Καπνισμένες Κάννες Stoiximan

Καπνισμένες κάννες..

Μερικά “φονικά όπλα” που μπαίνουν στη διοργάνωση ζεστά και σίγουρα αξίζει να παρακολούθησετε στο Ρίο. Ούτως ή άλλως, θα έχετε νέα τους σύντομα..


Το Ολυμπιακό τουρνουά ξεκίνησε και μερικοί παίχτες πατούν στο Ρίο πιο ζεστοί από τους υπόλοιπους. Τους ευνοεί ο ρόλος και οι αρμοδιότητες τους μέσα στο σύνολο και είναι εμφανές ότι διανύουν περίοδο φόρμας. Φάνηκε ξεκάθαρα στα παιχνίδια που προηγήθηκαν του τουρνουά (προολυμπιακό/προετοιμασία). Πάμε να ρίξουμε μια ματιά..

Patty Mils (Australia): Ο "σπιντάτος" γκαρντ των Σπερς είναι ο go to guy στην επίθεση των Boomers κάτι που φάνηκε από τη πρεμιέρα απέναντι στους Γάλλους όπου έδειξε τις διαθέσεις του κερδίζοντας τη μάχη από τον συμπαίχτη του Τόνι Πάρκερ. . Στο πρόγραμμα των Σπερς ο Μιλς έχει αναπτυχθεί σημαντικά σε ατομικό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε το πόσο τον έχει βοηθήσει το πλαίσιο της επίθεσης των “Σπιρουνιών” με τον Πόποβιτς να λανσάρει ένα pace & space στυλ. Παρόμοιο επιθετικό “περιβάλλον” προσπαθούν να διαμορφώσουν και οι Boomers για τον Μιλς ο οποίος έκανε μεγάλη ζημιά στην άμυνα των Γάλλων κινούμενος μακριά από τη μπάλα. Αυτό που θα πρέπει να διαχειριστεί είναι η ροπή του στο σουτ τριών πόντων η οποία πολλές φορές δεν έχει καλό αντίκτυπο στη συνολική επιθετική προσπάθεια των Αυστραλών. Ο Μιλς αποτελεί ισχυρή υποψηφιότητα ώστε να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων scorers του τουρνουά.

Bogdan Bogdanovic (Serbia): Ο Μπογκντάνοβιτς είναι σε καταπληκτική κατάσταση. Το υπογραμμίσαμε και στο Hoopfellas πρόσφατα.. Στο προολυμπιακό του Βελιγραδίου “έκαιγε” πραγματικά τελειώνοντας με 19.3 πόντους συν το γνωστό all around παιχνίδι του ενώ απέναντι στους Γάλλους στο Μπουένος Άιρες σκόραρε 29 πόντους. Ο Μπογκντάνοβιτς αναλαμβάνει μεγάλο μέρος στο δημιουργικό κομμάτι των Σέρβων για αυτό και ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς προτιμά τη τελευταία διετία να τον ταιριάζει στην αρχική πεντάδα με τον Μάρκοβιτς που είναι διαφορετικής κατεύθυνσης πόιντ γκαρντ από τον Τεόντοσιτς. Η περυσινή αποτυχία στον ημιτελικό με τη Λιθουανία είμαι σίγουρος ότι στοιχειώνει ακόμα τον Μπογκντάνοβιτς και νομίζω ότι το Ρίο είναι κατάλληλο περιβάλλον για εξιλέωση.

Dario Saric (Croatia): Οκ, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς είναι ο πιστολέρο των Κροατών όμως ο πιο καυτός παίχτης της Hvratska είναι εδώ και καιρό ο Ντάριο Σάριτς. Στο Τορίνο βρισκόταν παντού στο παρκέ με τον Πέτροβιτς να του δίνει αρμοδιότητες γκαρντ για να λύσει το περιφερειακό του πρόβλημα. Ξεκίνησε εντυπωσιακά το τουρνουά με μια φάση-παράσημο (νικητήρια τάπα στο Πάου στην εκπνοή) που θα θυμάται μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ο Σάριτς μετακομίζει στη Φιλαδέλφεια φέτος και η επίδειξη του all around ταλέντου του αυτό το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εισαγωγή..

Ιke Diogu-Chamberlain Oguchi (Nigeria): O βετεράνος Diogu παίζει στον αυτόματο εδώ και καιρό μιας και στα παιχνίδια προετοιμασίας των Νιγηριανών είχε το double-double για πρωινό. Έτσι ξεκίνησε και το ολυμπιακό τουρνουά απέναντι στην Αργεντινή και τον Σκόλα. Έμπειρος παίχτης με χιλιόμετρα στο ΝΒΑ. Αξίζει να προσέξετε τον τρόπο που χρησιμοποιεί το κορμί του (πολύ καλό positioning) για να εκμεταλλευτεί το μέγεθος και τη δύναμη του στο ζωγραφιστό. Ο Oguchi (13.7 πόντους στη Πολωνική Anwil φέτος) από την άλλη ήταν πολύ σημαντικός στο περυσινό Αφρομπάσκετ για τη Νιγηρία και ο ρόλος του στο παιχνίδι των Αφρικανών είναι κομβικός μιας και τα περιφερειακά ποσοστά του αποτελούν κλειδί για τη παραγωγικότητα της ομάδας. Δεν ξεκίνησε καλά απέναντι στην Αργεντινή, έχει δυνατότητες να παίξει καλύτερα στη συνέχεια.