Φτερό στο άνεμο… (Vids)

Η φετινή Αρμάνι δυσκολεύεται ιδιαίτερα να επιβάλλει το τέμπο που η ίδια θέλει στα παιχνιδια της Ευρωλίγκας πηγαίνοντας όπου …την πάει ο αντίπαλος σε επίπεδο ρυθμού. Είναι μια πολύ ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ώστε να επιστρέψει στη κορυφή της βαθμολογίας…

Πηγαίνει, όπου την πάνε

Η ιταλική ομάδα αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα εντόςτων αποδυτηρίων. Οι φήμες περί των όχι τόσο καλών σχέσεων των Αμερικανών παιχτών με τους Ευρωπαίους συμπαίκτες τους φαίνεται ότι ισχύουν και είναι κάτι που βγαίνει στην εικόνα της ομάδας. Από τους Λομβαρδούς λείπει η ομοψυχία, το υγιές μυαλό και η διάθεση. Μπορείτε να το παρατηρήσετε σε στιγμές που το πλάνο τους στραβώνει και κυνηγούν, μπαίνοντας εύκολα “στα νεύρα”. Ο Πιανιτζιάνι προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία όμως τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας βαραίνουν το κλίμα στο εσωτερικό της. Ο Ιταλός κόουτς προσπαθεί να ξυπνήσει τους παίχτες με αντιδράσεις ανάλογες με εκείνες που ενεργοποίησε πολλάκις στη θητεία του στην εθνική ομάδα της Ιταλίας.

 

…όμως τζίφος. Από το Μιλάνο λείπει η συνοχή στο αμυντικό κομμάτι και η ικανότητα να πάει το ματς στον ρυθμό που έχει επιλέξει.

“Θέλουμε να αποκτήσουμε ταυτότητα, συνέπεια και να είμαστε συμπαγείς στις δύσκολες στιγμές” δήλωσε ο Ιταλός προπονητής. Οι επιθέσεις που κυκλοφορούν τη μπάλα με υπομονή και αυτόματα τοποθετούν την άμυνα της Αρμάνι σε διαδικασία περιστροφών καταφέρνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό να βρούν εκτέλεση υπό καλές συνθήκες. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο ο Ολυμπιακός πρέπει να χτυπήσει σήμερα το βράδυ.

Η Αρμάνι έχει αρκετό ταλέντο στην επίθεση με παίχτες οι οποίοι φέρνουν πληθώρα δεξιοτήτων. Επιμένει στην επίθεση μισού γηπέδου (με έντονη ροπή στη προσωπική φάση) παρότι το ρόστερ της φαίνεται ότι έχει παραγωγικές δυνατότητες σε παιχνίδι ανοιχτού γηπέδου. Συνολικά πάντως έχει δείξει καλό πρόσωπο αγωνιζόμενη μακριά από το Mediolanum. Παρακάτω μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα sets που χρησιμοποιούν οι Λομβαρδοί στο επιθετικό κομμάτι.

 

 

“Έχουμε χάσει επτά φορές σε παιχνίδια στα οποία είχαμε το προβάδισμα στη τέταρτη περίοδο ενώ μόνο σε δύο ματς δε πήραμε το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο” δήλωσε εχθές ο Πιανιτζιάνι. Η αδυναμία της ομάδας του να ελέγξει τον ρυθμό προσθέτει νευρικότητα και ευθύνεται σε πολλές περιπτώσεις για τις αγωνιστικές διακυμάνσεις που παρουσιάζει εντός των σαράντα λεπτών.

Ο Κουζμίνσκας

Οι Λομβαρδοί πραγματοποίησαν μια σπουδαία κίνηση υπογράφοντας τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ο οποίος επιστρέφει στην Ευρώπη. Το Μιλάνο έχει χτίσει τη δική του παράδοση με τους Λιθουανούς αθλητές οι οποίοι ειδικά στην ιταλική λίγκα χαίρουν τεράστιας εκτίμησης. Στην Αρμάνι πλέον υπάρχει ένας πυρήνας διεθνών “Λιέτουβο” μιας και ο πρώην φόργουορντ των Νικς προστέθηκε στο ρόστερ δίπλα στους Καλνιέτις και Γκουντάιτις. Ο Πιανιτζιάνι ποντάρει στο ποστ παιχνίδι και το αθλητικό πακέτο του Κουζμίνσκας αλλά και στην ικανότητα του να καλύψει τις θέσεις “3” και “4”. Με τον Λιθουανό πλέον του δίνεται η δυνατότητα να χαμηλώσει, στοχεύοντας στη βελτίωση της ταχύτητας στα μετόπισθεν. Ο Κουζμίνσκας κάλυψε με επιτυχία μάλιστα τη θέση του PF στο τελευταίο Eurobasket παίζοντας αρκετά μαζί με τον Ματσιούλις. Ο Λιθουανός θα κάνει το ντεμπούτο απόψε στο ΣΕΦ και το ματσάρισμα του με την επίσης αρκετά αθλητική γραμμή φόργουορντ του Ολυμπιακού αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Χρειάζεται ένα καλό αμυντικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι σήμερα και απέναντι σε αντίπαλο αυτών των χαρακτηριστικών, χρειάζονται ένα καλό αμυντικά παιχνίδι το οποίο θα τους δώσει τη δυνατότητα να πάρουν τον έλεγχο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ρόμπερτς όμως έχει τα “εργαλεία” για να αναχαιτίσει τους παραγωγικούς πυλώνες των Ιταλών. Πέραν των USA-Guards που διαθέτει ο Πιανιτζιάνι (Θίοντορ, Γκάουντλοκ, Τζέρελς), η Αρμάνι έχει παίχτες οι οποίοι μπορούν να βάλουν δύσκολα σε οποιαδήποτε άμυνα όπως οι Μίτσοβ, Μπέρτανς, Γκουντάιτις. Ο Ολυμπιακός πρέπει από νωρίς να βγάλει “εκτός” αυτούς τους παίχτες. Η επιστροφή των τραυματιών στην ελληνική γραμμή ψηλών είναι ένα πολύ καλό νέο. Η δραστηριότητα των Μιλουτίνοφ-Πρίντεζη στο low post και η ικανότητα τους στα μετόπισθεν μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα σήμερα στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ένα επίσης καλό νέο για τον Ολυμπιακό είναι η καλή κατάσταση στην οποία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Χόλις Τόμπσον. Ο 3&D χαρακτήρας του παιχνιδιού του μπορεί να δώσει ώθηση στην ελληνική ομάδα η οποία πρέπει να παράγει καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου με αφετηρία την άμυνα της. Ο Ολυμπιακός σήμερα πρέπει να τρέξει. Και να μη φοβηθεί να το κάνει. Υπομονή στο μισό γήπεδο αλλά παράλληλα εκμετάλλευση κάθε καλής κατάστασης για παραγωγή στο επιθετικό transition. Η χθεσινή ήττα της ΤΣΣΚΑ στη Βαρκελώνη σίγουρα δίνει έξτρα κίνητρο στους ερυθρολεύκους. Είναι μια ευκαιρία για επιστροφή στη κορυφή.