Λεμπρόν Τζέιμς η «υπόσχεση»…

«Η δημιουργία αυτού του σχολείου είναι η πιο σημαντική στιγμή μου…» Η προσπάθεια του Λεμπρόν Τζέιμς να βελτιώσει τη κοινότητα του Άκρον τον καθιστά κάτι μεγαλύτερο από έναν σούπερ επιτυχημένο αθλητή…

Νομίζω ότι οφείλουμε να συμφωνήσουμε. Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική στιγμή, το μεγαλύτερο επίτευγμα του Λεμπρόν Τζέιμς. Κάτι που ξεπερνάει την αθλητική του υπόσταση και τη κληρονομιά της αθλητικής του καριέρας. Κάτι πολύ μεγαλύτερο..

Αυτή τη φορά, ο Λεμπρόν Τζέιμς παρεμβαίνει ουσιαστικά στη καθημερινότητα της μητρικής του πόλης προσπαθώντας να αλλάξει τις πιθανότητες στη ζωή πολλών μικρών παιδιών, επηρεάζοντας την εξέλιξη και το μέλλον το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει προδιαγεγραμμένο.

 

«Είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου. Το εννοώ αυτό. Έχουμε δημιουργήσει ένα πραγματικό σχολείο. Όχι ένα εξειδικευμένο σχολείο ή ένα ιδιωτικό σχολείο, αλλά ένα πραγματικό, δημόσιο σχολείο, στην πόλη μου. Κι αυτό είναι πολύ ωραίο» ήταν τα πρώτα λόγια του «βασιλιά».

Το δημόσιο σχολείο που δημιούργησε ο Τζέιμς ονομάζεται Promise (υπόσχεση) και θα προσφέρει τη δυνατότητα σωστής εκπαίδευσης σε 240 παιδιά με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, βοηθώντας να τα χτίσουν το μέλλον τους.

«Ξέρω αυτά τα παιδιά καλύτερα από ότι ξέρουν τα ίδια τον εαυτό τους» είπε σύμφωνα με τους «Λος Άντζελες Τάιμς» ο Τζέιμς. «Περπατούσα στους ίδιους δρόμους, είχα τα ίδια συναισθήματα. Καλά και κακά. Όσα περνάνε αυτά τα παιδιά μέσα από τα ναρκωτικά, τη βία, τα όπλα και γενικά όσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν στην ηλικία τους τις γνωρίζω».

 

Ο Τζειμς και οι συνεργάτες του προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν διαφορετικό δεσμό μεταξύ του σχολείου και των μαθητών στο Ανατολικό Οχάιο στοχεύοντας σε έναν «φωτεινό φάρο» ο οποίος θα είναι εκεί για κάθε παιδί, τραβώντας το μακριά από τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Το σχολείο αυτό θα είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και η διαδικασία με την οποία θα λειτουργεί αποτέλεσε τη βάση για αρκετά καινοτόμα σχολεία με μεγάλη επιτυχία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον το σχολικό πρόγραμμα θα εκτίνεται σε μια μεγαλύτερη –σε όρους διάρκειας- χρονική περίοδο μέσα στη σεζόν που διαφέρει από το παραδοσιακό σχολικό έτος παρέχοντας στους μαθητές τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Το Promise έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε επίπεδο πέρα από το τυπικό δημόσιο σχολείο, δημιουργώντας μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία για τους μαθητές και όχι μόνο μία που αρχίζει στις 7 π.μ. και θα τελειώνει στις 2 μ.μ.

Νομίζω ότι ο σύνδεσμος που λείπει στη δημόσια εκπαίδευση είναι η οικογενειακή υποστήριξη”, δήλωσε ο Brandi Davis, ο διευθυντής του σχολείου. “Επειδή οι μαθητές μας έρχονται στο σχολείο και ανησυχούν για τα πράγματα στο σπίτι. … Θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτό το ασφαλές, ασφαλές και φροντισμένο και αγαπημένο περιβάλλον για τις οικογένειές μας και τους μαθητές μας ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση ».

Το σχολείο επίσης επενδύει σημαντικά στους εκπαιδευτικούς. Η παροχή πραγματικά συναισθηματικών και ψυχολογικών υπηρεσιών σε παιδιά με μεγάλες πιθανότητες (αναφορικά με τη πρόγνωση) να παρατήσουν το σχολείο κάποια στιγμή απαιτεί πολύ καλά καταρτισμένους  εκπαιδευτικούς. Το « I Promise» δίνει λοιπόν στους εκπαιδευτικούς πρόσβαση σε ψυχολογικές υπηρεσίες. Ο Τζέιμς μάλιστα προσέλαβε εξειδικευμένο προσωπικό για να συνεργαστεί με εκπαιδευτικούς που θέλουν εξειδικευμένη, λεπτομερή καθοδήγηση η οποία θα βοηθήσει εκτός των άλλων στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Εικάζεται ότι σύντομα το «Promise» θα είναι ένας πολύ θελκτικός προορισμός για φιλόδοξους εκπαιδευτικούς.

Κλείνουμε με μια δήλωση του ίδιου του δημιουργού, στη πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου…

«Η νευρικότητα πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο επιστρέφει τώρα! Σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες στιγμές, αν όχι η μεγαλύτερη, της ζωής μου, αφού ανοίξαμε το «I PROMISE» σχολείο. Αυτό το παιδί από το Άκρον που έχασε 83 μέρες από το σχολείο στην Τετάρτη, είχε μεγάλα όνειρα για τα παιδιά του Άκρον, να τους δώσει όλα όσα χρειάζονται για να βρουν το πάθος τους, να δώσουν πράγματα στην κοινωνία και να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτό είναι το σχολείο αυτό. Οι άνθρωποι είναι το σχολείο αυτό. Το Άκρον είναι το σχολείο αυτό. Πάντα κάνουμε κάτι σπουδαίο. Και δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από την σημερινή μέρα και τα εγκαίνια, μέχρι την επόμενη κίνηση που ονειρευόμαστε. Είμαι τόσο απίστευτα περήφανος και ενθουσιασμένος να δω τα παιδιά  μου, το σπίτι μου. Ευχαριστώ»