johnWall_StoiximanBlog

Η διακριτική γοητεία του John Wall

Γεννημένος στην ευλογημένη γη της Βόρειας Καρολίνα, σταρ των φημισμένων Wildcats του Κεντάκι και Νο1 στο ντραφτ του 2012, ηγέτης της ανερχόμενης δύναμης του ΝΒΑ στην Ανατολική ακτή. Ο John Wall επιτίθεται στα Playoffs του ΝΒΑ..

O John Wall μοιάζει να κρύβει στο παιχνίδι του όλον τον μυστικισμό της τεκτονικής Ουάσινγκτον. Μένει να δούμε εάν οι Wizards μπορούν να κάνουν τη δική τους “επανάσταση” στην Ανατολή. Η φρέσκος άνεμος που αποπνέει από την παρουσία των “πρωτευουσιάνων” του Σκοτ Μπρουκς στα playoffs, η κυριαρχία τους απέναντι στους Χοκς και ο ανταγωνιστικός τους χαρακτήρας στα τρία πρώτα ματς της σειράς με τους Σέλτικς θέτουν νέα ερωτήματα στη περιφέρεια..

Απόλυτη κυριαρχία με το “καλημέρα”..

To Game 1 απέναντι στους Χοκς ήταν αυτό που λέμε “απόλυτη κυριαρχία”.Ο Wall τελείωσε το ματς με 32 πόντους και 14 τελικές, “παράγωντας” τους 62 από τους 114 πόντους των Wizards. Κανένας άλλος παίχτης δεν έχει σκοράρει 30 φτάνωντας παράλληλα διψήφιο νούμερο (είτε σε κανονική περίοδο είτε σε playoffs) σε τελικές απέναντι στη πολύ στιβαρή αυτή άμυνα των Χοκς, τα δύο τελευταία χρόνια. Mάλιστα στη τρίτη περίοδο ήταν εντυπωσιακός έχοντας 15 πόντους και 4 τελικές. Οι “μάγοι”, με τον Wall να τρέχει τη transition επίθεση και τα Pick & rolls τους δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα έγραψαν σε αυτό το διάστημα το εντυπωσιακό 43.5 PTS per 100 possessions ενώ το eFG% του σούπερ σταρ τους ακούμπησε το 77.8% (!!).. Ο δείχτης που μετρά τη συνολική στατιστική συνεισφορά ενός παίχτη σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε συνάρτηση με τα συνολικά μέχρι τώρα στατιστικά του χτύπησε κόκκινο..

Οι Χοκς βασανίστηκαν από τον Wall στη σειρά. Ειδικά ο προσωπικός του αντίπαλος Dennis Schroder..

Η Ουάσινγκτον με αυτόν μηχανοδηγό κεφαλαιοποίησε από την αρχή τον χαρακτήρα της πιο φρέσκιας και αθλητικής ομάδας στη σειρά. H Aτλάντα δε μπόρεσε ποτέ να τον βγάλει από τον άξονα ή να τον κρατήσει μακριά από το καλάθι. Ένα σύνολο με τέτοια αμυντική συνοχή δε μπόρεσε ποτέ να τον κρατήσει μακριά από τα καλά του σημεία. Όταν ο Wall άνοιγε την τουρμπίνα στο κεντρικό διάδρομο η καλοδουλεμένη μηχανή της Ατλάντα βίωνε τη σκληρή αλήθεια. Αυτή του κύκλου της ζωής..

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Στο έκτο (και τελευταίο όπως αποδείχθηκε) ματς ο Wall έδωσε μια μοναδική παράσταση σκοράροντας 19 από τους 42 συνολικά πόντους του στη τέταρτη περίοδο. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν ο τρόπος με τον οποίο πήρε τη ζωή μέσα από το κορμί των Χοκς όταν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και κατάφεραν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης, παγώνοντας τη Philips Arena..

Νέο rivalry;

Οι Σέλτικς είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση για τον Wall και τους Wizards.. Ένα πιο ψηλό εμπόδιο στον δρόμο για τους τελικούς της Ανατολής. Στη σειρά είναι φανερό ότι υποβόσκει μεγάλη ένταση μετά τα όσα έχουν συμβεί μεταξύ των δύο αντιπάλων στη κανονική περίοδο. Βασικά υπάρχει θέμα.. Όχι τώρα. Τα τελευταία δύο χρόνια.

Φρέσκα..

Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει εάν αυτή η σειρά φτάσει στα 7 ματς με την ένταση να χτυπάει κόκκινο και τα νεύρα τεντωμένα. Το ματσάρισμα του Τόμας με τον Ουόλ έχει τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας ειδικά μετά το τρομερό shootout του δεύτερου παιχνιδιού που κρίθηκε στη παράταση (40 ο Wall-53 ο Thomas). H ικανότητα του ηγέτη των Σέλτικς να κυριαρχει στη τέταρτη περίοδο ενός κρίσιμου ματς συγκρούεται με το leadership και το εξαιρετικό αμυντικό πακέτο του πυραυλοκίνητου Wall..

H Boστόνη πήρε με “αίμα” τα δύο πρώτα ματς και έχασε εύκολα το τρίτο στη πρωτεύουσα. Η σειρά είναι στο 2-1 και ο Wall ο οποίος μετράει 29.0 πόντους-3.6 ριμπάουντ-11.0 ασσίστ-1.9 κλεψίματα-1.1 τάπες στις 9 αναμετρήσεις των φετινών playoffs, περιμένει με τις μηχανές αναμένες. “Δε τους γουστάρουμε, δε μας γουστάρουν” είπε πρόσφατα ο Isaiah Thomas.. “Δύο ομάδες όπου η μια απλά δε γουστάρει καθόλου την άλλη” συμπληρώνει ο Wall υποθάλπτωντας ένα καινούργιο rivalry στην ανατολική ακτή.

There will be blood..

Πηγή Videos: Υοutube