olympiakos_panathinaikos

Πολύ νωρίς για συμπεράσματα, πολύ αργά για δάκρυα…

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Δευτέρας (17/10) στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League. Ένα ραντεβού που κανείς από τους δύο δεν ήθελε να γίνει τόσο νωρίς. Κανείς. Ο Ολυμπιακός διότι έχει να αντιμετωπίσει το πάντα ανοικτό θέμα του Γιανγκ, το άγχος του γηπεδούχου και φυσικά τον ρυθμό που δεν έχει βρει ακόμη. Ο Παναθηναϊκός διότι έχασε τον Τζέιμς και δεν έχει βρει ακόμη τον αντικαταστάτη του, ψάχνει και ψάχνεται ως νέα ομάδα και φυσικά διότι μια ήττα με 10+ διαφορά θα είναι ζόρι να καλυφθεί στη… ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Κυρίως διότι ουδείς από τους δύο είναι σε θέση να μπει σε μια τόσο μεγάλη μάχη, πριν καλά-καλά ο ένας παίκτης μάθει το όνομα του άλλου. Πόσο μάλλον δε τα συστήματα, τους αυτοματισμούς και τις συνήθειες του συμπαίκτη του την ώρα του πολέμου.

Όσο νωρίς είναι όμως για συμπεράσματα, τόσο αργά είναι για δάκρυα. Και τόσο οι Πειραιώτες, όσο και οι πράσινοι δεν έχουν συνηθίσει στο κλάμα. Κι αυτό είναι με΄ρος της… εγγύησης ότι θα δούμε μια πραγματικά σκληρή μάχη, όπως μας έχουν συνηθίσει οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες. Το βράδυ της Δευτέρας στο ΣΕΦ ίσως να μην έχει… πιρουέτες, σούπερ συνδυασμούς και μαγικές φάσεις. Θα έχει όμως 100% όπως είχε… υποσχεθεί μεταξύ άλλων κάποτε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, μόχθο και ιδρώτα! Ανεξάρτητα με το αν είσαι λάτρης της ελληνικής σχολής που πρεσβεύει κατά κόρον το σκεπτόμενο μπάσκετ κόντρα στο σαφώς ελκυστικότερο για τους πολλούς μπάσκετ… ελευθέρας βοσκής, κάθε φορά που αυτοί οι δύο είναι απέναντι, ξέρεις πως θα δεις πολεμιστές έτοιμους να δώσουν και την ψυχή τους για τη νίκη. Κι αυτό θαρρώ πως- ειδικά για τους άντρες- είναι κάτι…

SOKIN