αρχή. Άλλος ίσως στη θέση του, θα επέλεγε για πρώτο αντίπαλο της σεζόν, τώρα που οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν μάθει ακόμη ούτε τα βασικά σημεία της φιλοσοφίας του, κάποια πιο αδύναμη ομάδα από την ολλανδική, Άλκμααρ. Ο Δώνης όχι.

Και το πράττει συνειδητά. Για να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν με το καλημέρα το πόσο δύσκολη θα είναι αυτή η σεζόν. Πόσο απαιτητό είναι να κάνουν τη μία υπέρβαση μετά την άλλη. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα. Ακόμη και στα φιλικά.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, με τις παρούσες τουλάχιστον συνθήκες, ξέρει ότι μπαίνοντας στα… παπούτσια του Μαρίνου Ουζουνίδη, θα πρέπει να είναι πολλές φορές κάτι περισσότερο από προπονητής. Για να αναλαμβάνει την ομάδα, αντιλαμβάνεται τις ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Για όλους. Από τον Δώνη μέχρι τον… φροντιστή. Tα υπόλοιπα εν καιρώ…

SOKIN