VSPAN_Brose_Olympiacos_StoiximanBlog

Κακή συνήθεια.. 

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Βαμβέργη για να νικήσει τη Brose του Νίκου Ζήση και μαζί την παράδοση που τον θέλει να μη μπορεί να περάσει από την πόλη της Βαυαρίας..

Με προβλήματα αλλά υψηλό ηθικό..

Χωρίς τον Μιλουτίνοφ και με τους Πρίντεζη-Παπαπέτρου-Αγραβάνη να αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Μπάμπεργκ για να σπάσει μια αρνητική για αυτόν παράδοση μιας και δεν έχει κερδίσει καμία από τις τρεις αναμετρήσεις που έδωσε στη Freak city.

 

27 Οκτωβρίου 2010 Regular Season Brose-Ολυμπιακός 73-61
10 Μαρτίου 2016 Top 16 Βrose-Ολυμπιακός 72-71
22 Δεκεμβρίου 2016 Regular Season Brose-Ολυμπιακός 82-68

 

H πρόσφατη ήττα από την ΑΕΚ μπορεί να λειτουργήσει θετικά αυξάνοντας το επίπεδο συγκέντρωσης και θέλησης για μια νίκη σήμερα στη Γερμανία. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η Brose θα πετάξει κάθε δυνατό όπλο της στο παρκέ ώστε να πάρει τον άσσο που θα τη βοηθήσει να δει ακόμα πιο αισιόδοξα τη προσπάθεια της να βρεθεί στη πρώτη οχτάδα της διοργάνωσης. Τέτοια εντός-έδρας ματς (απέναντι σε σύνολα της ελίτ) αποτελούν κλειδιά για τις ομάδες αυτών των στόχων..

 

Η αλλαγή στη φύση της επίθεσης του αντιπάλου βολεύει τον Ολυμπιακό

Η Brose φέτος έχει αλλάξει το στυλ της επίθεσης της και αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα καλό νέο και συνάμα μια βολική κατάσταση για την άμυνα του Ολυμπιακού. Παραδοσιακά οι ερυθρόλευκοι, μιας από τις πιο δυνατές αμυντικά ομάδες της σύγχρονης Ευρωλίγκας, είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα στο να ελέγξουν επιθέσεις οι οποίες ήταν δομημένες πάνω στη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και τη κίνηση μακριά από αυτή (Brose, CSKA). Η φετινή Brose άλλαξε κατεύθυνση και μαζί το πακέτο των δεξιοτήτων το οποίο χαρακτηρίζει την επίθεση της. Έχει ανεβάσει το αθλητικό της επίπεδο, διαθέτει περιφερειακούς που μπορούν να παίξουν κάθετα (της έλειψε πολύ αυτό πέρυσι) όμως δεν έχει το ίδιο δηλητήριο από την περιφέρεια έχοντας χάσει το δολοφονικό ένστικτο των Μίλερ και Στρέλνιεκς. Παρ’όλα αυτά οι σωστές αρχές που τη διακρίνουν τη βοηθούν να επιλέγει σωστά σουτ (έργο Τρινκιέρι). Απέναντι στη φετινή αυτή επίθεση των Βαυαρών ο Ολυμπιακός μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα. Η Brose είναι πιο στατική, δουλεύει φέτος με περισσότερη ντρίμπλα και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για την άμυνα του Ολυμπιακού..

 

Ο Στρέλνιεκς βρίσκεται στη πλευρά του Ολυμπιακού φέτος. Ο Ζήσης πάλι, όχι..

 

Ο Γιάννις Στρέλνιεκς αποτέλεσε ηγετική φυσιογνωμία για τη Brose τα τελευταία χρόνια και η μετακίνηση του στην Ελλάδα ήταν σίγουρα ένα χτύπημα για το σύστημα του Τρινκιέρι ο οποίος έχασε έναν γκαρντ οικονομίας με εξαιρετικό shot selection και σίγουρα έναν παίχτη ο οποίος μπορούσε να βάλει μεγάλα σουτ και να πάρει σωστές αποφάσεις στο τέλος κλειστών ματς. Ποιος ξεχνάει το τρομερό του τρίποντο στο TOP-16 του 2016, το οποίο ίσως να αποτέλεσε το σουτ που ουσιαστικά τελείωσε τον Ολυμπιακό από την υπόθεση πρόκριση.

 

 

Ευτυχώς ο Λετονός φέτος βρίσκεται στη σωστή πλευρά. Ο Στρέλνιεκς όπως και ο Μπράιαν Ρόμπερτς (μετά από μια μακρά θητεία στο ΝΒΑ) επιστρέφουν στην αγαπημένη τους γερμανική πόλη και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ποντάρει πολλά στο έξτρα κίνητρο που πιθανόν θα έχουν μπροστά στο γνώριμο κοινό της Brose.Έξτρα κίνητρο (το μεγαλύτερο ίσως) θα έχει και ο Ντάνιελ Χάκετ ο οποίος είναι υγιής και παίζει καλό μπάσκετ υπό τον Τρινκιέρι. Ο Ιταλος γκαρντ ήθελε όσο τίποτα να μείνει στον Πειραιά το καλοκαίρι όμως ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μη τον ανανεώσει. Και μη ξεχνάμε φυσικά τη παρουσία του Νίκου Ζήση στη Βαμβέργη.

 

zisis-siena_brose_olympiacos_stoiximanblog

 

Ο Ζήσης είναι κάτι σαν “κακός δαίμονας” για τον Ολυμπιακό. Ο 34χρονος γκαρντ αποτελεί τον εγκέφαλο διαφορετικών ομάδων οι οποίες κατάφεραν καίρια χτυπήματα κατά καιρούς στους ερυθρόλευκους. Ποιος  θα ξεχάσει τη σειρά του 2011 με τη Σιένα ή το προπερύσινο διπλό της Brose στο Φάληρο..;  O περιορισμός της δημιουργικής ικανότητας του Έλληνα γκαρντ θα αποτελέσει βασικό κομμάτι της τακτικής του Γιάννη Σφαιρόπουλου σήμερα.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο παράγοντας “αντίδραση” σήμερα για τον Ολυμπιακό. “Αντίδραση” για την ομάδα, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, για τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη, μετά τη κακή εμφάνιση του στο ΟΑΚΑ, για τους παίχτες που έρχονται από πίσω και θα έχουν την ευκαιρία τους. Απέναντι στη  φετινή Brose ο Ολυμπιακός ματσάρει καλύτερα. Μένει να το αποδείξει σήμερα το βράδυ στη Βαυαρία..