Louis Van Gaal

FA Cup – Μαθαίνουμε τους «8»

Ολοκληρώθηκαν το σαββατοκύριακο τα επτά από τα οκτώ παιχνίδια της φάσης των «16» για το Κύπελλο Αγγλίας και γνωρίζουμε ήδη τις επτά ομάδες των προημιτελικών. Απόψε το Πρέστον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το Σάββατα, στο πρόγραμμα του FA Cup υπήρχαν τέσσερα παιχνίδια, με δύο γηπεδούχους και δύο φιλοξενούμενους να προκρίνονται στα προημιτελικά.

Οι δύο γηπεδούχοι, West Brom και Blackburn προκρίθηκαν με εμφατικές νίκες, μάλιστα.

Η West Brom επικράτησε της West Ham με 4-0 με τον Ideye να πετυχαίνει δύο γκολ, το πρώτο και το τρίτο της ομάδας του, σκοράροντας για τρίτο σερί παιχνίδι και τον Tony Pulis να έχει μόλις μία ήττα σε οκτώ παιχνίδια στον πάγκο της West Brom. Η Albion έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 2008.

Η Blackburn, που αγωνίζεται στο Championship, αντιμετώπισε εντός έδρας τη Stoke, της Premier League, και επικράτησε με 4-1, παρότι έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 10’. Ο Josh King, που πέτυχε χατ-τρικ για την ομάδα του, είχε σκοράρει μόλις μία φορά φέτος. Αυτή είναι η δεύτερη ομάδα της Premier League, που αποκλείουν οι Rovers, μετά τη Swansea, την οποία απέκλεισαν στον προηγούμενο γύρο.

Έκπληξη, μικρότερου βεληνεκούς είχαμε και στο Derby-Reading, όπου οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν των «Κριαριών», ου είναι εκ των πρωτοπόρων του Championship, με 1-2.

Εκτός έδρας πρόκριση πέτυχε και η Liverpool σε ένα παιχνίδι με άλλη μία ομάδα της Premier League, την Crystal Palace. Οι «Κόκκινοι» έμειναν πίσω στο σκορ στο 15’, αλλά με τον Sturridge και τον Lallana έκαναν την ανατροπή και προκρίθηκαν στα προημιτελικά.

Η Κυριακή ήταν η μέρα των γηπεδούχων, καθώς Aston Villa, Bradford και Arsenal πήραν την πρόκριση.

H Villa επικράτησε της Leicester με 2-1, με τον νέο της προπονητή, Tim Sherwood, να μην κάθεται στον πάγκο της ομάδας ακόμα, αλλά να μιλάει κανονικά στους παίκτης στα αποδυτήρια.

Ο Olivier Giroud ήταν αυτός, που έδωσε στην κάτοχο του τίτλου, Arsenal, την πρόκριση στους «8», με την ομάδα του Wenger να σταματά την πολύ καλή πορεία της Middlesbrough στο θεσμό, ειδικά μετά την εκτός έδρας πρόκριση επί της Manchester City.

Η Boro μπορεί να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού, η Bradford, όμως, συνεχίζει, αποκλείοντας ακόμα μια ομάδα Premier League. Αυτή τη φορά, μετά την Chelsea εκτός έδρας, σειρά είχε η Sunderland εντός έδρας. Έτσι η Bradford μετά τη νίκη της με 2-0, περιμένει την κλήρωση των προημιτελικών και ελπίζει σε συνέχεια στο θεσμό. Ειδικά αν κερδίσει το επόμενο παιχνίδι έχει εξασφαλισμένο αγώνα στο Wembley για τα ημιτελικά.

Απόψε διεξάγεται το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των «16». Η Preston, που αγωνίζεται στη League One και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, υποδέχεται τη Manchester United, που βρίσκεται στην τρίτη θέση της Premier League.

Ο Louis van Gaal δε θα έχει στη διάθεσή του τον Michael Carrick, ενώ αμφίβολοi είναι οι Phil Jones και Daley Blind.

Πρέστον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (8,20-4,55-1,51) με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ στον Stoiximan.gr