bradford city

Κύπελλο Αγγλίας: Συναρπαστικά παιχνίδια

Με τους οκτώ νοκ-άουτ αγώνες της φάσης των 16 του Κυπέλλου Αγλλίας, συνεχίζεται η ποδοσφαιρική πανδαισία στην Αγγλία το Σαββατοκύριακο.

Το FA Cup συνεχίζει να συγκινεί όσο καμιά άλλη εγχώρια διοργάνωση κυπέλλου στον κόσμο, επιβεβαιώνοντας και σε αυτή τη σεζόν τη δημοφιλία του αλλά και τη φήμη του ως διοργάνωση των εκπλήξεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους αγώνες του προηγούμενου γύρου στο Κυπέλλου Αγγλίας (φάση των 32) κόπηκαν περισσότερα από μισό εκατομύριο εισιτήρια! Η επίδοση των 515.229 θεατών (πάνω από 25.000 μέσο όρο σε κάθε αγώνα) έμεινε στην ιστορία της διοργάνωσης ως η δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση θεατών σε αντίστοιχη φάση, μετά από εκείνη του 1977-78.

Είναι προφανές ότι το Κύπελλο Αγγλίας παραμένει το ίδιο απρόβλεπτο και γεμάτο εκπλήξεις, ακριβώς όπως το έχουμε γνωρίσει στην άνω των 140 χρόνων ιστορία του. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς ότι ανάμεσα στους 16 φιναλίστ που θα κονταροκτυπηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, δεν θα βρει τους δυο πρωτοπόρους στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ από τους πρώτους έξι, μόνο οι δύο συνεχίζουν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ.

Πρέστον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” (φαβορί στο 1,50 στον Stoiximan.gr) χρειάστηκαν επαναληπτικό αγώνα στη φάση των 32 για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κέμπριτζ, ομάδα της League 2, δηλαδή της… τέταρτης κατηγορίας στην Αγγλία! Δοκιμάζονται τη Δευτέρα και πάλι απέναντι σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας (League 1), την Πρέστον, εκτός έδρας.

Άρσεναλ – Μίντλεσμπρο

Η Άρσεναλ έχει θεωρητικά εύκολο έργο, αλλά ποιος θα μπορούσε να το ισχυριστεί αυτό με βεβαιότητα, όταν αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο της Τσάμπιονσιπ, Μίντλεσμπρο και μάλιστα σε αυτή τη διοργάνωση; Οι “Κανονιέρηδες” είναι το φαβορί στα χαρτιά (παίζουν και στο Emirates) αλλά η Μίντλεσμπρο (7,00 για την έκπληξη) είναι σκληρό καρύδι φέτος στα Κύπελλα, αφού ήταν η ομάδα που απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι στον προηγούμενο γύρο του FA Cup, με νίκη εκτός έδρας (2-0)!

Μπράντφορντ – Σάντερλαντ και Μπλάκμπερν – Στόουκ

Δυο ακόμη αναμετρήσεις “μικρών” απέναντι σε “μεγάλους” κεντρίζουν και αυτό το Σαββατοκύριακο το ενδιαφέρον αυτών που κυνηγούν τις εκπλήξεις. Η Μπράντφορντ (ομάδα της League 1) ήταν η αυτουργός της πιο μεγάλης έκπληξης μέχρι στιγμής στο Κύπελλο Αγλλίας, αφού κατάφερε να αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο την Τσέλσι, παραβιάζοντας μάλιστα εκτός έδρας τέσσερις φορές την εστία της ομάδας του Μουρίνιο (2-4)! Υποδέχεται και πάλι ομάδα της Πρέμιερσιπ, τη Σάντερλαντ.

Η Μπλάκμπερν (Τσάμπιονσιπ) εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και τις δυο κόκκινες κάρτες τις Σουόνσι στη φάση των 32 (3-1) και ελπίζει πως θα μπορέσει να καταφέρει και τη Στόουκ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Από τους 16 φιναλίστ του FA Cup, οι 10 αγωνίζονται στην Premier League, 4 στην Championship και δύο στην League 1. Αναπόφευκτα υπάρχουν στο πρόγραμμα και αναμετρήσεις ομάδων της ίδιας κατηγορίας, όπως:

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ: Φορμαρισμένη η Λίβερπουλ (στο 2,05 για νίκη στο Σέλχερστ Παρκ), πλησιάζει όλο και περισσότερο το Top-6, η Πάλας δείχνει να έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Γουέστ Μπρομ – Γουέστ Χαμ: Μονομαχία που αναμένεται συναρπαστική, μεταξύ δύο ομάδων που έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ντέρμπι – Ρέντινγκ: Η Ντέρμπι είναι φαβορί για άνοδο από την Τσάμπιονσιπ, η Ρέντινγκ βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας στην ίδια κατηγορία.

Άστον Βίλα – Λέστερ: Αν η αναμέτρηση ήταν για το πρωτάθλημα θα είχε ακόμη μεγαλύτερη ένταση, δεδομένης της βαθμολογικής θέσης και των δύο, κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

www.footballbettingo.com