Luka Modric Champions League

Champions League: Καυτά φαβορί

Από τα δύο αποψινά ζευγάρια των «16» του Champions League, μόνο στο ένα φαίνεται να υπάρχει εκκρεμότητα για το ποια ομάδα θα προκριθεί. Στο άλλο, όμως, υπάρχει ενδιαφέρον λόγω διάφορων άλλων παραγόντων.

Porto – Basel

Μετά την ήττα από τη Maritimo στις 25 Ιανουαρίου, η Porto έχει έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρία να δεχτεί γκολ. Στο εγχώριο πρωτάθλημα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, τέσσερεις βαθμούς πίσω από τη Benfica. Στον πρώτο αγώνα με τη Basel, στην Ελβετία, κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι στο 79’ και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Εντούτοις, αυτή ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και το σκορ μάλλον την αδικεί.

1,46-4,75-9,20 με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ στον Stoiximan.gr

Πολύ σημαντική η απουσία του πρώτου σκόρερ της ομάδας Jackson Martinez, που έχει πετύχει 17 γκολ σε 24 παιχνίδια για την ομάδα. Οι Πορτογάλοι είναι αήττητοι φέτος στο θεσμό.

Η Basel, αμέσως μετά το πρώτο παιχνίδι, ηττήθηκε με 4-2 από τους Young Boys, αλλά στη συνέχεια έχει τρεις σερί νίκες για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Παραμένει πρώτη στη βαθμολογία, με επτά βαθμούς απόσταση από Young Boys.

Τιμωρημένος είναι ο βασικός αμυντικός Suchy.

Πιθανές συνθέσεις:

Porto: Fabiano, Alex Sandro, Maicon, Marcano, Danilo, Casemiro, Herrera, Evandro, Brahimi, Tello, Aboubakar

Basel: Vaclík, Xhaka, Schärm, Samuel, Safari, Frei, Elneny, González, Zuffi, Gashi, Streller

 

Real – Schalke

Το 0-2 υπέρ της «Βασίλισσας» στο πρώτο παιχνίδι δίνει λίγες πιθανότητες στη Schalke για πρόκριση. Εντούτοις, το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον.

Η Real Madrid, ενώ έδειχνε να βρίσκει το… δρόμο της μετά τη βαριά ήττα από την Atletico στο ντέρμπι, έφτασε να χάσει την κορυφή της Primera Division. Συγκεκριμένα, προέρχεται από μία εντός έδρας ισοπαλία με τη Villarreal (1-1) και μία εκτός έδρας ήττα από την Athletic Bilbao (1-0). Έτσι, κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι στους Μαδριλένους το αποψινό παιχνίδι, παρά το πολύ καλό σκορ. Ειδικά στο Bernabeu, με το κοινό να είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό, η Real θέλει να δείξει πειστικό πρόσωπο.

Δεν είναι διαθέσιμοι οι Sergio Ramos και James Rodriguez, ενώ ίσως επιστρέψει ο Luca Modric, που είναι αρκετά καθοριστικός για τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής, αλλά και του σκοραρίσματος.

Over 3.5 @1.90 – Under 3.5 @1.87

Η Schalke επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις εβδομάδες και τέσσερα παιχνίδια. Βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Bundesliga, που οδηγεί στους ομίλους του Europa League, αλλά είναι μόλις έναν βαθμό πίσω από την τέταρτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και τρεις πίσω από την τρίτη, που οδηγεί στους ομίλους.

Τιμωρημένος είναι ο Kevin-Prince Boateng και μακροχρόνια απόντες οι Draxler, Farfán και Obasi. Κάτω από τα δοκάρια και πάλι ο νεαρός Wellenreuther.

Πιθανές συνθέσεις

Real: Casillas, Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo, Lucas Silva, Kroos, Isco, Bale, Benzema, Ronaldo

Schalke: Wellenreuther, Höwedes, Matip, Nastasić, Uchida, Fuchs, Neustädter, Barnetta, Meyer, Choupo-Moting, Huntelaar