Shanghai Hearthstone Spring Championship 2017!

Αύριο, Παρασκευή (7/7), ξεκινάει η τελική φάση του 2017 Hearthstone Spring Championship! Οι 16 επικρατέστεροι παίκτες από Ευρώπη, Αμερική, Κίνα και Asia Pacific αναμετρώνται για το μεγάλο έπαθλο των $250.000 και τα 4 χρυσά εισιτήρια του παγκοσμίου κυπέλλου.

Μετά απ’ τις ηλιόλουστες Μπαχάμες, το τουρνουά μεταφέρεται στη Σανγκάη της Κίνας. Οι 16 παίκτες έχουν χωρστεί σε 4 ομίλους των 4 παικτών με τους δύο πρώτους να παιρνούν στην επόμενη φάση. Μετά, οι 8 κουρφαίοι θα παίξουν στη φάση των knock out, μέχρι να αναδειχθεί ο τελικός νικητής! Κάθε ματς διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ νικήτης είναι αυτός που πετυχαίνει πρώτος 3 νίκες. Οι παίκτες έχουν φέρει 4 διαφορετικές τράπουλες (decks) και έχουν δικαίωμα να αποκλείσουν μία τράπουλα του αντιπάλου σε κάθε αγώνα.

Η Ευρώπη εκπροσωπείται από μία τετράδα σούπερσταρ, το βετεράνο Ρουμάνο Rdu, τον πρωταθλητή Ευρώπης, Hoej καθώς και τους πανίσχυρους Ουκρανούς Kolento και Neirea. Την περάσμενη τρίτη, ο Kolento και ο Neirea αντιμετώπισαν, στο πλαίσιο των Hearthstone Global Games, την εθνική Ελλάδος και τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους διεθνείς μας (Γιώργο Παπαδημητρακόπουλο, Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, Χρήστο Μπουτακίδη και Θάνο Βασίλα) αφού έχασαν με σκορ 1-3. Με αυτή τη νίκη η εθνική μας εξασφάλισε την πρόκριση για τη νοκ-άουτ φάση των 16.

Μένει να δούμε εαν οι Ουκρανοί και συνολικά οι Ευρωπαίοι θα τα πάνε καλύτερα σε αυτή τη διοργάνωση. Το μόνο σίγουρα είναι ότι “κατεβαίνουν” ως τα μεγάλα φαβορί και όλοι τους έχουν ως στόχο τουλάχιστον την τετράδα! Τα παιχνίδια θα προβληθούν σε live streaming μέσω του twitch.tv και η τριήμερη μετάδοση ξεκινάει την Παρασκευή, 5 το πρωί ώρα Ελλάδος.

To Hearthstone είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές παιχνίδι που ανήκει στα eSports και μοιράζει κάθε χρόνο πάνω από 1εκατ. σε έπαθλα. Είναι free-to-play και είναι διαθέσιμο από υπολογιστή, tablet αλλά και κινητό!