il volo

Eurovision 2015: Το πάρτι ξεκίνησε

Με την ολοκλήρωση του Ελληνικού διαγωνισμού για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στο τελικό της Eurovision έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για την μεγάλη βραδιά. Οι αποδώσεις πλέον είναι live για όλους τους παίκτες.

Φέτος, 40 χώρες θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Wiener Stadthalle της Βιέννης, στην Αυστρία, μετά την νίκη της Κοντσίτα Βουρστ το 2014 στην Δανία. Στο διαγωνισμό επέστρεψε μετά από 1 χρόνο η Κύπρος, η Τσεχία μετά από 5 χρόνια και η Σερβία μετα από 1 χρόνο και εκείνη.  Εκτός έμεινε η Ουκρανία λόγω των γνωστών πολιτικών προβλημάτων.

Αίσθηση προκάλεσε στις 11 Φεβρουαρίου 2015 η ανακοίνωση της EBU πως στον διαγωνισμό θα εμφανιστεί για πρώτη φορά η Αυστραλία, μία χώρα που δεν ανήκει στην Ευρώπη. Η συμμετοχή της όμως, θα συμβεί μόνο για μία φορά (με αφορμή την 60η επέτειο του διαγωνισμού), ενώ εάν κερδίσει θα μπορέσει να ξανά συμμετάσχει, αλλά ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Ας δούμε λιγάκι τις αρχικές αποδόσεις για στοίχημα στην Eurovision 2015

Αν και είναι αρχή ακόμα στις αποδόσεις μεγάλο φαβορί εμφανίζεται το ανδρικό γκρούπ ΙΙ Volo από την Ιταλία σε απόδοση 2.40. Ο παρουσιαστής Κάρλο Κόντι με την βοήθεια της περσινής νικήτριας Αρίσα, έδωσαν το χρίσμα στο boy band στο φεστιβαλ του San Remo.

 

Από την άλλη, αίσθηση έχει προκαλέσει η  παρουσίαση του τραγουδιού του Mans Zelmerlow, Heroes, για τη Σουηδία με εντυπωσιακά 3d γραφικά. Ο Mans και η Σουηδία είναι αυτή τη στιγμή στην 4η θέση με απόδοση 9.00 για τη νίκη.

H Eurovision, όμως, είναι το φεστιβάλ όπου κυριαρχεί η διαφορετικότητα και το show. Το τραγούδι της Φιλανδίας τα έχει όλα αυτά και είναι στη δεύτερη θέση των φαβορί με απόδοση 3.75 .  Το τραγούδι είναι το “Aina mun pitaa” από το PKN. Τα μέλη της μπάντας οι Pertii Kurikka, Sami Helle, Kari Aalto και Toni Valitalo πάσχουν από σύνδρομο Down και αυτισμό και θεωρούν πως η εμφάνισή τους στο διαγωνισμό της Εurovision θα βοηθήσει στην υποστήριξη κοινωνικών προγραμμάτων που έχουν στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για το σύνδρομο Down.